Проблеми с оборотите при VW Golf IV 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Lafferty
Автомобил:
Двигател:

Проблеми с оборотите при VW Golf IV 1.6

Мнениеот Lafferty » Пон 23 яну 2012 13:04

Здравейте,
от вчера оборотите ми създават ужасен проблем със скоростта на колата. От първа до пета, независимо на коя скорост съм, колата набира оборотите до дупка, а скоростта не се увеличава. Невеж съм относно това, нямам ни най-малка представа на какво се дължи това. Имам и АГУ (Автоматична Газова Уредба), не знам дали това е важно, но все пак да го кажа. Маслото е сменяно преди 1-2 месеца, Castrol 10w40, от тогава съм доливал още около 2 литра, може би и повече. Искам тези дни да закарам колата в сервиз, за да й направят пълна диагностика. Пиша тук, за да вземе повече мнение, за да се ориентирам горе-долу от какво може да се е получило това.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Проблеми с оборотите при VW Golf IV 1.6

Мнениеот snupeca » Пон 23 яну 2012 13:20

Буксува ти съединителя на 99%. Какъв е кода на мотора все пак? Така написано AGU накрая все едно е 150кс mhihi защото кода на 1.8Т е такъв, малко хора ще се сетят че имаш предвид газова.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 23 яну 2012 13:22

Аз не съм сигурен, че разбирам точно проблема - спрямо описанието ти - оборотите се движат нормално но нямаш мощност !? Или оборотите от само себе си играят?
Попринцип има много теми относно проблеми с оборотите на 1.6 8V моторите, просто потърси, типичните причини са няколко и са описани многократно.

Иначе разходът ти на масло очевидно е силно ненормален - проблем, за който трябва да се погрижиш също с висок приоритет!!

Потребителски аватар
Lafferty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lafferty » Пон 23 яну 2012 14:10

@snupeca, AKL109067. Аз викам да я закарам на една диагностика? Там най-точно ще ми кажат какъв е проблема...Имаше тук момчета от форума, дето имат сервизи, ще ги видя после и като взема едни парички сега до 25 януари ще я закарам някъде при момчетата от форума, предполагам.

@Haralampi, оборотите си играят между 10 и 15 дори когато колата не е в движение. А иначе по-принцип не набира скорост колата, но вдига оборотите до дупка.

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 23 яну 2012 14:16

Значи имаш проблем и със стъпков мотор, дросел или нещо от рода - диагностиката най-добре ще покаже :да:
А за съединителя най-лесно да пробваш - дръпни ръчна, ако ти държи де :mrgreen: и опитай да тръгнеш - на сух асфалт естествено, ако колата не загасне веднага, още повече - вдига обороти - съединител 100%.

Потребителски аватар
Lafferty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lafferty » Пон 23 яну 2012 14:20

Най-добре диагностика, да. Ще пиша отново, ако темата не е заключена или изтрита. Благодаря все пак затова, че даде някой друг съвет и напътствия.

Ама честно казано не мисля че е съединителя, защото сменявам скоростите плавно и без проблем.

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 23 яну 2012 14:26

Lafferty написа:Най-добре диагностика, да. Ще пиша отново, ако темата не е заключена или изтрита. Благодаря все пак затова, че даде някой друг съвет и напътствия.

Ама честно казано не мисля че е съединителя, защото сменявам скоростите плавно и без проблем.

Това не е чак такъв атестат - смяната на предавки може да си е наред, но феродовия да приплъзва при ускорение, ако е заминал. Пробвай теста с ръчната и пиши да видим. :beer

Потребителски аватар
Lafferty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lafferty » Пон 23 яну 2012 14:31

snupeca написа:
Lafferty написа:Най-добре диагностика, да. Ще пиша отново, ако темата не е заключена или изтрита. Благодаря все пак затова, че даде някой друг съвет и напътствия.

Това не е чак такъв атестат - смяната на предавки може да си е наред, но феродовия да приплъзва при ускорение, ако е заминал. Пробвай теста с ръчната и пиши да видим. :beer

Какво точно трябва да направя, кажи, стъпка, по-стъпка.

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 23 яну 2012 14:37

Ами идеята е съединителя да е под натоварване като цяло - дърпаш ръчна, слагаш камък ако искаш mhihi - нещо да пречи на колата да тръгне, на наклон също става, и опитваш да тръгнеш плавно с нормална газ. Колкото по-рано колата загасне - по-добре, естествено ако завърти гуми - не е съединител. Но ако успееш да пуснеш съединителя и още работи - лошо. Ще усетиш има ли я тягата от към колелата най-общо казано.

Потребителски аватар
Lafferty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lafferty » Пон 23 яну 2012 14:50

Значи сега направих това което ми каза, дръпнах ръчната, запалих колата, дадох на първа и постепенно отпусках съединителя, докато не го пуснах и продължавах да давам газ (по-малко), но колата не угасна. Нито тръгна, нито угасна, какво следва сега, на какво може да се дължи това, дали имаш някакви предположения?

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 23 яну 2012 14:53

Съединител - залагам си .. и левия и десния :| Трябва да загасне, още повече че на ниски обороти - почти веднага.
Вероятно е феродов и притискател само, но докато не се отвори няма как да се види. Като ходиш на диагностика попитай и там, но ще ти потвърдят за съжаление.

Последна промяна от snupeca на Пон 23 яну 2012 14:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lafferty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lafferty » Пон 23 яну 2012 14:54

snupeca написа:Съединител - залагам си .. и левия и десния :| Трябва да загасне, още повече че на ниски обороти - почти веднага.

Демек намекваш че съединителя е отишъл на кино?

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 23 яну 2012 14:57

За празното форсиране на мотора друго обяснение няма - сам виждаш че не е тръгнала нито загаснала, а кола с ръчни скорости трябва да върви (върти гуми) или загасне в това положение. Средно - твоето, няма. :?

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 23 яну 2012 15:18

Lafferty написа:
snupeca написа:Съединител - залагам си .. и левия и десния :| Трябва да загасне, още повече че на ниски обороти - почти веднага.

Така е.... пробвай ако искаш същото с тръгване на втора при ръчна.

щом не загася, това е твърд признак на заминал съединител! За това се прави и този тест.

Потребителски аватар
Lafferty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lafferty » Пон 23 яну 2012 18:13

Haralampi написа:
Lafferty написа:

Така е.... пробвай ако искаш същото с тръгване на втора при ръчна.

щом не загася, това е твърд признак на заминал съединител! За това се прави и този тест.

То щом създава този проблем на първа, какво остава за втора? Ще я дам на диагностика тези дни, въпреки че вероятно същото ще кажат, но няма значение. Към какво да се ориентирам за нов съединител VALEO?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”