Голф 3 1,6 ABU въпрос за задно окачване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
daskaria
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1,6 ABU въпрос за задно окачване

Мнениеот daskaria » Вто 18 дек 2012 17:51

Здравейте колеги вчера реших да си сменям задните амортисьори единият стана бързо и без проблем. Вторият обаче като го свалих гледам чашката отгоре дето държи пружината изгоряла по средата и отгоре останала втулката с гайката и остатъци от чашката. Гайката се разви лесно, ама тая втулка дето уж трябва да е свободна няма вадене - какво ли не пробвах. Питах в няколко магазина за авточасти - казаха ми, че чашки за тази кола вече не внасяли. Ако си сложа остатъците от старата чашка, и вместо тая втулка сложа 3 по-големи гайки дали ще е опасно; че няма да е както трябва е ясно, ама колата ми трябва. Колата е Голф 3 1,6 АБУ. Ще помоля по-разбиращите колеги във форума за съвет.

С гайките няма да стане,а имате ли представа някой ако е купувал наскоро въпросната чашка(металното над тампона) от кой вносител на авточасти го е взел

Благодаря ви предварително.

emba
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1,6 ABU въпрос за задно окачване

Мнениеот emba » Пет 21 дек 2012 13:14

колега , фтулка може да ти направи всеки стругар, а изгнилото калпаче сьщо от 3мм ламарина и се точкова така направих моите

Потребителски аватар
eCy!
Автомобил: Golf
Двигател: BMN

Мнениеот eCy! » Пет 21 дек 2012 16:42

Колега чаши се продават убеден съм защото съм си купувал... 15лв мисля им беше цената а втулки мога да ти подаря имам няколко ...

daskaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daskaria » Съб 22 дек 2012 16:51

Колега благодаря но я извадих втулката а капачка взех втора ръка от колега от форума.Все пак е хубаво да споделиш от каде си купил капачка,може да е от полза на някой колега,на доста места питах не ги внасяли вече ,до миналата година ги имаше навсякаде.Весели празници

Потребителски аватар
eCy!
Автомобил: Golf
Двигател: BMN

Мнениеот eCy! » Съб 22 дек 2012 19:30

Ами купувал съм си от малък магазин в Плевен 14-15лв. беше цената а от по-големите магазини мисля Евро 07 трябва да имат...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”