Окачване + зимни условия ?!?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Окачване + зимни условия ?!?!

Мнениеот pomeoo » Пон 13 фев 2012 19:49

Здравейте, колеги.
Имам един въпрос свързан с окачването на голфа(мк3), според вас дали ще има проблеми след зимата?
Сега постоянно се чува, че нещо закача от долу, клатушка се по коловозите докато се намести в тях и така...
Съмняват ме тампоните на задният мост.... дайте идея какво да гледам на пролет, за евентуална смяна.
Също така, ще ми е любопитно освен изброените от вас компоненти, които ще бъдат сменяни, всеки да каже от коя марка е доволен и от коя да бягаме!
Поздрави!

:beer :beer :beer :beer
П.С. Не намерих подобна тема, ако има такава трийте тази и дайде линк към вече съществуваща!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Окачване + зимни условия ?!?!

Мнениеот muns61 » Пон 13 фев 2012 19:52

Отиваш в сервиз, там ти правят диагностика. Тук ще ти изброят всичко по ходовата част и пак няма да си наясно.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пон 13 фев 2012 19:56

Трябва да се гледат най-вече гумените части по окачването(тампони, маншони), специално на мк3 задните тампони на носачите се сменят с маслото mhihi Може и някой накрайник, шарнир разбит да има, с тия киша-лед-киша-лед по улиците, локви-скрити лимонки, дълбоки по половин метър... Абе общо взето един цялостен преглед на ходовата част, колегата го каза по-горе, няма да ти смъкнат кожата, при мк3 100% ще се обади нещо, винаги се обажда mhihi

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пон 13 фев 2012 19:58

Миналата зима и при мен беше голям екшън с 3ката. Завиваше като Кировец след като тампоните на задния мост си отидоха геройски mhihi Ако не е това...значи гуми нямаш.Проверката на тампоните не е толкова трудно. Хващаш една щанга,намираш един канал и ги мяташ наред :wink:

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Пон 13 фев 2012 20:02

Разбрах ви от 2-ва коментара!
Давайте идеи за марки на частите при евентуална смяна! Принципно обичам да си купувам чарколя от вносителя,НО си мисля, че този път ще ми дернат кожата....!
Чувал съм, че "delphi" са добри..... :beer

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Пон 13 фев 2012 20:09

febi, lemforder, moog, ако намериш kleber ще е добре, но май ходовата им част е главно за френски автомобили. За пример цялата ми предница в момента е moog и кара 3ти месец вече, нищо не се е обадило още, но не се знае до на пролет. Избягвай да купуваш евтини тампони особено за макферсоните, късат се за норматив. За накрайници само от ас-метал не съм чувал лоши работи, турски и евтини са, но са здрави.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пон 13 фев 2012 20:10

Слагай смело тампони на Lemforder. На 2ка и 3ката карах с такива и бях много доволен. На 4ката направих грешката да монтирам на прехвалените Vaico и след 4месеца ги смених с Lemforder и пак нямам никакви ядове.
Vaico,Delphi и тем подобни не ти ги препоръчвам. Патил съм от тях :?

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Пон 13 фев 2012 20:19

batko_miro написа: За пример цялата ми предница в момента е moog и кара 3ти месец вече, нищо не се е обадило още, но не се знае до на пролет.

За "moog" не съм чул хубави изводи... на пролет ще чакаме да видим ти на какво мнение си !

За "Lemforder" съм чул само добри изводи....как са като цени Lemforder?
Имате ли представа частите по окачването, които се продават при офицялният вносител те на каква марка са? или са не се различават по нищо освен щампите на VW & AUDI ?!!

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Пон 13 фев 2012 20:33

pomeoo написа:За "moog" не съм чул хубави изводи... на пролет ще чакаме да видим ти на какво мнение си !

Ще пиша, въпреки че мисля ако всичко е наред да слагам полиуретанови тампони, тези ги сложих в бързината, че беше много зле положението. За тампоните в представителството не мога да ти кажа каква марка са, но по принцип частите по автомобилите ни не са само производство на vw. Ще ти дам пример, от LUK произвеждат 2000 к-та съединители за завода на VW, там монтират 1800 на автомобили излезли от завода, другите 200 не ги пипат, щото не ги кефят, а ги пращат по представителствата си в различните градове или държави, където ги продават като оригинални части. Не ти говоря за тоя LUK в жълтите кутии, който продават в магазините за афтърмаркет части(немско, полско, китайско производство mhihi ), имат си опаковки на VW, ама е LUK, щото в завода това слагат. Не искам да кажа че тия 200 к-та са лоши като качество или нещо подобно, просто инжинерите са решили да не ги слагат, а и може би фирмената им политика е такава, не съм запознат. Това е само пример, не конкретен случай, прави си изводи за другите части.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Пон 13 фев 2012 21:16

muns61 написа:Отиваш в сервиз, там ти правят диагностика. Тук ще ти изброят всичко по ходовата част и пак няма да си наясно.

