Колеги, днес след като уж ми обуха зимните гуми на колата видях, че отдолу са направили беля с крика... Понеже явно вдигаха за въпросната греда сигурно крика не е бил баш както трябва и ефекта се вижда на прикачената снимка... Въпросите са това как да се поправи, колко е спешно, как приблизително ще се изрази финансово и при кого бихте ме пратили във Враца или в София? ...
П.П. Идея нямах към кой раздел да отнеса темата и се извинявам ако не е за тук. Нека модераторите преценят.
Оправянето е свързано със заваряне, а това значи че после мястото ще ръждяса и изгние за нула време. Карай си така и хвърляй по едно око веднъж месечно какво се случва отдолу. Едва ли ще има някакъв проблем следващите 10 години. Не е зле да пак да посетиш гумаджиите
Каквито и силикони да слагаш вода ще влезе, силикона само ще и попречи да излезе. Ръжда едва ли ще се появи скоро, това не е опел. Можеш да нацапаш с изгоряло масло, ако се появи ръжда. Маслото е перфектно за тази цел, но лошото е, че трябва да се клепа всеки месец.
Ето затова си сменям гумите сам В бързането си гумаджиите правят безброй поразии по купето... Особено на местата, на които подпират с криковете. Нито слагат гумените подложки, нито гледат да не защипят някой маркуч, нито нищо...
Но, според мен това можеш да го зачистиш от калта и запушиш с онзи черен санитарен силикон
Лятото в жегите, изчакваш хубаво да се махна всякаква влага и го затапваш с нещо. Ако имаш гараж........., една духаща печка на това място оставаш го така цяла нощ примерно, пък да видим дали ще има влага.
Нищо и няма колега, не се шашкай! Само виж там където болчето е изкривено има дупка, запуши я с дъвка временно, да не влиза вода! Това което си показал на снимката не е проблем! Колата е добре, карай няма проблем! И да има ръжда след време, ще изкара така доста!
Момчета, ето с това обилно намазах отдолу и ми вдъхна доверие. - http://www.ceresit.bg/pdf/TDS_FT_101.pdf Ще го поглеждам да видя дали ще мръдне, но не вярвам. Ако не стане го минавам с въпросното BODY и давам газ. Наистина изглежда малко, но съм перфекционист...