В понеделник ми монтираха газов инжекцион и от тогава се случи нещо странно с колата. За първи път от две години ми светна лампата за охладителната течност, беше странно понеже винаги я следя. Оказа се, че нивото е много под минимума, налях около 500мл и се вдигна нивото. Днес четвъртък тъкмо си тръгвам от работа и с ужас установявам,че антифриза пак е под минимума. Огледах колата, не личи да има някъде теч на антифриз. Имам кора под двиателя и евентуално там някъде може да има теч. Възможно ли е да е свързан проблема с газифицирането? Инжекциона е фобос 1. Странно ми се струва такова количество да трябва да се долива след монтиране на газова за 4 дена, налях близо литър!
Колата е Голф 3 ABF, къде да гледам евентуално за течове или да я карам на сервиз направо? Четох, че може да се дължи на смесване с маслото, ще о проверя като поизстине колата по късно.
Забелязах, че и климатика не работи след монтирането на газовата, странно и това дали има връзка с антифриза или просто трябва да се напълни.
Голф 3 ABF губи антифриз
-
apolon
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: Голф 3 ABF губи антифриз
Газовата уредба си има изпарител,който се подгрява с антифриз.Климатика ти също.Т.е. майсторите монтирали газовата са си оставили ръцете-не са обезвъздушили сис-мата за отопление.Сега като доливаш би трябвало да се оправят сами нещата.Изпарителя на газовата трябва да се обезвъздуши ръчно ,като се отвие пробката предвидена за тази цел(ако има такава)в най-високата точка на изпарителя.Успех! 

- svedbg
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
- Контакти:
С други думи климатика ще се оправи и ще почне да духа студено от самосебе си ли? Ще отида до eurogas където ми я монтираха да обезвъздушат изпарителя на газовата. Парното за сега си работи добре, сега слезнах до колата и видях, че пак е спаднал антифриза с малко.
климатика няма нищо общо с монтажа на газовото,огледай редуктора от каде взема вода.газаджиите често слагат пласмасови тройници за вода за редуктора и те много текът колкото и даги стягаш.по добре си сложи аломиниеви.
-
apolon
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Извинения! Грешка от моя страна за климатика.Помислих си ,че не ти работи и отоплението,а не студеното.А и кой пуска в тоя студ да му духа студено?Нормално е компресора да не тръгва при тия много минуси.
- gozzu
- Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
- Двигател: BDE 2002 г
Преди време на Пасата като го газифицирах бяха сложили такива пластмасови тройници и точно от тях имаше теч и то когато мотора е студен, като згрее теча спираше, мотах тефлонова лента и разни други опити правих, накрая реших проблема като сложих алуминиеви тройници.qncho написа:климатика няма нищо общо с монтажа на газовото,огледай редуктора от каде взема вода.газаджиите често слагат пласмасови тройници за вода за редуктора и те много текът колкото и даги стягаш.по добре си сложи аломиниеви.
- svedbg
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
- Контакти:
Засега май проблема е решен, оказа се от маркуча, който излиза от главата, понеже е стар и не го бяха уплътнили добре. Затегнаха го с една скоба и ми казаха ако пак тече, да сменям целия, че е раздут 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”