Осветлението на врътките на таблото
- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Осветлението на врътките на таблото
Знаете ли как се сменят крушките на врътките за парното на таблото?Смисъл как се разглабя за да се стигне до тях?Става въпрос за Г3
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
koziak написа:Благодаря за отговорите!Следващия път първо ще ползвам търсачката!
Хммм тя била една крушката,аз мислех че са повече,понеже ми свети само средната врътка.В този случай изглежда няма да ги пипам.
На другите две има някви пластмастки който уж улавят светлината от средната и светят и те,но при мен ефекта не е много голям ,но въпреки това свети

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
vasstop написа:Един съвет от мен. След като разглобиш и измиеш светловодите си купи крушка 2.3W а не каквато е стандартната 1.2W
Ще останеш приятно изненадан как свети около врътките на парното.
Крушката струва 1.20лв.
Успех

- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:Един съвет от мен. След като разглобиш и измиеш светловодите си купи крушка 2.3W а не каквато е стандартната 1.2W
Ще останеш приятно изненадан как свети около врътките на парното.
Крушката струва 1.20лв.
Успех
Малко тъп въпрос, ама яма ли опасност да се разтопи някоя пластмаса.., след продължително каране и нагряване на крушката..

- madnez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
radotom от къде ги вземаш в Пловдив, че аз вчера смених тази за врътките ама намерих само 1.2В тоест същата. Свети ама хилава работа кажи откъде ги вземаш да мина да проверя, кажи ми точен адрес, че принципно не съм пловдивчанин
. И друго да питам, крушката която осветява запалката и пепелника, пак чрез светловоди също ми е изгоряла, пак е същата но е запоена за една пластмаса черна с водачи и май не се сменя само крушката, а върви със се пластмасата. Интересува ме някой знае ли и има ли откъде да се вземе такава
.

- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както си светеше хилаво,само средната врътка и бях решил да не го барам,днес лампичката изгоря.
Та разглобих там панелчето.Смених я със същата Осрам 1.2в.Обаче измих светловодите,бялата пластмаса зад крушката,зеленото около нея,абе общо взето измих старателно абсолютно всичко.Сега светят перфектно и трите врътки.Такаче изглежда не е нужно да се слага по-мощна крушка,ако се изчисти старателно всичко.
Благодаря за отговорите!
Та разглобих там панелчето.Смених я със същата Осрам 1.2в.Обаче измих светловодите,бялата пластмаса зад крушката,зеленото около нея,абе общо взето измих старателно абсолютно всичко.Сега светят перфектно и трите врътки.Такаче изглежда не е нужно да се слага по-мощна крушка,ако се изчисти старателно всичко.
Благодаря за отговорите!
- madnez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
опа
токущо ме вдъхнови с поста си и свалих всички светловоди накиснах ги хубаво и ги лъснах за страх. Довечера ще пиша станало ли е чудо. Обаче имам 2 неща за питане: 1вото е проблем ли е че ми е счупено на две светловодчето което прилича на паяк и в него влиза лампичката и другото, имам зелена фтулка прозрачна която се надява отстрани на лампата тя има разрез разреза нагоре ли да е, или надолу, ако се сещате за какво говоря 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”