Относно километраж за голф2
Относно километраж за голф2
Здравейте колеги,понеже вече ми писна да сменям километражите на моя голф(сменил съм поне 5-6 табла и нито едно не показва вярно скоростта)може ли да взема само километража от голф3 и да го насадя в таблото на двойката,естественно ще трябва и датчика на кутията да сменя(за него знам че ще пасне,кутията ми е 4т)и да пусна допълнително кабели за скоростта и километрите,ама дали ще стане
То разлика винаги има,все пак е механичен двойковия,ама стрелката ми показва 100км/ч а GPS-а 120км/ч вече е фрапиращо.Ако някой знае нещо по това побългаряване да драсне 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Относно километраж за голф2
А нещо по така,с какъв двигател си,модел на скоростната кутия и за да се получава разминаване значи предавателното число не съвпада.Друг е въпроса ти как разбра че не показват точно,с какво измери или измери на кафе,с фасул
Като искате помощ дайте по подробна информация за съпътстващите детайли,не за друго ама отдел врачки е в предколедна ваканция 
Като искате помощ дайте по подробна информация за съпътстващите детайли,не за друго ама отдел врачки е в предколедна ваканция 
enigma79 написа:А нещо по така,с какъв двигател си,модел на скоростната кутия и за да се получава разминаване значи предавателното число не съвпада.Друг е въпроса ти как разбра че не показват точно,с какво измери или измери на кафе,с фасул![]()
Господин енигма,първо съм писал че кутията ми е 4т(това говори ли ти нещо),второ двигателя няма значение акоще даже и от трактор да е,трето съм писал че съм го засичал с GPS,ако нямаш работа и просто спамиш е друго.Относно предавателното число,знам за какво става въпрос,не е от него.Просто искам да знам дали тройковия километраж(става въпрос само за самия километраж,без другите уреди)може да пасне в самото табло на двойката и нейните си уреди.
rumend написа:enigma79 написа:А нещо по така,с какъв двигател си,модел на скоростната кутия и за да се получава разминаване значи предавателното число не съвпада.Друг е въпроса ти как разбра че не показват точно,с какво измери или измери на кафе,с фасул![]()
Господин енигма,първо съм писал че кутията ми е 4т(това говори ли ти нещо),второ двигателя няма значение акоще даже и от трактор да е,трето съм писал че съм го засичал с GPS,ако нямаш работа и просто спамиш е друго.Относно предавателното число,знам за какво става въпрос,не е от него.Просто искам да знам дали тройковия километраж(става въпрос само за самия километраж,без другите уреди)може да пасне в самото табло на двойката и нейните си уреди.
А инсталацията ми е от старите,тоест таблото ми е с 2 букси
И ако си толкова голям разбирач щеше да питаш не с какъв двигател съм а за размера на гумите.А той е 185/60/14,от боба и кафето го знам.От такива като тебе ми идва да си рзлепя стикерите на клуба и да си ги изям.Темата се разводни от самото и начало,ако модераторите решат да я заключат или изтрият,започвам да съжалявам че изобщо зададох някакъв въпрос тука.
- chiki-riki
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.8
Колегата с право те е питал с какъв мотор си, защото има разлика в километражите. Запази добрия тон и ще получиш отговора който търсиш
, а той е че 1.1 и 1.3 моторите са пред. число 935, а 1.6 и 1.8 - с пред. число 950. Аз бях със същия проблем, стария собственик беше сложил табло с по малко пред. число и при мен разликата беше такава карам със 100, а всъщност реалната скорост беше ~110-120км/чRe: Относно километраж за голф2
chiki-riki написа:maikomila Колегата с право те е питал с какъв мотор си, защото има разлика в километражите. Запази добрия тон и ще получиш отговора който търсиш, а той е че 1.1 и 1.3 моторите са пред. число 935, а 1.6 и 1.8 - с пред. число 950. Аз бях със същия проблем, стария собственик беше сложил табло с по малко пред. число и при мен разликата беше такава карам със 100, а всъщност реалната скорост беше ~110-120км/ч
За предавателното число има значение само и единственно модела на кутията,а дали мотора ще е 1,3 или 1,6 то примерно 2000 оборота са си все 2000(примерно),щото кутията дето е 4т се монтира и на бензинови и на дизелови мотори а предавателните числа на километражите са си все 950
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Конкретно по въпроса - не може. Вариант е да смениш цялото индикаторно табло с такова от тройка, но иска сериозно преправяне по инсталацията и закрепването на индикаторното табло към това арматурното табло на двойката.
