Голф II не може да запали

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rila777
Автомобил:
Двигател:

Голф II не може да запали

Мнениеот rila777 » Съб 11 фев 2012 14:58

Здравейте Колеги!
Вчера сутринта, след студен старт при - 10 градуса, ползвах Голфа за разстояние около 2 километра, след което паркирах. В 17:30 не успя да запали. Имаше изтекло масло от долу. Личеше, че е текло и в движение - има следа, останала при паркирането на задна скорост. Стартера върти, но не пали. Изпуфка два пъти само съвсем леко и това е. Около щеката няма следи от теч на масло. Проверих маркуча от капака към въздушния филтър за запушване, но няма такова. Автомобила е Голф II, 1988 година, 1.6, 2Е, Бензин. Има проблем с ниските температури - докато загрее изпуска тъмен дим от ауспуха и работи накъсано. След като достигне работна температура се нормализира. Но с паленето и теч на масло не е имало проблем до сега.
Имате ли някакви предположения?
Благодаря Ви предварително!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Голф II не може да запали

Мнениеот radotom » Съб 11 фев 2012 15:24

Избило уплътнение в следствие замръзнала и запушена картерна вентилация (в добрия случай - в лошия - пръснат блок, но това щеше да се чуе! mhihi )
Трябва да се види от къде е текло - от гарнитурата на картера или от семеринги на колянов вал.
От там нататък възможностите са 2: Прескочил зъб на ангренажа заради 'качествено' омаслен ремък или... EZ-а с хидроповдигачи ли беше? Не знам, но ако е - изпранени хидроповдигачи и почти неработещи клапани.

rila777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rila777 » Съб 11 фев 2012 15:34

"От там нататък възможностите са 2: Прескочил зъб на ангренажа заради 'качествено' омаслен ремък или... EZ-а с хидроповдигачи ли беше? Не знам, но ако е - изпранени хидроповдигачи и почти неработещи клапани."

Какви манипулации трябва да се направят при тези два случая.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Съб 11 фев 2012 18:01

Масло избива и от "прекрасните" резервни части които ни продават :evil: ,по конкретно масления филтър!Препоръчвам ти все пак да го развиеш и погледнеш ,защото има вероятност при избиването на маслото О-пръстена да е избутан от канала в който седи!
На мен сутринта ми се случи нещо подобно(на джипката),натягах го два пъти на ръка доста здраво и все избиваше! :shock Накрая го развих за оглед,и установих че О-пръстена от студа толко се беше свил,че едва надстърчаше от канала в които седи,принудих се да го стегна здраво с ключ,досега само бях развивал с него !Не ми се беше случвало да стягам маслен филтър и то здраво с ключ! :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”