Голф4 1.6 - колата ми си изяде маслото ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
okmok
Автомобил:
Двигател:

Голф4 1.6 - колата ми си изяде маслото ?

Мнениеот okmok » Вто 03 яну 2012 0:52

Здравеите.
при последната си смяна на масло ми се досеижяха кинтите и взехевтино масло с по евтин филтар.Откакто сьм го сменил сам минал 8 500 и ония ден долях литар и 200 300 грама.Бьзможно ли е това да се е получило от фалшиво масло или колата ми вече започва да плаче за чичо доктор ? какво ще ме посаветвате за напред- да сложа по гьсто масло с надеждата да изгори по малко,да сложа някоя доказана марка масло пак сьщото 10в40 или да слагам табелата продава се ?и ако ложе някой да ми поясни с каква цел се слага по гьсто масло?
:012: Сьшо исках да попитам понеже тези 8 500 км са почти само градско каране вьзможно ли е маслото ми да е станало на прекалено рядко и сега да прониква от някаде и да изчезва... сьщо така това което забелязах на 5000км последно го бях проверил малко беше спаднало да са били 300 400 наи много 500 грама и тогава смених термостат. преди това колата не работеше на 90 градуса а на 60 70 тогава ми отваряше стария термостат а по каталог го дават че трябва да отваря на 88. вьзможно ли е преди това стоманата да не се е разширявала толкова и да не е предисвиквала губене на маслото ? иначе наскоро барниках одушника направи ми впечатление когато го извадих че нещо в него дранка по скоро дранка едно като фуниика в което се налива маслото. иначе по двигателя има сало леко сьлзене от наи горната карнитура незнам как се казва казаха ми че била 10 лв... но определено не ми изглежда теч на на такова количество масло !

Последна промяна от okmok на Вто 03 яну 2012 1:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: колата ми си изяде маслото ?

Мнениеот bobocamaro » Вто 03 яну 2012 0:57

Ами кажи какво си налял, поне. Още не е за продаване mhihi

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Вто 03 яну 2012 0:58

Виж сега,според мен този разход на масло е напълно нормален.Все пак кажи за каква коластава въпрос и с какъв двигател.На някои им гори тройно за този пробег,така че не е фатално.

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Вто 03 яну 2012 0:59

bobocamaro написа:Ами кажи какво си налял, поне. Още не е за продаване mhihi

братле марка не искам да споменавам 10 в 40 пьлна синтетика

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Вто 03 яну 2012 1:01

колата е голф 4 бензин 1.6ср 74 киловата 1999г.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Вто 03 яну 2012 1:06

Олеее...извинявам се - то пишело литър и 200-300 грама.Аз си мислех само за 200 - 300 грама :shock
Как си я карал предимно през тези 8500км?Щото имам един познат с кола със същия двигател и спомена,че при каране в града(сравнително ниски обороти) мотора не лапа масълце.Обаче като покара колата на магистрала и почва да го яде малко по малко.Явно проблема е като се вдигнат по-висои обороти.Той с със скоростна кутия DUU и на 5-та предавка при 120км/ч. е със 3500об./мин.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Вто 03 яну 2012 1:09

Карай я с полусинтетика 10/40 Motul 6100 примерно. По-скъпо е, но няма да се разправяш с доливаници, надявам се :beer

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Вто 03 яну 2012 1:12

абе то маи и при мен има една такава работа но скоро не сьм патувал големи растояния и не мога да разбера но маслото го няма и това е факт! Та на следващата смяна дали да не сложа по гьсто масло какво мислите ?

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Вто 03 яну 2012 1:14

bobocamaro написа:Карай я с полусинтетика 10/40 Motul 6100 примерно. По-скъпо е, но няма да се разправяш с доливаници, надявам се :beer

благодаря за сьвета но можеш ли да ми разясниш каква е разликата м-ъ пьлната синтетика и полусинтетиката?

