Голф 4 1.6 AKL, голям разход на масло
- adr3nalinchy
- Автомобил: Volkswagen Golf MK4
- Двигател: AGU
Голф 4 1.6 AKL, голям разход на масло
Здравейте колеги имам един голям проблем с разхода на маслото колата е в мен от 6 месеца и след закупуването й влезе в сервиз за смяна на масло филтри ремъци и т.н. обаче след определено време забелязах че нивото на маслото ми пада и до сега съм минал малко повече от 5000 км. долях 2 литра масло 1 литър го долях преди няколко дена това за мен е много голям разход на масло, та искам да ви попитам колко ще ми излезе ремонта ?
EDIT: Забравих да споделя с какво масло карам маслото е Total Quartz 10w40 за бензинови и дизелови двигатели.
EDIT: Забравих да споделя с какво масло карам маслото е Total Quartz 10w40 за бензинови и дизелови двигатели.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 1.6 AKL, голям разход на масло
Не каза дали си огледал двигателя за течове? Много вероятно от там може да има теч, дали от маслен датчик или от някоя гарнитура, която не се вижда с отваряне на капака!
Ако наистина си похапва по 2 литра на 5хил.км най-евтино е с гумички! След това ремонта е скъп и не винаги може да намериш майстор който знае какво ремонтира. Повечето казват, "Трябва да отворя мотора да видя" Сякаш не е виждал двигател през живота си

Ако наистина си похапва по 2 литра на 5хил.км най-евтино е с гумички! След това ремонта е скъп и не винаги може да намериш майстор който знае какво ремонтира. Повечето казват, "Трябва да отворя мотора да видя" Сякаш не е виждал двигател през живота си

- adr3nalinchy
Ако има течове то нали ще капи на земята, никога не съм забелязвал че има теч на масло, това нещо гори масло като ламя и искам да се информирам долу горе за какви пари става въпрос да не ме задерат някъде с някаква висока сума.. И колко струват сегменти и гумичките на клапаните, имам майстор роднина все пак е по-малка вероятността да ме пр**бе....
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Гумички на Г3 струват комплект не повече от 4 лева (ориентировъчна цена) труда струва повече!
Ако гори масло като ламя, отиваш зад колата, и с пръст буташ в ауспуха (дупето, гърнето) и ако пръста ти се оцапа и е мазен, пробвай да го изчистиш като го изтъркаш от асфалта, ако излезе бързо чернилката, значи колата не гори масло, но ако не излиза поне с 2,3 търкания от асфалта положението е сериозно и има вероятност да ти изпие маслото някаде по пътя да го изкара през ауспуха и колата да блокира!
Ако гори масло като ламя, отиваш зад колата, и с пръст буташ в ауспуха (дупето, гърнето) и ако пръста ти се оцапа и е мазен, пробвай да го изчистиш като го изтъркаш от асфалта, ако излезе бързо чернилката, значи колата не гори масло, но ако не излиза поне с 2,3 търкания от асфалта положението е сериозно и има вероятност да ти изпие маслото някаде по пътя да го изкара през ауспуха и колата да блокира!
- silven-VW FOREVER
- Автомобил: Audi A6 Audi A1
- Двигател: FSI TFSI
Ако я караш доста на високи обороти си е нормално
Просто това не е мотор на който му е добре да е в 5000 оборота.

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Kaрах Голф 3 с тази марка масло и гореше яко.
Нямам добри отзиви за това "масло"
Мой приятел го сложи на Венто , същата трагедия.
Нямам добри отзиви за това "масло"
Мой приятел го сложи на Венто , същата трагедия.
- silven-VW FOREVER
Пробвай с Castrol и с добавка 

- adr3nalinchy
За каква добавка става въпрос ? И някакво уточнение имате ли за марката Castrol ? Пак 10w40 ли да сложа, а доколко до оборотите в повечето случаи сменям предавките на 3000 оборота, на 5'та с 4000+ оборота не са чак толкова критични.
@xalerrealx а като смени маслото как беше смисъл гореше ли колкото при тотал'а защото все пак е нормално колата да гори примерно 200-300 грама от смяна до смяна. а това при мен 2л. за 5к километра е просто шок и ужас.
@xalerrealx а като смени маслото как беше смисъл гореше ли колкото при тотал'а защото все пак е нормално колата да гори примерно 200-300 грама от смяна до смяна. а това при мен 2л. за 5к километра е просто шок и ужас.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
След подмяната му с това , което винаги си слагах , нещата се нормализираха.
Гореше си в рамките на нормалното.
Откакто имам собствени автомобили , винаги си ги карам с Кастрол.
Общо взето не съм имал проблеми с него.
В момента го пробвам на друг автомобил и ще видим как ще се държи с конкретния мотор.
Гореше си в рамките на нормалното.
Откакто имам собствени автомобили , винаги си ги карам с Кастрол.
Общо взето не съм имал проблеми с него.
В момента го пробвам на друг автомобил и ще видим как ще се държи с конкретния мотор.
- silven-VW FOREVER
Аз лично карам с Castrol 10w40 и баща ми преди мен я е карал с такова. Карам си я юнажката, но никога не ми е изхарчвала повече от 600-700 грама за 10 000км. А от както е на газ, разхода на масло спадна още нещо което не мога да си обясня
Добавката която слагам не мога да й кажа марка, защото баща ми я взима от някакъв негов колега и в момента просто нямам флакон при мен 

- vnkostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
Първо смени маслото и след това виж как ще се държи(с Motul 6100 примерно).
Ако продължи да ти го гори не си играй с гумички- сегменти са, AKL и APF моторите страдат от запечени сегменти(пък и разход 2л за 5К=> мин. 4л/10К ми се вижда малко множко за гумички).
На мене колата ми гореше около 4-5л на 10К км, преди месец беше на ремонт за сегменти и вече 2 000км, от които около 1 700 магистрала(където гореше най-много), не е мръднало с милиметър от щеката(при това 5W40).
П.С. Ако някой го интересуват цените на частите и труда за ремонта- да пита и ще ги напиша
Ако продължи да ти го гори не си играй с гумички- сегменти са, AKL и APF моторите страдат от запечени сегменти(пък и разход 2л за 5К=> мин. 4л/10К ми се вижда малко множко за гумички).
На мене колата ми гореше около 4-5л на 10К км, преди месец беше на ремонт за сегменти и вече 2 000км, от които около 1 700 магистрала(където гореше най-много), не е мръднало с милиметър от щеката(при това 5W40).

П.С. Ако някой го интересуват цените на частите и труда за ремонта- да пита и ще ги напиша
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Редовния проблем на 1.6 101к.с. на Голф 4 - цепят си водачите на клапаните (тогава колкото и да сменяваш гумички, няма да има ефект) + това, че са им кофти сегментите и се скапват много бързо. Ако искаш да стане като хората и да не пипа маслото - главата долу,нови водачи 8 броя + нови гумички + нови сегменти и ще доливаш не повече от 0.5Л за 10 000км ако въобще харчи нещо. Има 500 теми по въпроса. Първоначално и аз така мислех - гумкчи,това-онова,кофти масло...да ама като разглобих 3-4 двигателя (AKL и другия дето е пак същия ама с прахосмукачката), разбрах,че проблема въобще не е в маслото или в гумкчите - сегментите им не са като хората и става меки и се гънат на ръка (т.е. спират да вършат каквато и да е работа).Водачите пък на всичките се цепят...стига да я прегрееш един път и са готови...а Голф 4 прегрява за нула време като му се скапят ел. перките (които пък са с пластмасов четкодържател и мрат като мухи).
Отделно това масло, с което караш, не става - Мотул 10W40 или Кастрол :)

Отделно това масло, с което караш, не става - Мотул 10W40 или Кастрол :)

- adr3nalinchy
Интересува ме колко излиза ремонта ако може колегата да сподели, примерно гумичките на клапаните сегменти и друго каквото е нужно за операцията, а и труда на майстора мисля че навсякъде ще ми обявят някакви космически суми, затова първо ще се уверя някак си за някой майстор ще взема препоръки от приятели и познати за такъв във нашия град и така. Но първо мисля да пробвам с друго масло и вече съм си набелязал Motul 6100 Synergie+ 10W40 мисля че ще 5 литра ще са ми напълно достатъчни. Ако пак си пипа маслото вече сериозно ще наблегна на проблема и ще се търси майстор. А забравих да кажа че 2'рия литър масло го долях преди 300 км. така колата си бута маслото с 1 литър за 5к километра може и малко повече да е друг е въпроса че след смяната на маслото имаше 4,5 литра масло което си беше наливно, но не съм виновен аз че е сменено с наливно, дадох колата на бащата той я закара за смяна на маслото и други дреболии и си избрал наливно масло тотал.
Затова първо искам да пробвам с друго масло. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, щом си решил да опиташ да си решиш проблема първо с масло, аз лично ти предлагам да пробваш Yacco 15W50.
По каталог го препоръчват за двигатели с предполагаема консумация на масло.

- silven-VW FOREVER
Слагай Castrol 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”