Здравейте колеги, имам доста странен проблем с чистачките.
В началото бяха клеясали - свалих механизма, почистих, гресирах - и хоп всичко ок.
След някой и друг месец пак се забавиха, казах си - пак механизма. Междувременно смених акумулатора и проблема с чистачките изчезна - отново бяха нормални. Казах си - ясно бил е слаб акумулатора. Но от вчера са пак бавни, даже по-бавни от преди. Очевидно с нов механизъм няма да се реши проблема. Съмнява ме да няма някаква утечка или нещо подобно - някакъв ел. проблем.
Колата е Голф 4 1.8Т 99'
Голф 4 1.8Т 99' - Странен проблем с чистачки
Re: Странен проблем с чистачки
Според мен, почисти и смажи пак, но този път не забравяй да смениш "О" пръстените, за да не влиза вода в механизма!
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Сигурен ли си че не са се задръстили отново рамената и че са сглобени правилно? Ако колата нощува навън, в тези темп може да е нормално някакво забавяне? Алтернатора може да не прави достатъчно ток?
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
И аз си помислих че пак е клеясало, но нали ви казвам че първо бяха добре месец, после се забавиха за известно време (пак месец), после една седмица бяха добре, сега пак са бавни. Ту така - ту така. На - 10 бяха супер една седмица, на следващата - никакви ги няма. От 2 дни са много бавни
- hooligan_sk
skotis написа:И аз си помислих че пак е клеясало, но нали ви казвам че първо бяха добре месец, после се забавиха за известно време (пак месец), после една седмица бяха добре, сега пак са бавни. Ту така - ту така. На - 10 бяха супер една седмица, на следващата - никакви ги няма. От 2 дни са много бавни
Така се получава и като започнат да клеясват. Най-простия пример - в началото са бавни, като поработят малко и се раздвижат стават бързи. Такаче едно сваляне на първо време мисля че е най-лесното. Може и да са бавни действително от липса на ток. Но тогава трябва да провериш първо алтернатора дали качва стабилно 14В с консуматори. На контакт е една скороста, на запален мотор съвсем друга. Ако решиш да ги разглабяш и си без гараж мога да ти услужа с топъл такъв

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Лошото е че като поработят не стават по-бързи. Демек не се раздвижват... Сякаш са на настроения - днес са ОК, утре не.
- hooligan_sk
skotis написа:Лошото е че като поработят не стават по-бързи. Демек не се раздвижват... Сякаш са на настроения - днес са ОК, утре не.
Точно така бяха и мойте в продължение на 1-2 месеца преди да се наложи първото им чистене. Може да спреш на първия сервиз който видиш да ти премерят алтернатора за всеки случай. Може да не е случайност че се е наложило да сменяш аку-то скоро

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”