Чистачката при шофьора спря да работи.Като я вдигна някъде по средата и работи но я изхвърля зад стаклото.Някой може ли да ми каже къде точно,да ровичкам защото заради студа трябва да действам бързо.Преди да замръзна.Пасажерската чистачка работи.Но шофьорската не мърда.Моля ви за спешна помощ защото утре имам патуванеСпешно проблем чистачки
- NikShtain GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Спешно проблем чистачки
Здравейте колеги.Имам проблем....отново
Чистачката при шофьора спря да работи.Като я вдигна някъде по средата и работи но я изхвърля зад стаклото.Някой може ли да ми каже къде точно,да ровичкам защото заради студа трябва да действам бързо.Преди да замръзна.Пасажерската чистачка работи.Но шофьорската не мърда.Моля ви за спешна помощ защото утре имам патуване
Чистачката при шофьора спря да работи.Като я вдигна някъде по средата и работи но я изхвърля зад стаклото.Някой може ли да ми каже къде точно,да ровичкам защото заради студа трябва да действам бързо.Преди да замръзна.Пасажерската чистачка работи.Но шофьорската не мърда.Моля ви за спешна помощ защото утре имам патуванеRe: Спешно проблем чистачки
Вероятно износени шлици,явно щом я мръднеш по средата зацепва нещо там горе-долу и се пораздвижва..
Ако е това трябва да смениш целия механизъм на чистачките.
Другия вариант е да прекапеш рамото с телоподаващото за шлиците,ама тогава следващото махане ще е с флекса,но пък е бърз вариант,щом ще пътуваш...
Ако е това трябва да смениш целия механизъм на чистачките.
Другия вариант е да прекапеш рамото с телоподаващото за шлиците,ама тогава следващото махане ще е с флекса,но пък е бърз вариант,щом ще пътуваш...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спешно проблем чистачки
Махаш пластмасовата капачка в основата на рамото и ще видиш отдолу една гайка. Нагласяш с ръка и шофьорската чистачка да е в същата позиция като пасажерската и стягаш гайката здраво с ключе 10.
Следващия път като ти се залепят чистачките за стъклото първо ги размрази и после ги включвай. Просто е превъртяла оста от претоварване. Шлиците нищо им няма
Следващия път като ти се залепят чистачките за стъклото първо ги размрази и после ги включвай. Просто е превъртяла оста от претоварване. Шлиците нищо им няма
- NikShtain GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Жената я карала сутринта.Сигурно не е проверила дали са залепнали.Благодаря ви много за бързата реакция
- Div Selqnin
- Автомобил:
- Двигател:
A това за шлиците не съм съгласен аз съм с чистачка от фуиат брава на която махнах шлиците и малко от "месото" за да влезе на оста и няма никакви проблеми 
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Това със заварката е абсолютно несериозно...материала на рамото е Ц.А.М(цинково-алуминиева сплав),а оста е стомана.По скоро,след като е притегнато-колкото може,да се направи напречен пробив и да се щифтова.Това е последна стъпка преди подмяна на части(рамена,оси...).
- katmai
- Автомобил: VW Passat B8 Alltrack
- Двигател: 2000 BiTDI CUAA
Аз да кажа, че прекаленото натягане само влошава нещата. При натягане рамото на чистачката опира в основата а нe се затяга за оста и от там нещата стават още по-зле. Решението е или ново рамо или нова ос на механизма.
Аз да кажа, че прекаленото натягане само влошава нещата.
Не винаги помага,защото понякога "свършва" резбата и гайката не притиска достатъчно
рамото.Решение-подходяща шайба под гайката.
Друго решение е няколко чука по отвора на демонтираното рамо(внимателно).Материала се "изковава" достатъчно за да затегне.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”