голф4 - стартер или акумулатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
themechanic
Автомобил:
Двигател:

голф4 - стартер или акумулатор

Мнениеот themechanic » Чет 02 фев 2012 8:56

здравейте колеги,търсих из форума за подобен проблем като моя,но не открих,моля за извинение ако все пак съществува подобна тема!!!
от 4 години съм собственник на голф4 1,9 tdi 90к.с.колахота беше беше със акомулатор 65ah с стике за производство от opel и си палече през зимата без много проблеми.през втората зима почна да дава малко проблеми но като измина зимата реших да купя нов за да съм подсигурен за следващата зима.нов ият е марка midac 72ah,и миналата зима само един път ми отказа,но не искаше да завърти стартера а не ше върти а не иска да запали,което ми се видя странно.а другите печки въртят но не палят.тая зима проблема се появи още при минус 5 градуса,като само едва едва превърта на стартер.тия дни с рекордните нинуси е голям ад,дават ми ток с кабели с подобен и по голям акумулатор и стартера обсолютно същата работа,след големи мъки най-после запали.колегата който ми даваше ток каза че двигателя му като работи докато дава ток изобщо не се е товарил,което според мен означава че проблема май не идва от акумулатора.гаранцията на акумулатора изтича през април,още е в гаранция.ходих да го замерят и се оказа че има добър ток.възможно ли е пробле да е в стартера,защото като загрее проблема изчезва,ако е в стартера защо при топъл двигател няма проблем?дали са достатъчни 72ah или трябва да вземзм поголям,нека колегите с подобни параметри на автомобил да споделя с какви акумулатори карати имали лио са подобни проблеми,подгряващите свещи са също сменени,въпреки че старите бяха здрави.
благодаря предварително на колегите които ще споделят опита си!!!

harlova
Автомобил:
Двигател:

Re: стартер или акумулатор

Мнениеот harlova » Чет 02 фев 2012 12:39

Според мен проблема не е от акумулатора. Закарай на диагностика и им кажи да проверят стартера. Свещи също са вероятен проблем за мен, защото доколкото виждам имаш проблем само през зимата...

Потребителски аватар
themechanic
Автомобил:
Двигател:

Re: голф4 - стартер или акумулатор

Мнениеот themechanic » Пет 03 фев 2012 10:52

най вероятно ще се окаже стартера,ама се чудя сам ли да рискувам да си го оправям или да отида при ония кожудери на сливница и раковска :?:

nikolai gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai gti » Чет 09 фев 2012 18:07

Kолега ако се мъчи да завърти това са втулки на стартера а ако изпуска даже и бендикс . А за майстор има един колега от форума които се занимава с стартери и не е скъпар намира се в дружба телефона му е 0888817619 точен е.
Вчера бях при него

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Чет 09 фев 2012 18:57

Привет,колега!Миналата година и аз брах същите ядове,само че на Сеат-ALH мотор,мисля че беше.Стартера беше Валео.По принцип повечето са Бош.Първоначално симптомите бяха като твоите,в един момент стартера започна само да върти себе си.Оказа се изронен редуктор-много кофти работа:от 20 стартера в моргата-нито един Валео... :banghead: Разглобихме всичко,от друг взех редуктор,сърахме го,след обстойно измиване и гресиране и нещата заспаха :да:Съвета ми е да намериш свестен майстор,който да знае какво прави,или да търсиш друг стартер,като твоя-втора употреба.Дано си с Бош,че Валео е много труден за намиране!Успех и късмет! :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”