катализатор голф 4 1.6 ср
- mojojojof
- Автомобил: GOLF 5
- Двигател: BKC 2006
катализатор голф 4 1.6 ср
кажете дали да си махна катализатора колата е голф 4 1.6 ср
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: катализатор голф 4 1.6 ср
като се предполага, че колата е поне на 10год. и пробега и е повече от 150000км. според мен този катализатор си е свършил работата. Ако мислиш, че газовете не излизат свободно го махай!
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Мен ако питаш - не пипай ако нямаш конкретна причина!! Неслушай гаражни майстори, които те убеждават, как колата ти ще полети
Ако имаш съмнения - махни го така, че да можеш да го върнеш после, ако установиш, че разлика няма
Иначе почват проблемите...:
viewtopic.php?f=5&t=266068

Ако имаш съмнения - махни го така, че да можеш да го върнеш после, ако установиш, че разлика няма

Иначе почват проблемите...:
viewtopic.php?f=5&t=266068
- mojojojof
а някой знае ли дали ще окаже влияние на разхода и вървенето...в смъсъл към по добро
Ако наистина имаш проблем с него го махай. Но ако те съветват разни там агенти че като го махнеш ще се случи чудото тоя голф 100 коня да литне, по-хубаво си го отрежи с гърнето. Щото ще доиде момент да си гризеш ушите що ти е трябвало да го изкормиш като си е бил здрав.
И още нещо - масово се бъркат понятията относно тия катализатори. Неписано правило е че имат живот около 100-150 хил.км. Но това са километри в който си вършат работата, демек събират "буклуците" дето излизат от мотора. Никой не казва че след тия 150 хил.км. тоя кат се е запушил и ти спъва колата. Не бъркайте боя със ситуацията, щото са две коренно различни неща. Едно е да не работи както трябва /което на точно тоя мотор с една ламбда сонда няма как да се разбере
/, съвсем друго е да се е набил със сажди и да пречи на газовете, и по тоя начин да се спъва мотора, да играят оборотите, да скача разход и другите производни симптоми....
И още нещо - масово се бъркат понятията относно тия катализатори. Неписано правило е че имат живот около 100-150 хил.км. Но това са километри в който си вършат работата, демек събират "буклуците" дето излизат от мотора. Никой не казва че след тия 150 хил.км. тоя кат се е запушил и ти спъва колата. Не бъркайте боя със ситуацията, щото са две коренно различни неща. Едно е да не работи както трябва /което на точно тоя мотор с една ламбда сонда няма как да се разбере

- mojojojof
не нямам видими проблеми просто питам ... а какви проблеми могат да започнат
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
joromnt е прав!
150 (+/- 50) хиляди е живота по отношение на правилно почистване от вредни емисии. Обикновено след около 100-150 хил постепенно ефекта намалява, докато падне под нивото, с което би минал технически (поне в Герамния
). Това обаче съвсем не значи автоматично, че е запушен 
150 (+/- 50) хиляди е живота по отношение на правилно почистване от вредни емисии. Обикновено след около 100-150 хил постепенно ефекта намалява, докато падне под нивото, с което би минал технически (поне в Герамния

- pleasuree
- Автомобил: Golf MK4 V6
- Двигател: AUE 2001
за разхода бих казъл,че е доста относително(както някой се изразяват зависи от задкормилното устройство) Аз съм без катализатор на същия двигател и градско мога да сваля до 8.5-9/100 извънградско 6.5/100 .Не мисля ,че има разлика с или без.И за 101 коня върви прилично 

- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
здравей колега.от личен опит бих искал да ти кажа че голяма разлика във вървежа и в разхода няма да имаш,дори никаква.преди да бараш там се увери че не си с втора ламбда- сонда след катализатора защото иначе ще ти светне чека още след 100км.светне ли чека ще трябва или друг катализатор или адаптор на сондата да я лъжеш,той струва 80лв.определено ще стане с една идея по-шумна.винаги по гаражите казват да го махнеш щото пречи,но те после ги продават и от това печелят за твоя сметка.аз имах два катализатора и ги махнах и какво -нищо.виж ти 

- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Че преди няколко години на баща ми катализатора като започна да бучи и питата вътре се беше разбила на парчета.Свалихме катализатора изтърбушихме каквото имаше вътре и след това си го върнахме на място.Разлика за това че щяла да стане колата шумна почти няма.Нормално е да работи малко по шумно ама чак пък толкова.
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
и на каква кола е била извършена тази процедура.
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
toni82 написа:и на каква кола е била извършена тази процедура.
На Пасат Б-3.Даже сега и на Вентото мисля да правя същата процедура че от известно време почнаха да дрънчат дребни частици по тръбата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам проблем с моя катализатор на Г4 1.6 SR. Вътре всичко се е разбило и цялата кола дрънка. Явно ще го махам обаче ме интересува колко е нормално да ми го изкупят щото 100% ще се опитат да ме метнат. Интересува ме още, колко струва едно резонаторно гърне и работата.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Абе тия катализатори май се разпадат на парчета и почват да тропат.Иначе мотора няма втора сонда.
Имам един проблем с катализатора, като запаля и трака нещо вътре в него.Какво да направя да го махам ли???
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”