Сложил съм на моя Голф 2 (бензин, карбуратор, 1991, 1.6) Bisoil 10W40 масло.
Мога ли да долея 1литър 15W40 на Приста ойл ?
Ще имам ли проблеми в последствие ?
смесване на синтетично масло с полусинтетично ?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: смесване на синтетично масло с полусинтетично ?
Вземи 1л от същото с което е мотора и не се занимавай с глупости. Най-малкото - вискозитет не е хубаво да се меси.
-
hristopenov78
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо сериозно няма да стане ,но не е хубаво да се смесват така масла.Само ако си на зор става - когато си на път и нямаш избор.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Тука май става въпрос за смесване на полу-синтетика с минерално,бъди сигурен че едва ли ще стане "боза",но не е желателно ако не си на истински "зор".Съвсем допустимо е да сипеш като доливане същия вискозен ред от друга марка(ако ще да е по-ефтина).
В момента на една от колите ми(то па едни коли...) имам 15/40 на репсол,+ 10/40 еурол+..и аз не помня какво...ама саба'ле дъртанян разтресе(дизел..прост..японец) паркинга и отлетя...за разлика от доста други.Всъщност едва ли точно маслото е било проблем при тях....Все,ако е с хидравлични "повдигачи" е от значение маслото,ако е с турбина-съвсем.
В момента на една от колите ми(то па едни коли...) имам 15/40 на репсол,+ 10/40 еурол+..и аз не помня какво...ама саба'ле дъртанян разтресе(дизел..прост..японец) паркинга и отлетя...за разлика от доста други.Всъщност едва ли точно маслото е било проблем при тях....Все,ако е с хидравлични "повдигачи" е от значение маслото,ако е с турбина-съвсем.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”