Отдушник за картерни газове-Golf mk2 1.6 PN

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Отдушник за картерни газове-Golf mk2 1.6 PN

Мнениеот toshara » Сря 08 фев 2012 15:05

Колеги,здравейте,имам едно питане-отдушника за картерните газове на Голф 2 - за маркуча,който отива към кутията на филтъра ли става въпрос,че се запушва,защото аз чистих моя,вътре беше голямо мазало,и клапанчето на кутията си работи,но колата си хвърля масло от семеринга на разпределителния вал,въпреки,че е сменян :banghead: ???
Може ли да ме посъветвате какво друго е възможно да създава налягане,че да плюе масло?
В момента съм без капак на ангренажния ремък,защото го цапа яко и измих всичко с обезмаслител,но след 100километра каране има хвърчало масло отвътре на капака на колата :? :? :?

Потребителски аватар
toshara

Re: Отдушник за картерни газове-Golf mk2 1.6 PN

Мнениеот toshara » Чет 09 фев 2012 19:11

Никой ли не може да ми помогне :talk:

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Чет 09 фев 2012 20:30

Колега махни маркуча и виж дали духа от овора в капака. Ако не духа значи се е запушил маслоуловителя в капака. Също така може да извадиш пръчката за маслото и да видиш дали духа от там.А на въпроса какво може да създава налягане отговора е износени сегменти. Виж на първо време дали духа от отвора в капака.Ако не духа свали капака и почисти мрежата на маслоуловителя.

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пет 10 фев 2012 1:34

Bobcho_82 написа:Колега махни маркуча и виж дали духа от овора в капака. Ако не духа значи се е запушил маслоуловителя в капака. Също така може да извадиш пръчката за маслото и да видиш дали духа от там.А на въпроса какво може да създава налягане отговора е износени сегменти. Виж на първо време дали духа от отвора в капака.Ако не духа свали капака и почисти мрежата на маслоуловителя.

Интересното е,че нямам маслоуловител mhihi Явно баща ми преди години като я е водил на "майстори" са го махнали...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”