Избор на амортисьори и повдигане на Голф 3?
-
reingar-x
- Автомобил:
- Двигател:
Избор на амортисьори и повдигане на Голф 3?
Здравейте нуждая се от съвет относно избора на предни амортисьори на 3-ката на жена ми както и за леко повдигане,че много е легнала голфчето е модел 91г. 1,4 моно. Предлагат ми във ауто+ някакви SRL полски били по 64лв броя но нищо не намерих написано за тях така,че очаквам вашите предложения.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Избор на амортисьори и повдигане на Голф 3?
За "повдигащ" ефект са отговорни пружините! 
-
reingar-x
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип 3-ката е по ниска бях чел,че можело да се сложи пружини от пасат но дали ще се вдигне?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
За свестни амортисьори мога да ти препоръчам Билщайн. Моите и четирите са такива и съм много доволен. От достъпния клас те май са най-добрите.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Намери си пружини от Голф 3 ГТИ по-твърди са и ще ти се двигне колата малко нагоре. Ако се спреш на този вариант ще трябва да смениш и тампоните на макферсона, понеже пружините са на малък тампон, също ще трябва да си намериш и чашки за малък тампон.
Със смяната на аморисьорите няма да ти се вдигне колата.
Със смяната на аморисьорите няма да ти се вдигне колата.
-
reingar-x
- Автомобил:
- Двигател:
За отзад си намерих пружини от пасат,казаха че уж ставали не съм дал пари за тях подарък са но ако станат и се повдигне колата ще си търся и предни такива.За амортисьорите и аз мислех за билщайн но пазарувам от ауто+ и от там ми казаха че много ментета имало и вече не ги предлагали.Предложиха ми Boge за 167лв но като се има в предвид стойността на колата са ми скъпи,kayaba за 98лв и тези SRL полски били по 64лв до сега нямали проблеми с тях.Ако някой ми предложи от къде да си взема оригинален билщайн и по възможност от Плевен но очаквам и други предложения.
To че ще се вдигне колега спор няма.Ама тя возията на 3-та с омекнали пружини,моята имам впредвид GL изпълнение не е кой знае какво,а смятай какво ще се получи с по твърди пружини.За амортисьори аз съм решил да си взема Каяба от Косер.От темите които изчетох като цена качество за нашите дърти имам впредвид 15-16 год коли се ядва.Не вярвам да са произведени в Япония,в някой от заводите им с ефтина работна ръка ще са ама дано не е нещо като Ядзаки,че си е ....
Само за инфо пълен комплект задни+пружини+прашници и шок тампони 310лв без отстъпка.Ако трябва да се смени и отпред се получава доста солидна сума.Ами то във форума има колега дето продава койловъри за 550лв втора ръка
Така поне човек ще си я нагласи както му харесва и вероятноста да попадне на менте е много по малка.Не знам само откъм возия как ще е.За Оригинален Билщайн сигурно ще вземат на Баба пенсията
Полските не ти ги препоръчвам.Те нямат едно нещо за свят направено.
P.S.
Нека някой от колегите да обясни понятието Голям-Малък тампон и може ли да се определи без да се сваля пружината че се чудя кво да им казвам в магазина
Само за инфо пълен комплект задни+пружини+прашници и шок тампони 310лв без отстъпка.Ако трябва да се смени и отпред се получава доста солидна сума.Ами то във форума има колега дето продава койловъри за 550лв втора ръка
P.S.
Нека някой от колегите да обясни понятието Голям-Малък тампон и може ли да се определи без да се сваля пружината че се чудя кво да им казвам в магазина
Последна промяна от Bioside на Пон 06 фев 2012 21:46, променено общо 1 път.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Bioside, понятието голям и малък тампон е много относително. Има поне 2 теми, но най-сигурно е като си свалиш предните ам-ри, ще разбереш. Сега много колеги ще ме хулят и ще стане една омазана тема против правилата, ама примерно част от колегите твърдят, че след 95-та г. всички г3-ки са с големия тампон. На моя г3 аек 1996 съм с големия, но и на първия ми г3 1,6 72-75к.с 94-та коня не помня 2001г го купих пак беше с големия!
Извинявам се на автора на темета, че малко кривнахме, просто исках да отговоря на колегата Bioside.
Извинявам се на автора на темета, че малко кривнахме, просто исках да отговоря на колегата Bioside.
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Привет,колега!Моя съвет за отпред, да търсиш амортисьори от Пасат Б3,или Б4.Слагаш си твоите пружини и си вдигаш предницата с около 2-3см.За отзад-можеш да подложиш метална втулка под упорната чинийка на амортисьора,като дебелината ще зависи от това с колко см.искаш да вдигнеш задницата.Успех!!! 

Не може с това да се повдигне предница.За сметка на кое ще стане това 
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
На амортисьора за Пасат,упорната чинийка на пружината е с 2см.по-нагоре на ботуша.Поне на моите амортисьори беше така!От там идва и повдигането. 

-
reingar-x
- Автомобил:
- Двигател:
Значи да проверя за амортисьори от пасат,и аз бях харесал каяба но мой познат си купи такива задни и опуснаха много бързо той ли не улучи бройката,да е по-скъпа кола ще си взема Boge ще ги събера някак парите ама то самия голф не си струва.
- kostenskia
- Автомобил:
- Двигател:
Преди месец аз си купих предни аморт. газови BILSHTEIN с 2 години гаранция за няма и 200 лева двата
-
reingar-x
- Автомобил:
- Двигател:
От къде са тия билщайн,ако имат представител и в Плевен може да потърсим само,че аз маслени искам(не е бегач).
- kostenskia
- Автомобил:
- Двигател:
От СФ купих ги от Кауфланд
Последна промяна от gr_kanev на Вто 07 фев 2012 18:34, променено общо 1 път.
Причина: Без главни букви (поправих) !
Причина: Без главни букви (поправих) !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”