Проверявал ли си цвета на зъбното колелце в скоростната кутия?
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
rumend написа:chiki-riki написа:maikomila Колегата с право те е питал с какъв мотор си, защото има разлика в километражите. Запази добрия тон и ще получиш отговора който търсиш, а той е че 1.1 и 1.3 моторите са пред. число 935, а 1.6 и 1.8 - с пред. число 950. Аз бях със същия проблем, стария собственик беше сложил табло с по малко пред. число и при мен разликата беше такава карам със 100, а всъщност реалната скорост беше ~110-120км/ч
За предавателното число има значение само и единственно модела на кутията,а дали мотора ще е 1,3 или 1,6 то примерно 2000 оборота са си все 2000(примерно),щото кутията дето е 4т се монтира и на бензинови и на дизелови мотори а предавателните числа на километражите са си все 950
Значи колега ти си от разбирачите,ами тогава се оправяй сам и другото е че има не само 950 а има и 935 и съответно и от там са разликите.Ако толкова много разбираш,ще вземеш да погледаш таблата и по точно на самия километраж с ситни цифри си пише от кой бичим е.Ама нали си професор на науките ти на ситни цифри не вярвай,това са заклинания които ти карат скоростомера да не отчита правилно

И ето да се образоваш малко
viewtopic.php?f=5&t=114756
viewtopic.php?f=5&t=271145
И да добавя нещо,ако толкова много разбираше щеше да знаеш че на голф 3 таблото,по точно скоростомера НЕ Е С ЖИЛО(запомни го това)а е с датчик на хол.Така че се иска малко по висша степен на знание да го наместиш,с една дума от професор трябва да станеш дървен професор

Специално за Хасковския БЕК,писал съм още в първия пост,че троиковия километраж е с датчик а не с жило,и ако искаш да знаеш има не само 950 и 935,а също и 1035,915 и сигурно и други модели.Нека модераторите да изтрият или заключат темата,че току виж някое на някое Хасковско му е излязло буталото от нерви,аз километража ще си го направя.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
rumend написа:Специално за Хасковския БЕК,писал съм още в първия пост,че троиковия километраж е с датчик а не с жило,и ако искаш да знаеш има не само 950 и 935,а също и 1035,915 и сигурно и други модели.Нека модераторите да изтрият или заключат темата,че току виж някое на някое Хасковско му е излязло буталото от нерви,аз километража ще си го направя.
А случайно професоре да знаеш че има и разлика в захващането на този датчик при различните кутии?
Случайно имам една 4Т на която датчика на голф 3 не става,ама и с чука не става.
Личи си по изказването и манталитета от къде си
Евентуално ако датчика не пасне на скоростната кутия,то може спокойно да си го боднеш там дето слънце не огрява и ще ти показва не само точната обиколка на входа ти,ами и вътрешната ти температура и налягането на газовете ти
Интересно ми е защо като знаеш много си пуснал тема тука с искане да ти помогнем?
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
rumend написа:И ако си толкова голям разбирач щеше да питаш не с какъв двигател съм а за размера на гумите.А той е 185/60/14,от боба и кафето го знам.От такива като тебе ми идва да си рзлепя стикерите на клуба и да си ги изям.
