Махнат дебитометър, защо?
Махнат дебитометър, защо?
Колеги, предлагат ми бартер на моето Поло 1.3i 94г. за Голф 3 GTI 2.0 150к.с. 95г. Доста е запазен, нови гуми , лети джанти, двигателя мърка и върви много, няма омасляване. Но ме притеснява това, че му беше махнал дебитометъра уж за да харчи по-малко, но според мен не е това причината. Като част я имаше, седеше в багажника.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Re: Махнат дебитометър, защо?
Я опиши частта как изглеждаше. И защо собственика на голфа ще иска да се качва на лагерна количка!? 

Немога да я опиша. Собственка уж от някъде му изпаднал Голф-а, иначе търсил кола за жена си. То полото е на приятелката ми, но и е тромаво. Аз не исках чак ГТИ, но пък това изпадна за сега.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Без дебитомер нито ще харчи по-малко, нито ще върви повече
Точно обратното.

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
абф няма дебитомер, с мап сензор е 

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Махнал му е датчика за температурата,ако е махал нещо,защото ако махне МАП-а мотора аобти на 2 цилидъра и половина и не може въобще да се форсира.Този датчик си му трябва,но може и без него.Слагаш си там един датчик (нов не е скъп) и си в играта,ако не е "тунинговал" и други работи 

Ако е махнат температурен датчик колата ще варви като луда но ще гори повече така че това може да енаправел човека тунер
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
vanko_5, ти имаш такава кола и можеш да кажеш, но не съм съгласен с теб. Ако е махнат темп. датчик, колата ще има по-високи обороти до едно положение, ами после?! Аз имам АЕК и съм брал ядове с темп.датчик. Не мисля, че си прав! (Може и да бъркам)
Но по темата... явно не е махнат дебитомера! Нещо друго е! Колега kristo, има ли газ този голф?
Странна ми е самата размяна. Ама много! Не казвам, че има лъже ама нещо ми е мътна тази работа!
Но по темата... явно не е махнат дебитомера! Нещо друго е! Колега kristo, има ли газ този голф?
Странна ми е самата размяна. Ама много! Не казвам, че има лъже ама нещо ми е мътна тази работа!
- Ico Uzunov
- Автомобил: Golf 3 GTI 20 Jahre_Octavia 1 vRS
- Двигател: ABF_AUQ
колеги, batko_miro вече спомена - АБФ-а няма дебитомер, няма как нещо да е махнато и да се търкаля в багажника, за да харчи тоя АБФ "по-малко". Тунинга май е дошъл в повече ...
- GTI 16V ABF
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 2.8 VR6 - AAA
Ако е махнал температурния датчик колата определено няма да върви като луда
обюче тази размяна нещо не ми се връзва,кон за магаре ама има ги и такива 

ABF няма дебитомер а има МАПdushanov написа:vanko_5, ти имаш такава кола и можеш да кажеш, но не съм съгласен с теб. Ако е махнат темп. датчик, колата ще има по-високи обороти до едно положение, ами после?! Аз имам АЕК и съм брал ядове с темп.датчик. Не мисля, че си прав! (Може и да бъркам)
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
vanko_5 написа:ABF няма дебитомер а има МАПdushanov написа:vanko_5, ти имаш такава кола и можеш да кажеш, но не съм съгласен с теб. Ако е махнат темп. датчик, колата ще има по-високи обороти до едно положение, ами после?! Аз имам АЕК и съм брал ядове с темп.датчик. Не мисля, че си прав! (Може и да бъркам)
Колегата batko_miro вече го е казал??
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Дай снимка на частта и ще ти кажем какво е.Явно не е дебитомер.
Явно става дума за температурния датчик за входящия въздух.Там се бърника с подходящи съпротивления на негово място и наистина си понавървява ама и гори повече.Преди години доста народ изгоря с по 100-на лева за съпротивление залято с черна епоксидна смола и схема за свързване взависимост за каква кола е
Колега ако ти харесва колицата няма какво да му мислиш.Всичко се прави,стига само да не е някой дарак дето да глътне 10-на бабешки пенсии за добро утро

Колега ако ти харесва колицата няма какво да му мислиш.Всичко се прави,стига само да не е някой дарак дето да глътне 10-на бабешки пенсии за добро утро

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”