muns61 го каза навреме и точно!
pomeoo,щом нещо не ти наред зимата, няма да ти бъде в ред и лятото! Тема ти е обречена повече на драскане и чешене по клавиатурата, отколкото да помогне на теб или друг. Да не говорим, че заглавието на темата въобще не съответства на поста ти, камо ли след това мненията на колегите. Поредната "обречена" тама.
Това всичко лично мнение.
И да не съм пълен офф: слагай марки поносими за джоба ти! Средна цена е оптимала! После да няма: "Еб@х му майката! 100лв за тампони, 50лв за труд и след 2 месеца ми хлопа пак!". Повечето марки вече имат ментета и качество от 2-ро надолу за източните страни. Дано скоро те стегне шапката и се ровиш повече из търсачката! Успех!

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Пон 13 фев 2012 22:28

dushanov написа:
muns61 написа:Отиваш в сервиз, там ти правят диагностика. Тук ще ти изброят всичко по ходовата част и пак няма да си наясно.

pomeoo,щом нещо не ти наред зимата, няма да ти бъде в ред и лятото! Тема ти е обречена повече на драскане и чешене по клавиатурата, отколкото да помогне на теб или друг. Да не говорим, че заглавието на темата въобще не съответства на поста ти, камо ли след това мненията на колегите. Поредната "обречена" тама.
И да не съм пълен офф: слагай марки поносими за джоба ти! Средна цена е оптимала! После да няма: "Еб@х му майката! 100лв за тампони, 50лв за труд и след 2 месеца ми хлопа пак!". Повечето марки вече имат ментета и качество от 2-ро надолу за източните страни. Дано скоро те стегне шапката и се ровиш повече из търсачката! Успех!

Колега, dushanov за сега всичко ми е наред с колата и с окачването! Интересно ми беше какво може да се очаква след такива (тежки) зимни условия, каквито са и в цяла България! Още от първите коментари разбрах какво ще се случи с темата, колегата muns61, беше достатъчно изчерпателен с поста си! За заглавието на темата може да ми помогнеш да стане и по-смислено....., за да бъде "аджеба" полезна на повечето колеги!
Ако модовете преценят да заключат темата!

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Пон 13 фев 2012 22:43

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 14 фев 2012 7:24

pomeoo написа:Здравейте, колеги.
Имам един въпрос свързан с окачването на голфа(мк3), според вас дали ще има проблеми след зимата?
Сега постоянно се чува, че нещо закача от долу, клатушка се по коловозите докато се намести в тях и така...
Съмняват ме тампоните на задният мост.... дайте идея какво да гледам на пролет, за евентуална смяна.
Също така, ще ми е любопитно освен изброените от вас компоненти, които ще бъдат сменяни, всеки да каже от коя марка е доволен и от коя да бягаме!
Поздрави!

:beer :beer :beer :beer
П.С. Не намерих подобна тема, ако има такава трийте тази и дайде линк към вече съществуваща!
pomeoo написа:
dushanov написа:

Колега, dushanov за сега всичко ми е наред с колата и с окачването! Интересно ми беше какво може да се очаква след такива (тежки) зимни условия, каквито са и в цяла България! Още от първите коментари разбрах какво ще се случи с темата, колегата muns61, беше достатъчно изчерпателен с поста си! За заглавието на темата може да ми помогнеш да стане и по-смислено....., за да бъде "аджеба" полезна на повечето колеги!
Ако модовете преценят да заключат темата!

Абе, момче, я се уточни! Клопа ли ти задницата, или не?
Щото в двата поста даваш коренно различна информация.

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Вто 14 фев 2012 8:09

pomeoo написа:Сега постоянно се чува, че нещо закача от долу, клатушка се по коловозите докато се намести в тях и така...

Явно не съм се изразил както трябва. Имах в предвид, че се сега в зимните условия, постоянно закаяам бучки лед, редовно си разривам с колата, и докато се наместя в коловозите на пътя също се пълзаля колата! От там идва и самата идея на темата, а именно след тези "тежки" зимни условия какво да очаквам да се е прецакало на пролет или е тръгнало да се прецаква...."тампони на задем мост ли" и т.н....!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 14 фев 2012 9:10

Ами като питаш нещо, трябва да си зададеш въпросите разбираемо. Или трябва да гадаем какво искаш да ни кажеш?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”