колега честно да ти кажа карам с 15ки на 50,колата заводски ми е дават с 13ки,засичан е километража с GPS карам с 80 GPS-а поаказва 80,междодругото енигма е мн точен пич и не се заяждайте.според мен от 3ката само километража няма да стане ,търси си проблема другаде.най добре сравни по кутиите
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_jett написа:rumend написа:И ако си толкова голям разбирач щеше да питаш не с какъв двигател съм а за размера на гумите.А той е 185/60/14,от боба и кафето го знам.От такива като тебе ми идва да си рзлепя стикерите на клуба и да си ги изям.
колега честно да ти кажа карам с 15ки на 50,колата заводски ми е дават с 13ки,засичан е километража с GPS карам с 80 GPS-а поаказва 80,междодругото енигма е мн точен пич и не се заяждайте.според мен от 3ката само километража няма да стане ,търси си проблема другаде.най добре сравни по кутиите
Няма смисъл да му говориш,аз се опитах като на човек да обясня,ама той..........
То като гледам и колко му пишат в темата,без коментар.Нали все гледам да помагам,айде пак Хасковския Бек ще даде жокер на Айтовския шебек
Таблото на голф 3 е една цяла платка,с една дума не е разделно като на голф 2.При голф 2 имам различни блокове обединени в една плака от писти и тези блокове са взаимозаменяеми с едно условие,плаката да има необходимите писти за компонента който монтираме.Казано на кратко не може да сложим на табло с часовник,на мястото на часовника оборотомер,можем само ако пуснем допълнителни кабели,или сменим и съответната плака.При голф 3 таблото както казах по горе е една цяла платка и на нея са закрепени дисплеите и моторчетата за отчитането на различните функции.При самите табла на голф 3 има разлика също и коя година са произведени,или казано на по късните години лампите са заменени с диоди и самите дисплеи(крачетата им) са запоени на самата платка.Ако тръгваш да преправяш и да слагаш цяло табло от голф 3 и съответно скоростната ти кутия не можеш да сложиш(закрепиш) датчика,ще се наложи да правиш от двата датчика един,с една дума побългаряване.Но ако съдя че ти си с 1.6 двигател и може и скоростната ти кутия да може да се монтира датчика то тогава остава само да преправиш буксите за 3то табло.Да допълня,ако беше дал точната идентификация на скоростната кутия можеше да получиш и доста повече информация от мен и колегите тука

- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
anrus написа:Конкретно по въпроса - не може. Вариант е да смениш цялото индикаторно табло с такова от тройка, но иска сериозно преправяне по инсталацията и закрепването на индикаторното табло към това арматурното табло на двойката.
ако проблемът е един и същ и при 5 табла които си сменил си провери цвета на зъбното колело в скоростите--до колкото зная са 4ервен и бял..аз също съм с 1.6 ЕЗ и 5 ст.ск.кутия и съм с 4ервено забно колело....за таблата няма да говорим защото са доста видове1.разлика в предавателни 4исла-935-950-975-1030 --други несъм виждал
2.с мфа и без
3 с 4асовник и с обортомер
4 обортомер до 5000--7000--8000 об.
5.ВДО и мотометар
за дигиталните нема да говорим..
ако си отварял километража и си изваждал стрелката-дали си е сложил срещу обузна4ената 4ерти4ката на километража
и послушаи колегите не се звери 4овек цял живот се у4и...ако искаш може да смениш цялото кожено табло и да го направиш с троиковият модел,но играта е доста голяма--с инсталация и др.
- TODOROV_24
- Автомобил: golf -audi
- Двигател:
Е щом и при теб е станало така ясно,и аз го имах този проблем,с едни и същи предавателни числа,бяла-червена врътка в кутията пробвах и непоказва вярно и това е.Та откачи стрелката на скоростомера презацепи я мери с gps-a докато почне да показва точно,аз така си решавам 2пъти проблема
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”