"Играе" ми поплавъка на бензиномера!
"Играе" ми поплавъка на бензиномера!
Закупих Голф-3, 1.8ми, 92 г. с неработещ бензиномер. След смяна на поплавъка(оказа се там проблема), започна да отчита с разлика от едно деление, в смисъл докато карам се мести нагоре-надолу, не стои на едно място. Става въпрос за малки разстояния! На какво се дължи според вас?
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: "Играе" ми поплавъка на бензиномера!
Нормално е да се мести. Има значение наклона на пътя за показанието. 

- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да нормално е. Примерно заредих за 20 кинта и стрелката ми показа м/у средата и първо деление след резервата. Като катерих черни връх за Кемпински-Зогравски ми показа след средата, след това ми се наложи да се спускам към хотел Хемус и ми отиде в червеното. Такаче споко.
П.С.
Ако ти го прави този номер на равно това вече не е добре.
П.С.1
Става въпрос за Г2.
П.С.
Ако ти го прави този номер на равно това вече не е добре.
П.С.1
Става въпрос за Г2.
И на равно го правви. Например при бързо, или бавно каране!
- patzo_sl
- Автомобил:
- Двигател:
Нали се сещаш че поплавъка не е точно в средата на резервоара и като потеглиш рязко бензина отива отзад,или съответно като набиеш спирачки(по рязко)бензина се събира отпред,а поплавъка горкия показва ли показва.
За най-сигурно запали и остави колата да работи на място,така си мисля че няма да го има проблема.
Успех.
За най-сигурно запали и остави колата да работи на място,така си мисля че няма да го има проблема.
Успех.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата казва, че му е доста чувствителен бензиномера(поплавъка)и стрелката играе при наи малкото клатушкане.
На тоя механизъм маи имаше и пружинка(дали е там още,цялата кутия ли смени или...).
На тоя механизъм маи имаше и пружинка(дали е там още,цялата кутия ли смени или...).
И най-гадното е , че сутринта след смяната на поплавъка колата смърдеше на бензин!
От какво може да е?

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Миризмата може да е от не-добре завита капачка на резервоара. Развий я и виж как е гуменото уплътнение.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Капачката над бензиновата помпа, не капачката от където се налива бензин. Може да сте разляли бензин при ваденето на помпата и затова да мирише. Провери също да нямаш теч от бензиновите маркучи които са свързани към помпата.
Вместо да гадаем свали пластмасовия капак, които се намира над резервоара и виж какво е положението.
Вместо да гадаем свали пластмасовия капак, които се намира над резервоара и виж какво е положението.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
На мен също ми плава +/- 1 деление... в зависимост от наклон, колко е зареден акумулатора и т.н. но не играе така в движение... Според мен проблема е в новия поплавък или в самия нивомер... Или поплавъка е прекалено "плавеаем" т.е. плува целия отгоре върху горивото, без да е потопена част от него (например е с по-голям размер). Или другия вариант е докато сте го сменявали да се прецакали системата на нивомера - то дефакто това е резистор на който му се мени съпротивлението, ако му е нарушен контакта с пистата (това е един "графитен" слой по който се мести един плъзгач свързан с рамото на поплавъка) на някое място е нормално да "скача" от веднъж.
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Здравейте, при мен също има подобен проблем, когато стрелката е в началото на резервата ако сложа да речем 5 литра бенз, не го отчита веднага. Трябва да покарам да се поразклати и тогава чак започва да се качва стрелката, но супер бавно. Това на какво може да се дължи? Дали нещо не е за смяна?
ПС. Днес забелязах, че като си карам на равно падна надолу. След като спрях да свърша една работа, после като тръгнах си беше по нагоре. Съмнявам се, че има някакъв роблем, но реших първо да се консултирам с Вас да си кажете мнението.(да поясня движението беше на равно, не съм карал по наклони)
ПС. Днес забелязах, че като си карам на равно падна надолу. След като спрях да свърша една работа, после като тръгнах си беше по нагоре. Съмнявам се, че има някакъв роблем, но реших първо да се консултирам с Вас да си кажете мнението.(да поясня движението беше на равно, не съм карал по наклони)

Здравеите имам проблем сас бензиномера не отчита изобщо какво количество бензин има в резервоара.Някои ще може ли да ми каже от какво е.Благодаря!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
По последния пост-мериш по кабелите.Понеже не знам кое колко трябва да показва-отварям,вадя помпата и проверявам кабелите и пластинките.
По темата,стрелката не трябва да играе като на москвич.За тази цел ако сте забелязали,като извадите помпата и мърдате поплавъка,същия доста бавно и плавно мърда.Примерно като оригинален здрав пепелник на пасат или едно врмешнит касетофони хитачи.Отварят плавно касетата.
Това е направно за да н мърда веднага при клатене и плискане.Трябва доволно трудно да се вдига на ръка и доста бавно да пада като го пуснете поплавока.На другия колега пък проблема е обратен-клеясало е повечко и трудно мърда вече,за това отчита по-бавно.
По темата,стрелката не трябва да играе като на москвич.За тази цел ако сте забелязали,като извадите помпата и мърдате поплавъка,същия доста бавно и плавно мърда.Примерно като оригинален здрав пепелник на пасат или едно врмешнит касетофони хитачи.Отварят плавно касетата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”