Проблем с паленето голф ІІІ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
самкатааa
Автомобил: Seat Ibiza 6L
Двигател: ATD

Проблем с паленето голф ІІІ

Мнениеот самкатааa » Нед 29 юли 2012 15:13

Колеги от една седмица имам проблем с голфа значи като дам на контакт всичко е наред и като тръгна да паля не иска да върти и като извадя клемите на акумолатора за 10 мин. после си пали нормално се едно нищо не е ставало та въпроса ми е дали са грешки на компа или е нещо друго колата е голф 3 1.4 абд моно инжекция!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с паленето голф ІІІ

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 29 юли 2012 15:25

Интересно, сякъш акумулатора няма ток, но щом изкараш клемите и ги сложиш по-късно се оправя, провери температурният датчик, на тия жеги да не се бъгва нещо, да дава информация на компютъра (тип правец който е под предния прозорец) Друго от което може да е, хлабава маса на акумулатора :screwy

Потребителски аватар
самкатааa

Мнениеот самкатааa » Нед 29 юли 2012 15:33

Колега а този датчик къде се намира?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 29 юли 2012 15:35

Като застанеш пред колата, при отворен преден капак, от дясно на акумулатора, има един пластмасов тройник (таралеж) и на него има един датчик със жълт пръстен, поне при мен е жълт и той понякога дава грешни данни на комп. на колата, че примерно навънка е минус 50 градуса и той се бъгва и почва да бърка компа и не пали! Но това е само предполужение, трябва да я откараш на диагностика да видят, друго което може да видиш е тоците, да изкараш една свещ и някой да пали да види дали идва ток от бобината!

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот tot_1425 » Пон 30 юли 2012 7:44

Колега,пробвай да запалиш с откачена букса на температурния датчик на антифриза-този на блока.Ако запали нормално сменяй датчика и дано уцелиш от първия път читав.Цена за датчика от 19 до 50 лв и не се знае кой ще показва вярно!Датчика се намира на трипътника-извита пластмасова "джаджа".Хваната е на блока на двигателя и от нея тръгва горният маркуч към радиатора.Моят голф3 е 1.4 АБД и датчика ми е с 4 кабела-комбиниран-дава инфо на таблото и компа.Има коли на които не е един датчик а са два с по 2 кабела.Когато датчика е повреден лъже компа за температурата на двигателя.Горивната смес се преобогатява или обеднява и двигателя не пали.Получава се едно тресене като че работи на 3 цилиндъра.След 10тина опита моното стопля и пали като че не е имало проблем. При мен беше така преди 2 години зимата.Смених датчика и се оправи. Дано съм ти помогнал. Успех!

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 30 юли 2012 14:38

Колеги,не го набутвайте с този температурен датчик.Проблема е или в клемореда или в бобината на стартера.Тя колата не иска да върти как да запали.Като ти откаже следващия път вземи едно парче кабел,дай на контакт и подай на бобината кл.50 директен + от акумулатора.Ако завърти сменяй клемореда.Ако не почисти клемите на акумулатора макар че ако е от тях ще ти гаснат и лампите на таблото.

Потребителски аватар
самкатааa

Мнениеот самкатааa » Пон 30 юли 2012 14:52

Ако е от клеморед-а няма да го сменявам ще вида ако може с копче да си го направя,иначе много разправия да се свали клемореда

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 30 юли 2012 15:15

Еми направи това което ти описах.Ако е клеморед ще ти пиша как да го натрошиш и да не пипаш волана и втулката :beer

Потребителски аватар
самкатааa

Мнениеот самкатааa » Пон 30 юли 2012 21:34

Днеска отидох при няколко майстора и тамън отида и колата се оправи и не могат да я видат как е!И един приятел ми вика я да замерим акумолатора нормално си е на 12,90V запалих и видяхме че понякога динамото зарежда понякога не и ми казаха че може да са четки на динамото а и тамън стна този проблем с паленето акумолатора падаше заредих го и сложих и не иска да запали забутахме я и запали после си палеше нормално а въпросът ми е динамото има нещо общо с стартера?

Потребителски аватар
самкатааa

Мнениеот самкатааa » Съб 04 авг 2012 14:08

самкатааa написа:Днеска отидох при няколко майстора и тамън отида и колата се оправи и не могат да я видат как е!И един приятел ми вика я да замерим акумолатора нормално си е на 12,90V запалих и видяхме че понякога динамото зарежда понякога не и ми казаха че може да са четки на динамото а и тамън стна този проблем с паленето акумолатора падаше заредих го и сложих и не иска да запали забутахме я и запали после си палеше нормално а въпросът ми е динамото има ли нещо общо с стартера?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 04 авг 2012 14:49

vaskoto1 написа:също така.
когато някаква тема с някакъв въпрос от техническо естество е пусната-то тя е видяна! няма как да е пропусната!
тъй като това не е тема за "продавам джанти" и случайно клиента да се изпусне и да иде другаде, НЯМА НУЖДА ОТ ПОВДИГАНЕ!!!
коментари от сорта:
хайде, колеги, никой ли не знае?
е айде де?
някой?
и всички производни, използвани за повдигане на техническа тема-ще довеждат до незабавното й заключване!

Tова все някога си го мяркал написано, нали?
След като си бил при няколко човека - как очакваш през НЕТ-а някой да ти даде магическото решение на проблема?!?
Спазвай правилата на форума, а покрай това пробвай и да си затегнеш качествено клемите на акумулатора след като почистиш контактните повърхности с шкурка

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”