проблем с паленето при студен двигател на голф 4 1.6 16v BCB

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Ico_cooL
Автомобил:
Двигател:

проблем с паленето при студен двигател на голф 4 1.6 16v BCB

Мнениеот Ico_cooL » Съб 21 яну 2012 17:11

Имам следния проблем и бих бил благодарен ако някои може да ме посъветва.
Става въпрос за Голф 4 1,6 16V с мотор BCB 2002г.
Когато колата е студена пали от 3-ти или 4-ти път, а след като запали започват да играят оборотите. След като запали и ако след малко пробвам да я изгася и пак да запаля няма проблем. Има проблем само при студен мотор. А играенето на оборотите някога го има друг пут не. Направил съм следното: диагностика, нови свещи, нов акумулатор и преглед на бобините но не не се оправи. Какво ще ме посъветвате? Благодаря предварително :bowdown

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Re: проблем с паленето при студен двигател на голф 4 1.6 16v BCB

Мнениеот toni82 » Съб 21 яну 2012 22:47

здравей колега,виждам че си нов и предполагам че го имаш от скоро голфа.на диагностиката показали някаква грешка.за играенето на оборотите бих ти препоръчал да започнеш с почистване на дросела и адаптация.за трудното палене може да е от датчика на хол но това може да се провери само с диагностика или ако си сменял ангренажа евентуално да не е зацепен правилно.започни с диагностика и ако има грешки ги пиши.

Ico_cooL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_cooL » Пон 23 яну 2012 7:01

Ами сменях агренажен ремък, но този проблем е още преди това тъй че няма да е от това. Правих и диагностика на няколко места, но не излиза никаква грешка. Проблема с паленето е само при студен двигател. А играенето на оборотите явно от дросел клапата е или степ мотора или някакви О пръстени на колекторите до колкото четох в форума.

Пак и правих диагностика, но няма грешки. И агренажа е правилно зацепен. Колата не пали само при студен мотор

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Пон 23 яну 2012 9:19

За играенето на оборотите - само пробвай да изчистиш дросела, свали го четири болта са - лесно е. Аз пръскам и вътре в тръбичката на ЕГР-а, но ако продължават да играят оборотите и него трябва да изчистиш.
Спрея да е хубав, аз от Motip много съм доволен, няма нужда от адаптация само се адаптира по-добре /пробвано имам кабел/.
О- пръстените са за 8 клапанният мотор.
Също и филтрите бензинов и въздушен ако не си сменял.
Не паленето на студен двигател може да е датчика на "антифриза", аз имам един ама си далеч за пробване.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 23 яну 2012 9:31

темп. датчик? :stll think:

Ico_cooL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_cooL » Пон 23 яну 2012 19:21

Благодаря за съветите :да: сега съм малко зает, но веднага като ми остане време ще се хвана да изчистя дросел клапата, а и сега си друпнах ауто дата-та и видях данните на температурния датчик и смятам с тях да започна. Но проблема ми с това палене е още от лятото малко първото палене ми е проблемно след това няма проблем.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 23 яну 2012 19:54

Ico_cooL написа:Благодаря за съветите :да: сега съм малко зает, но веднага като ми остане време ще се хвана да изчистя дросел клапата, а и сега си друпнах ауто дата-та и видях данните на температурния датчик и смятам с тях да започна. Но проблема ми с това палене е още от лятото малко първото палене ми е проблемно след това няма проблем.

Не пречи и лятото и сега темп. ти датчик да подава сигнал за 45 градуса външна темп.....

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Съб 13 окт 2012 22:00

И аз имам един въпрос.

Днес ходих да гледам една кола - Сеат Леон с 1.6, 16v AUS мотор.

Карах го малко, с 4 човека и климатик, но ми се стори леко муден. Закачихме го на диагностика Показа доста грешки някаква на ламда сондата и някаква на някакъв модул Marelli на двигателя.

В крайна сметка се отказах да го купя. Чека на таблото светеше постоянно и един майстор с който говорих (по телефона) ми каза, че е възможно да е от дросела. И още нещо, уреда на таблото, който показваше твмпературата на водата не работеше. Даваше някаква грешка в таблото също. Иначе външно колата беше перфектна ( като за кола втора ръка).

Може да каже, някой какво би могло да й е на колата и дали правилно съм се отказал от нея?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”