Здравейте колеги, изчетох доста теми, но не намерих отговор на моя проблем! Историята е следната, сложих казанче с датчик за нивото на антифриза! След свалянето на таблото и откачане на клемата на акумулатора и прекарване на кабели от датчика до таблото и сглобяването му по обратния ред, запалих колата датчика проработи но вентилатора на парното не тръгна на нито една степен и копчето за реотаните на задното стъкло не проработи! Проверих бушоните, всички са здрави, някой ако се е сблъсквал с подобен проблем и може да помогне ще съм благодарен!!!!
Колата е Голф 3 - ABD
Голф 3 - ABD - Ел. проблем с парното
Re: Ел. проблем с парното
След всички тези демонтажни и последващи монтажни работи по таблото, има малка вероятност да си прекъснал или изскубнал някой кабел от буксите на тези включватели, които си описал, та затова да не тръгват. Проверката не отнема много време. Това се сещам на първо четене.
- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Проблемът има развитие: Към неработещия вентилатор, нагреватели за задното стъкло добавям и неработещи чистачки. Предполагам и аз както и колегата, който отговори, че нещо се е извадило или прекъснало, прегледах няколко пъти, но нищо видимо, което да ми подскаже за проблема. Някой ако е на ясно с токовете и има схема да ми покаже към кои кабели да се ориентирам, че там е пълна джугла от кабели.
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
ogogin написа:Проблемът има развитие: Към неработещия вентилатор, нагреватели за задното стъкло добавям и неработещи чистачки. Предполагам и аз както и колегата, който отговори, че нещо се е извадило или прекъснало, прегледах няколко пъти, но нищо видимо, което да ми подскаже за проблема. Някой ако е на ясно с токовете и има схема да ми покаже към кои кабели да се ориентирам, че там е пълна джугла от кабели.
viewtopic.php?f=5&t=294862
Ето ти решение на проблема, чети последния пост от темата
- ogogin
Да колега 99% съм сигурен, че е такова нещо, защото вече тези неща работят, но незнайно как се оправиха. След като разглобих за пореден път таблото и проследяване на кабелите колкото мога, всички отиват отзад зад релетата и там някъде е ключа, както каза. За сега работят, след подръпване и натискане на букси и релета, но ще трябва намеса на ел. техник!
Благодаря ви много!
Благодаря ви много!
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
ogogin написа:Да колега 99% съм сигурен, че е такова нещо, защото вече тези неща работят, но незнайно как се оправиха. След като разглобих за пореден път таблото и проследяване на кабелите колкото мога, всички отиват отзад зад релетата и там някъде е ключа, както каза. За сега работят, след подръпване и натискане на букси и релета, но ще трябва намеса на ел. техник!
Благодаря ви много!
Работят колега защото е дошъл плюса, но бъди сигурен скоро ще спрат
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Не си написал дали късите светлини са отказали заедно с другите системи. Ако да - проверяваш клемореда и буксата му. Ако не - реле №18 е било разместено.
- ogogin
Re: Голф 3 - ABD - Ел. проблем с парното
За късите светлини не съм сигурен, аз дори по късно разбрах, че не работят чистачките, но със сигурност имах габарити...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”