Здравей те, колеги та въпроса ми е следния на последак голфчето доста вдигна разхода никога не имал газ ) струва че вкарва по малко бензин в маслото. Маслото мирише доста на бензин и нивото е с 1 см над мах. от какво може да ми е проблема
ще се радвам на всеки които си даде мнението благодаря предварително
Бензин в маслото GTI 3- Е2
- tisho87
- Автомобил:
- Двигател:
Бензин в маслото GTI 3- Е2
Последна промяна от tisho87 на Нед 08 апр 2012 21:30, променено общо 3 пъти.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Богата смес голф GTI
датчиците за температурата на охлаждащата течност са два-един за таблото и един за компа на мотора,това че уреда на таблото не показва точно не значи че и към компа се подава грешна информация
а това че имаш бензин в маслото не е добре
евентуално са сегменти или гумички на клапаните
и в двата случая се сваля главата,ако продължиш да караш така рискуваш да прецакаш тотално мотора,че от липса на добро смазване моче да надере лагери и да блокира, и все пак какъв ти е голфа 2-3-4-5
а това че имаш бензин в маслото не е добре
евентуално са сегменти или гумички на клапаните
и в двата случая се сваля главата,ако продължиш да караш така рискуваш да прецакаш тотално мотора,че от липса на добро смазване моче да надере лагери и да блокира, и все пак какъв ти е голфа 2-3-4-5
- tisho87
- Автомобил:
- Двигател:
3 ка е голфа колега бензина в маслото е много малко по вероятно е да имам запушена дюза която пика ако е са сегменти ще има да пуши и няма да мога да му смогна на масло
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Защо не го смениш тоя датчик за температурата(ако са 2 в един корпус щом се е скапил единия предполагам и другия е пътник).Ако не вземеш по навременни мерки доста "евтин" ще ти излезе датчика или 30-40лв за диагностика.Да не я караш на къси разстояния?
И кажи кода на двигателя.
И кажи кода на двигателя.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
tisho87 написа:.. ако се прецака температурния датчик от там може да идва проблема моя датчик е развален просто така взех колата и не съм го сменял като загрее перката се включва..
Ами смени го, просто. Тоя датчик не включва перката, тоя датчик е "двоен" - отговаря за стрелката и за сместа едновременно.
2Е е писал, че е мотора.
- tisho87
- Автомобил:
- Двигател:
да колеги на къси разтояния е карам днес си ходих до село първата работа като спрях е извадих свещите всички бяха перфектни нямаше черно но разхода остава вдигнат за 100 км извън градцко ми даде 8 литра без да я напъвам преди за 100 км с напъване ми дава 7 литра остава проблема с бензина и маслото много малко бензин вкарва в маслото от какво може да е помня преди няколко месеца имах един период 3-4 пъти един след друг ми свършваше бензина дали може да е засмукало някакви боклуци и да е запушело някоя от дюзите и някоя дюза да пика и от там да ми идва големия разход в града с цедки 5 литра бензин 29 км преди с 4 литра бензин градцко 40 км си минавах
но мисля скоро да слагам газ и се надявам като я карам на газ да нямам проблеми
но мисля скоро да слагам газ и се надявам като я карам на газ да нямам проблеми
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Богата смес голф GTI 3- Е2
ако я караш ежедневно на много къси разстояния особено зимата,това ти е проблема,а датчика за температурата го замери!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензин в маслото GTI 3- Е2
Не ми гледай набора и аз имах същия проблем.
Смених тоя датчик за температурата и маслото разхода ми падна значително от 70-80/100 на 20-30/100 и също ми влизаше бензин в маслото.
Та проблема ми беше от гумички на клапаните отиваш купуваш 1 гумички които са 8лв мениш маслото и си OK!
Смених тоя датчик за температурата и маслото разхода ми падна значително от 70-80/100 на 20-30/100 и също ми влизаше бензин в маслото.
Та проблема ми беше от гумички на клапаните отиваш купуваш 1 гумички които са 8лв мениш маслото и си OK!
- tisho87
- Автомобил:
- Двигател:
да но колата си загрява макар да неми работи датчика гледам на бордовия компюутар температурата на маслото е 80-82 градуса като загрее
- tisho87
- Автомобил:
- Двигател:
не нямам катализатор но колата си загрява имам парно незнам но имам чувството че проблема ми е в дюзите но все пак нищо сигурно няма а колкото до двигателя стария собственик на голфа има сервиз каза че двигателя бил добър . Мислих си за голфовете че са здрави коли моя голф го карам 1 година и в рамките на 1 година 2 скоростна чупи втория път и саиденителя смених че и тои бил зле е писна ми от ремонти ако ремонта излезе нещо сегменти въобще няма да се занимавам направо на части
- tisho87
- Автомобил:
- Двигател:
ами не знам дали е правено нещо по мотора но преди вървеше повече кат нямаше тоя проблем бензин в маслото пак може и така да ми се струва някои ми спомена че чупило скорости заради окачването че е много ниско и полуоските седят вирнати нагоре и се натоварва дефиринцяла двата пъти чупи дефиринцял
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
e то с втора употреба скоростни кутии какво може да 0чакваш освен пак да се счупи,другия път може да я ревизираш .......макар че поевтино е да сменяш с друга,пък съединителя си е консуматив
незнам аз ли съм късметлия ама досега скоростна не съм чупил,нито съединител съм сменял а имам 5-6 волксвагена,пък при мен мощноста е два-три пъти над твойто 2е
незнам аз ли съм късметлия ама досега скоростна не съм чупил,нито съединител съм сменял а имам 5-6 волксвагена,пък при мен мощноста е два-три пъти над твойто 2е
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”