при последната си смяна на масло ми се досеижяха кинтите и взехевтино масло с по евтин филтар.Откакто сьм го сменил сам минал 8 500 и ония ден долях литар и 200 300 грама.Бьзможно ли е това да се е получило от фалшиво масло или колата ми вече започва да плаче за чичо доктор ? какво ще ме посаветвате за напред- да сложа по гьсто масло с надеждата да изгори по малко,да сложа някоя доказана марка масло пак сьщото 10в40 или да слагам табелата продава се ?и ако ложе някой да ми поясни с каква цел се слага по гьсто масло?
Сьшо исках да попитам понеже тези 8 500 км са почти само градско каране вьзможно ли е маслото ми да е станало на прекалено рядко и сега да прониква от някаде и да изчезва... сьщо така това което забелязах на 5000км последно го бях проверил малко беше спаднало да са били 300 400 наи много 500 грама и тогава смених термостат. преди това колата не работеше на 90 градуса а на 60 70 тогава ми отваряше стария термостат а по каталог го дават че трябва да отваря на 88. вьзможно ли е преди това стоманата да не се е разширявала толкова и да не е предисвиквала губене на маслото ? иначе наскоро барниках одушника направи ми впечатление когато го извадих че нещо в него дранка по скоро дранка едно като фуниика в което се налива маслото. иначе по двигателя има сало леко сьлзене от наи горната карнитура незнам как се казва казаха ми че била 10 лв... но определено не ми изглежда теч на на такова количество масло !