Смяна на тялото с радиатора на климатика за Голф 3
-
Morpheous87
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на тялото с радиатора на климатика за Голф 3
Здравейте, предстои ми смяна на тялото с радиатора за климатика. Искам да питам дали има някакви по-специфични процедури. Има две тръбички, които излизат от радиатора. Как са свързани тези тръбички към останалата част от системата?
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Re: Смяна на тялото с радиатора на климатика за Голф 3
Отвиват се трбичките като махнеш пластмасовата кутиика отпред при коша
-
Morpheous87
- Автомобил:
- Двигател:
Взел съм от друга кола тяло с радиатора вътре. Искам да питам могат ли да се сменят радиаторите (да си сложа пак моя), защото този радиатор не знам в какво състояние е. Сложени са му парцалчета на тръбичките, но все пак какви може да са последствията от това, че е стояло и т.н.? Друг въпрос е, че моя климатик не е пълнен отдавна с фреон и не работеше в последно време, дали може да има още нещо в радиатора или най-вероятно е празен? При мен е счупен само кожуха за перката на парното, и заради него трябва да правя цялата тази гимнастика, но като гледам не кожуха е едно цяло с този, в който е радиатора на климатика?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Можеш да си оставиш твоя радиатор колега. За да разбереш дали(и колко) имаш останал фреон в системата трябва да отидеш в сервиз за клим. системи. Там ще изтеглят с машина останалото количество. Възможно е да се наложи смяна на някое и друго уплътнение(гумички). При всяко положение, за да имаш добре работещ климатик е желателно да се профилактира системата, като подмениш филтър-дехидратора.
А другия радиатор ще остане за резерва. Стига да е здрав не би трябвало да му има нещо, независимо че е стоял известно време разкачен.
А другия радиатор ще остане за резерва. Стига да е здрав не би трябвало да му има нещо, независимо че е стоял известно време разкачен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”