Масло скоростна кутия - DUU Г-4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
MNA
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.6

Масло скоростна кутия - DUU Г-4

Мнениеот MNA » Вто 03 юли 2012 10:33

Колеги,
Кутията е DUU, знам че има много изписано, но съм пред следната дилема:
Във VW ми предлагат маслото за 18лв. литъра но никъде не пише вискозитет, минерално ли е, полусинтетика ли е или синтетика. Самите продавачи и майстори не знаят какво е, казват сама това е оригиналното масло за тази кутия.
На известните марки Мотул и Гастрол 75/90 полусинтетика е около 25лв. а 75/90 синтетика около 45лв.
Аз клоня към оригиналното, не заради цената а защото е оригинално но ме притеснява това, че не се знае какво е като вискозитет и т.н.
Някой сменял ли е с оригинално и какви са му впечатленията, или да не рискувам?

Последна промяна от MNA на Вто 03 юли 2012 22:35, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Масло скоростна кутия - DUU Г-4

Мнениеот Dead man » Вто 03 юли 2012 12:51

Самите продавачи и майстори не знаят какво е

Сметни какви майстори са... :screwy :banghead:

Не рискувай...

Вземи си 75 на 90 и да е пълна синтетика. :deal

Препоръчвам ти Яко или Мотул... :deal

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Вто 03 юли 2012 14:26

Аз сменях преди около година с оригинално масло, разлика намерих в това, че скоростите започнаха да влизат малко по меко.

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Вто 03 юли 2012 17:01

Няма начин да е оригинално(макар ,че к'во значи това е под въпрос),нито да е пълна синтетика и да е 25лв.За толкова пари-празна синтетика "оригиналдъ".Хубавото масло е над 40лв./л. :beer

Radeff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Radeff » Вто 03 юли 2012 20:23

Да се разпиша и аз най-сетне :) По-миналата седмица минах и аз тази процедура със сменянето на масло. В магазина, където пазарувах (Германия) за Golf MK4, AKL, 98г. (скоростната ми кутия е DLP, но това мисля не е от значение) на компютъра излезе масло 75W90 GL4++ (както и бях чел по форуми). Марката, с която разполагаха беше само една - Liqui Moly. Разфасовките бяха само по 500мл., така че взех 4 и след скромното намаление от 1-2 евро цялата сметка излезе 30 евро. Не го знам колко е марково това масло и колко струва то в България, но сигурно може да послужи като сравнение за някого. А иначе, при въпроса ми преди да видя самото масло, дали е пълна синтетика, човека каза, че за масло за СК предлагат само пълна синтетика независимо марка/модел. Двата литра стигнаха и остана малко, преди бях чел, че събира 1,9л.

Реших да го сменя, защото от време на време доста трудно излизаше петата скорост (главно когато колата е загряла). Съмняваше ме маслото да е главния проблем, но така или иначе не знаех в какво състояние е, та реших да сторя едно добро дело за прослвутата кекава СК. Смаза се и там какво има за смазване :oops: Имаше един малък луфт и братушката (Руснак), вика че от там може да заяжда някой път, но за сега не е толкова сериозно. По-късно смазах и ябълката на скоростния лост с машинно масло, та дали си втълпявам или не, сега ми се струва че скоростите влизат по меко и леко, а и петата не ми е правила тези номера - да чукна на дърво.

Та, това е моят скромен опит. :)
По-здрави. :bishop :beer

Motty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Motty » Сря 04 юли 2012 11:00

Аз също съм с кутия DLP, но карам близнака на Голф 4 - Ауди А 3.
Купих го от Еуратек, миналата година на цена 13++лв. Моделът беше G 60 726 A.
Това е маслото за кутиите от типа 02К, каквато е и моята и кутията на колегата DUU.
Имаше мнения да не се залага на оригиналното масло, но.... след изминати почти 20 000 км, мога да кажа само добро или ако не е добро то нищо лошо!!

Приятел с Голф 4 и кутия ERP, отново е със сменено масло - оригинално и там също няма проблеми.

Относно драмата, дали оригиналното масло е синтетично, аз крия съмнения, че е минерално. И така да е, лошо няма, щом от завода това препоръчват!!!

Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Краси Кунчев » Съб 07 юли 2012 21:46

http://www.prista-oil.com/bg/product/pr ... ic-28.html Четете горе в дясно - Често задавани въпроси. На по-изчерпателна информация не съм попадал.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 15 юли 2012 14:16

То май проблема идва повече от лостовата система, от колкото от самата кутия-за трудното влизане на предавките имам предвид.
Иначе това масло 75-90 пълна синтетика е за нашите коли.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”