Здравейте, колеги,
От година-две имам проблем с механизма на вратите. Не е фатален, но определено е досаден. В нормалния случай, като се отвори вратата се палят лампите в купето. Е на шофьорската врата се получава веднъж в годината за няколко дена. Даже ми пищи, като съм на фарове (което не ми се е случвало още от когато я взех и бях страшно изненадан като писна) С времето проблема премина и в пасажерската врата а от скоро и на задна лява. Возих я при няколко човека и ми казаха, че тази услуга струва около 300 лв за нов механизъм или другия вариант е да търся втора уподреба (което не се знае колко ще изкара).
Въпроса ми е, дали сте стигали до някакъв по-лесен вариант? Защото колкото и да е досадно не бих дал 300 лв. И то мисля само за едната врата. При Шараните е интелигентно измислено, саия датчик е на бутонен принцип долу на самата греда и като се затвори вратата натиска бутона. Но при тия 4-ки ...
Поздрави.
Проблем с механизма на вратите - Golf IV
- radko86
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL ARL
Re: Проблем с механизма на вратите - Golf IV
Здрасти колега,оправя се това с механизма.Проблемите ги имах и аз веднъж бутончето(микроключето) което сигнализира за отворена врата и другия случай-в бравата има платка на която се разпояват крачетата.Има доста теми как се отстранява проблема и дори снимков материал.Има хора които ги отремонтират и ще ти излезе многокраатно по евтино.Успех 

Последна промяна от radko86 на Съб 18 фев 2012 22:02, променено общо 1 път.
Ами има няколко варианта.
1 - не правиш нищо и си караш така.
2 - разглобяват се вратите и се подменят микроключетата в тях, тва са едни малки прекъсвачи който известяват мисля комфорт модула коя врата е отворена и коя не.
3 - отиваш при някои "модификатор" и ти монтира механизми като на Шаран на всяка врата
2 - разглобяват се вратите и се подменят микроключетата в тях, тва са едни малки прекъсвачи който известяват мисля комфорт модула коя врата е отворена и коя не.
3 - отиваш при някои "модификатор" и ти монтира механизми като на Шаран на всяка врата
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Мерси, колега,
Сега ще потърся.
Само да видим дали ще излезнат темите 
Сега ще потърся.
Само да видим дали ще излезнат темите 
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
joromnt написа:Ами има няколко варианта.
И на мен ми казаха, че е от микрокючетата. Варианта със разпоената платка отпада ли? Че сега прегледах снимки?
Поздрави.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
E добре де, на мен ми говорят за съвсем друга цена. Сега ще прегледам цялата тема, за да не остана с грешно впечатление.
Ами то дали е прецакано ключето или е разпоено от платката резултата е един и същ. Няма верига и се почват катаклизмите. Но за да се види кво що е, трябва да се отвори вратата. Всъщност по доста теми се говори че предимно причината за неправилната работа е студена/разпоена споика, а не повредено ключе.
Един приятел лятото поръчва от някъде, мисля по 17 лв/бр му стъпили с доставката до Бг.
Един приятел лятото поръчва от някъде, мисля по 17 лв/бр му стъпили с доставката до Бг.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Значи в България не се предоват? Не е проблем да си поръчам от ebay. И без това 3 годин ине работи, ще изчакам няколко седмици. Имам човек, който да ми монитра микро ключето, но не и ако е разпоена спойката...
- Venci83
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL
Колеги, кажете къде във Варна могат да ми сменят микроключетата ?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Kuncavia написа: Имам човек, който да ми монитра микро ключето, но не и ако е разпоена спойката...
Че това е най-лесното. Просто се презапояват. Тези ключета ги носи платката и нямат друго закрепване. С течение на вековете спойката им се къса. В редки случаи се прецакват самите те или им се изтърква пластмасовата контактна пъпка.
Ето ти снимки, за да видиш за какво става въпрос.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Че това и аз мог ада си го направя бе
Мерси
Но ако е от него 
Но ако е от него 
- radko86
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL ARL
Голямо разглобяване пада колега,на мен днес ми сменяха микроключето а преди 2месеца ми запояваха платката.Майстора ми сложи някво друго микроключе не е като оригиналното.допълнително се захваща и си на мястото на старото.
-
VALENTINO87
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
и аз трябва да си оправя на едната врата този проблем,но незнам при кого да я закарам
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Форумните майстори нямат грешка, при който и да отидеш ще ти свършат работа. Аз имах съшия проблем на две врати, отидох при Владко и вече нямам проблем.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”