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Вто 03 яну 2012 1:27

:012: Сьшо исках да попитам понеже тези 8 500 км са почти само градско каране вьзможно ли е маслото ми да е станало на прекалено рядко и сега да прониква от някаде и да изчезва... сьщо така това което забелязах на 5000км последно го бях проверил малко беше спаднало да са били 300 400 наи много 500 грама и тогава смених термостат. преди това колата не работеше на 90 градуса а на 60 70 тогава ми отваряше стария термостат а по каталог го дават че трябва да отваря на 88. вьзможно ли е преди това стоманата да не се е разширявала толкова и да не е предисвиквала губене на маслото ? иначе наскоро барниках одушника направи ми впечатление когато го извадих че нещо в него дранка по скоро дранка едно като фуниика в което се налива маслото. иначе по двигателя има сало леко сьлзене от наи горната карнитура незнам как се казва казаха ми че била 10 лв... но определено не ми изглежда теч на на такова количество масло !

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Вто 03 яну 2012 1:34

okmok написа: каква е разликата м-ъ пьлната синтетика и полусинтетиката?

брат не знам, тва с маслата е луда работа. За по-стара кола казват полу да бъде, по-малко го харчела и т.н.
Сега термостат си сменил, вдигнала се е температурата на мотора, на маслото...ми ако си сипал тиня, станала е по-рядка и го е изгорило. :beer

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Вто 03 яну 2012 1:36

bobocamaro написа:
okmok написа: каква е разликата м-ъ пьлната синтетика и полусинтетиката?

брат не знам, тва с маслата е луда работа. За по-стара кола казват полу да бъде, по-малко го харчела и т.н.
Сега термостат си сменил, вдигнала се е температурата на мотора, на маслото...ми ако си сипал тиня, станала е по-рядка и го е изгорило. :beer

:beer

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 03 яну 2012 1:44

Колега, дали се слага синтетика или полу-синтетика, според дебелите книги зависи от пробега на мотора като км. основно. На новите коли до 100хил.км 5/40 на тези над 150-200хил.км - 10/40 итн. Но според мен до голяма степен зависи и от състоянието на мотора. Но в крайна сметка си е въпрос на избор - синтетика, полу-синтетика, минерално итн.
Принципно зимата се препоръчва по-рядко масло, от рода на 10/40 с цел по-лесен студен старт, имайки предвид че е "по-рядко" - говоря теоритично за кола с изряден мотор, лятото пък - съответно 15/40 итн, не че някой ще го сменя спрямо сезоните де mhihi поне не тук в БГ.
Карай с такова, с което мотора нито ти чука - повдигачи клапани итн, нито го гори, и най-важно - се държи добре като поведение на пътя.
Теми за масла във форума - да се заровиш mhihi

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Вто 03 яну 2012 1:52

snupeca написа:Колега, дали се слага синтетика или полу-синтетика, според дебелите книги зависи от пробега на мотора като км. основно. На новите коли до 100хил.км 5/40 на тези над 150-200хил.км - 10/40 итн. Но според мен до голяма степен зависи и от състоянието на мотора. Но в крайна сметка си е въпрос на избор - синтетика, полу-синтетика, минерално итн.
Принципно зимата се препоръчва по-рядко масло, от рода на 10/40 с цел по-лесен студен старт, имайки предвид че е "по-рядко" - говоря теоритично за кола с изряден мотор, лятото пък - съответно 15/40 итн, не че някой ще го сменя спрямо сезоните де mhihi поне не тук в БГ.
Карай с такова, с което мотора нито ти чука - повдигачи клапани итн, нито го гори, и най-важно - се държи добре като поведение на пътя.
Теми за масла във форума - да се заровиш mhihi

абе колега аз ако имам излишни кинти всяка седмица ще го сменям но на мен проблема ми е там че маслото неиска да стои вьв двигателя а каде отива то си знае...иначе с 10 в40 колата си е стреличка като варвене като горене двигателя мьрка... всичко е супер но масалцето дето изчезна е-а мамата на целия пеизаж...

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 03 яну 2012 1:57

Е то няма много алтернативи - или изтича - я гарнитура, я другаде, изпарява се, или през ауспуха.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”