Съединителя буксува

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ReLoaDeD
Автомобил:
Двигател:

Съединителя буксува

Мнениеот ReLoaDeD » Нед 19 фев 2012 11:09

Съединителя ми буксува и то доста и вече почна да ме дразни това, още преди 2 седмици като я купих колата и си беше с този проблем... та възможно ли е да се смени само феродовия диск без да сменям притискателен и лагери тоест да не давам излишни пари за цял комплект тъй като нямам и възможност сега, и ако е възможно каква е цената му :beer

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Re: Съединителя буксува

Мнениеот zfa159 » Нед 19 фев 2012 11:17

Ти си с обратен съединител,нямаш лагер :)
Пълния к-т при обратен съединител включва феродов диск,притискателен диск,така нареченото плато и пружината за платото,както и 6 бр. нови болтове за притискателния диск към коляновия вал,понеже трябва да смениш старите като ги развиеш.Това нещо к-т на Luk струва точно 200лв +- някой и друг лев,според магазина.
Силно ти препоръчвам да смениш всичко заедно,защото иначе няма да е добър крайния резултат и скоро ще отваряш пак.Също така не я карай в това и състояние,защото нитовете на феродовия диск ще ти изкопят маховика и тогава ще трябва да смениш и него...
Когато се свали скоростната кутия и се разглоби съединителя,е хубаво да се смени и задния семеринг на двигателя,защото достъпа до него е доста лесен тогава.Цената му е около 20-тина лв на Рейнц или Елринг.
Общо взето по-добре не я карай месец,два,събери парите на куп и действай всичко заедно,защото иначе само ще си дадеш парите на вятъра,за да я закърпиш за известно време...
:beer

Потребителски аватар
ReLoaDeD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReLoaDeD » Нед 19 фев 2012 19:15

Мерси за информацията колега :да:
И аз искам да сменя целия комплект но за сега не достигат финанси и затова смятам да сменя само феродовия диск а по нататък вече ще купя цял комплект, така или иначе ще ми го сменят познати и ще ми вземат двойно по малко за смяната му :beer ... пък немога да остана без кола аз по цял ден съм с нея
Някой има ли си на представа колко струва само феродовия диск :link

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Нед 19 фев 2012 19:22

ReLoaDeD написа:Мерси за информацията колега :да:
И аз искам да сменя целия комплект но за сега не достигат финанси и затова смятам да сменя само феродовия диск а по нататък вече ще купя цял комплект, така или иначе ще ми го сменят познати и ще ми вземат двойно по малко за смяната му :beer ... пък немога да остана без кола аз по цял ден съм с нея
Някой има ли си на представа колко струва само феродовия диск :link

около 100-на лева марков.

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Нед 19 фев 2012 19:29

Моят феродов го купих през пролетта на 2011г.за 120 лв без отстъпка.Марката е Закс.Стария също беше Закс и затова.Иначе има и Мекарм за 50 лв.,но не ти го препоръчвам,защото не се знае колко ще изкара.Аз също смених само феродов,плюс тавата.Но го хванах още на първото пробуксуване.Беше тотално свършил,точно до нитовете.Че е хубаво да се сменя комплект всичко,е хубаво,спор няма.Но аз реших да рискувам и на мен не ми се даваха още 140 лв за другия диск,при положение,че беше с идеално гладка повърхност и със здрави пружини(пластини).Като се скапе тогава.Не завися от това дали ще ми вземат отново пари за работа,защото си го правя с приятел и минавам с :beer и :BBQ !

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 19 фев 2012 22:39

Закс вече не бих препоръчал.Вносът на Закс за нашата страна вече е от Турция и карат по 30-40 000км съединителите и макс. 1 година амортисьорите.Колата излиза от завода със Закс,ама немски Закс,правен преди 15-20 години и такова качество вече няма на която и да е марка :) Мекарм са италиански,за цената си е добър,ние на служебната сме с такъв (не ни се дават пари за друг) и влачим какви ли не неща с нея (предимно теглим коли) и няма проблем вече повече от 20 000 само градско (не е много ама все пак не се ползва в нормални условия).Не бих го препоръчал,ама ако смяташ скоро да сменяш всичко к-т,не пречи да го сложиш,поне 20 000 ще те изкара,а цената му е на половина спрямо другите.
Аз работя с Luk в последно време и съм доволен като цена/качество.Феродовия по спомен е около 80-100лв за тази кола (мога и точно да видя,само че утре).
:beer

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пон 20 фев 2012 11:15

Само да вметна,преди ден-два попитах в официалното представителство на VW Autotrade за съединител комплект за MK3 ABU и цената е .....589,20лв. :horror: :horror: . Като това е цената ако стария е оригинален и го върнеш. Смяната е 163лв.

Потребителски аватар
ReLoaDeD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReLoaDeD » Пон 20 фев 2012 11:39

Благодаря за отговорите колеги :beer
За сега смятамд да взема от този Мекарм по евтиния вариант, ще проверя по магазините в Бургас... поне да мога да карам, а пък по нататък когато финансите позволяват ще сменям целия комплект :да:

stefarata написа:Само да вметна,преди ден-два попитах в официалното представителство на VW Autotrade за съединител комплект за MK3 ABU и цената е .....589,20лв. :horror: :horror: . Като това е цената ако стария е оригинален и го върнеш. Смяната е 163лв.

Това са доста пари за съединител колега, по-добре потърси в някой друг магазин но по принцип знам че вървят компелкт от 200 до 400 максимум а за смяната му взимат между 80-100 в някой по обикновен сервиз, стига да попаднеш на читав такъв :да:

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 20 фев 2012 11:53

Аз купих за моята каляска комплект на Закс за точно 204 лева лятото.Засега съм доволен,но все пак съм минал само 15000км,този дето свалихме от колата пак беше на Закс имаше си и дата на него-лето 88 mhihi

Потребителски аватар
xploid91
Автомобил: Golf 4
Двигател: AGU 2002

Мнениеот xploid91 » Пон 20 фев 2012 12:05

ReLoaDeD написа:Съединителя ми буксува и то доста и вече почна да ме дразни това, още преди 2 седмици като я купих колата и си беше с този проблем... та възможно ли е да се смени само феродовия диск без да сменям притискателен и лагери тоест да не давам излишни пари за цял комплект тъй като нямам и възможност сега, и ако е възможно каква е цената му :beer

Сменяй всичко да ти е мирна главата. По принцип може да се смени само феродовия диск, и аз така направих.
И след това сменях и претисквател. След монтажа на феродото 2,3 натискания на съединителя и се счупиха пластините на претисквателя, не знам защо.

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polski-grizach » Пон 20 фев 2012 18:57

Сменяй комплект не се тормози.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”