Стапково моторче на ABF
Стапково моторче на ABF
Колеги има ли значение каде е монтиран маркуча на стапковото моторче , защото на моята кола е махнат от дебелия маркуч който отива кам дросела заради плочката на газста .Монтираки са го чрез пласмасов тройник с по малак диаметар към трабата за картерните газови (понякога обороротите на празен ход играят 700-1500 )може ли от този маркуч кадето не е на мястото си и взима ваздух през по-малак отвор да прави проблема ,проблема се получава както на газ така и на бензин .Колата е голф 3 2.0 16в 
Re: Стапково моторче на ABF
Кажете защо с еполучава така с тез обороти та играят и на газ и като сложа маркуча на мястото си колата неможе да работе на празен ход на газ
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
Еми колега имам същата кола газта е монтирана както при теб. Понякога мени оборотите и при мен е така. Незнам и аз от какво е и не ме интересува дразни малко ама какво да се прави... Затова мисля да махам газовата и да си перкам на бензин. Ходи на диагностика за газта.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Ултразвук на дюзите и стъпковия мотор - при мен така се оправи 
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Не,че много разбирам,но навремето имах същите проблеми с моя Пасат с 9А мотор.След 4-5 неуспешни диагностики,случайно открихме,че стъпковия мотор не му се затваря докрай клапана при празен ход на двигателя и през него мотора дърпа въздух,когато е на газ.Не знам без снимки дали ще мога да обясня как оправихме нещата,но в общи линий ще се опитам.Направих ограничителен болт 4мм. с контра-гайка,който да затваря докрай клапана на стъпковия мотор. Тозй болт се завива в корпуса на ст.мотор,така че с предната си част да може да натисне и да затвори клапанчето докрай,за да не дърпа въздух на празен ход. Естествено трябва да се пробие и нареже резба на ст.мотор,като е добре това да го направи добър шлосер на принципа-три пъти мери,един път режи.И понеже ст.мотор,май не трябваше да е затворен докрай,с болтчето може да се регулира отварянето на клапанчето,така че да успокоят оборотите на празен ход на газ.Цялата тази манипулация може да окаже влияние на работата на мотора на бензин,но две добри няма.Това мога да кажа по темата.Дано съм бил полезен. 

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
За да може колата да работи на газ на празен ход,трябва стЪпковия мотор да засмуква газо-въздушна смес т.е. да тегли въздух след плочката (това,в което влизат маркучите от изпарителя) и с тази цел се мести мястото,от където взима въздух.Иначе когато дросела е напълно затворен,мотора няма да получава никакво гориво и ще изгасне.
Причината да се получава това играене на оборотите,може да е от много неща - стъпков мотор,крив дросел (от детонация),не добре затварящ дросел (мръсен),проблем със самото стъпоково моторче,вакууми по всмукателния колектор и т.н....какво ли не общо взето.
При 9А е по-различно,защото 9А е механична инжекция и там след въздушния филтър има една метална ммбрана,която играе ролята на дебитомер и така определя горивото,което се налива.Там за да работи добре на газ,се взимаше още един маркуч от някъде за изравняване на налягането в изпарителя (не внимавах много,когато Иво ми го обясняваше и само това запомних).

Причината да се получава това играене на оборотите,може да е от много неща - стъпков мотор,крив дросел (от детонация),не добре затварящ дросел (мръсен),проблем със самото стъпоково моторче,вакууми по всмукателния колектор и т.н....какво ли не общо взето.
При 9А е по-различно,защото 9А е механична инжекция и там след въздушния филтър има една метална ммбрана,която играе ролята на дебитомер и така определя горивото,което се налива.Там за да работи добре на газ,се взимаше още един маркуч от някъде за изравняване на налягането в изпарителя (не внимавах много,когато Иво ми го обясняваше и само това запомних).

Стапков мотор работещ уж изчистен дросел чист вакуми на местото си прегледани и подменени до сега само единпат е гармяла понеже сменяхме чипа на компа как мога да проверя дросела да ли е крив няма ли как да се свали и да се провери самата клапа на някой идеялно гладка повархност
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
zfa159 написа:....се взимаше още един маркуч от някъде за изравняване на налягането в изпарителя ....
Май трябваше "плочката" да е с трети щутцер
P.S. За клапата: разпломбира се от оста на дросела, слага се на супорт на шлайф машина.....адските излишни дивотии, човек. Последна грижа ти е тоя дросел.
А някой да е пробвал тоя баланс на ABF
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”