Въэможно ли е на обикновени стъкла на Голф 3 да станат ЕЛ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въэможно ли е на обикновени стъкла на Голф 3 да станат ЕЛ
Здравейте колеги карам Голф3 ТДИ с механично отваряне на прозорците. Въпроса ми е ако взема Ел машинки окабеляване да ли е възможно да станат на това захващане на обикновенната врата. Ако някой от вас знае нищо по въпроса нека ми пише.Благодаря предварително!
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Въэможно ли е на обикновени стъкла на Голф 3 да станат ЕЛ
Най-лесният начин да ги направие ел. е да си намериш механизните, копчетата, дръжките и инсталацията от голф с ел. стъкла и просто да се прехвърлят на твоята. Вратитр са направени така, че са единтични разлика има само в моделите с 3 и 5 врати. Механизми от Г3 с 3 врати стават на модел с 5 врати но не и обратното.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Да, аз скоро правих така от 4 ръчни на 4 ел. Трябва да намериш кола за донор (на части) и да свалиш абсолютно всичко от нея, за да нямаш дертове при монтажа. Всичко вътре във вратите, корите на вратите, всички копчета за ел. стъклата и цялата инсталация до бушонерата.
Монтажът после е елементарен, няма нужда да разбираш от електроника и механика. Всичко е болт-он или букса-он (т.е. само се нащраква).
Монтажът после е елементарен, няма нужда да разбираш от електроника и механика. Всичко е болт-он или букса-он (т.е. само се нащраква).
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Чудя се дали става обратното - от ел. стъкла на механични, че само ядове с тези ел.стъкла...
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Да, и това е правено и е супер елементарно. Вземаш си само 2/4 ръчни механизъма и ги монтираш - на по 5-6 болта са. Ама според мен си оправи ел. стъклата, готина екстра е. Какво толкова те мъчи - водачи, ролки, машинки?
- zloby3400
- Контакти:
Cern Swiss написа:Да, и това е правено и е супер елементарно. Вземаш си само 2/4 ръчни механизъма и ги монтираш - на по 5-6 болта са. Ама според мен си оправи ел. стъклата, готина екстра е. Какво толкова те мъчи - водачи, ролки, машинки?
Не съм отварял да погледна, в един сервиз ми казаха че са водачи. Едното стъкло слиза надолу, но после не иска да се качва догоре. Бях намерил стъклоповдигачи тук от форума, ама така и не намерихме време с колегата да се срещнеме.
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Всички части са евтини, поправи си ги и си свиркай!
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Според мен въпроса е дали има смисъл понеже съм чувал, че тези механизми били слабото място на Голф 3. Иначе се двуумя дали да не мина през това приключение понеже така и така имам да сменям ръчен механизъм за стъклото на пасажерската врата (смъква се, но трудно се вдига с помощ от втори човек, който с две ръце повдига прозореца докато аз въртя ръчката). А и от шофьорската страна като, че ли скоро ще имам проблеми и така и така ще сменям механизмите дали да не мина на ел. стъкла... Голямата дилема... Та колко би струвало това удоволствие? 

- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Именно затова и аз минах на ел., защото шофьорския механизъм беше за смяна. Има 3 варианта - "някакъв" за 30-40лв., който кара много малко, нов хубав за 100+лв. и втора ръка оригинален (на късмет), който кара неизвестно колко време. Та аз реших за 250лв. (пълен комплект) да си направя 4-те врати ел., което ми спестява сваляне и вдигане лятото - с алармата се управляват.
- demooo74
- Автомобил: vw golf 4 TDI
- Двигател: ALH 2000
Не съм отварял да погледна, в един сервиз ми казаха че са водачи. Едното стъкло слиза надолу, но после не иска да се качва догоре. Бях намерил стъклоповдигачи тук от форума, ама така и не намерихме време с колегата да се срещнеме.[/quote]
Имах подобен проблем(след пренавиване на моторчето)- стъклото слиза до долу и после не искаше да се вдигне и сантиметър. Реших проблема със смяна на моторчето като взех пасатово В3 при мен са съвместими почти 1:1 (едно уплътнение само му е по-дебело).Също няма проблем ляво или дясно!
пп колата е голф 2, но мисля и за тройките е същото моторче
Имах подобен проблем(след пренавиване на моторчето)- стъклото слиза до долу и после не искаше да се вдигне и сантиметър. Реших проблема със смяна на моторчето като взех пасатово В3 при мен са съвместими почти 1:1 (едно уплътнение само му е по-дебело).Също няма проблем ляво или дясно!
пп колата е голф 2, но мисля и за тройките е същото моторче
- zloby3400
- Контакти:
Като гледам цените на новите механизми с ел. моторчето - помислете си пак.И тази цена я умножете по 4 - за колегите с 4 врати 

- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Да, само че аз съм купувал няколко пъти от форума и за предни, и за задни врати - все читави. Предни до 50лв./врата, задни - до 40лв./врата... Такива коли на части валяло, кой ти купува нови.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Cern Swiss написа:Да, само че аз съм купувал няколко пъти от форума и за предни, и за задни врати - все читави. Предни до 50лв./врата, задни - до 40лв./врата... Такива коли на части валяло, кой ти купува нови.
Проблема е че днес работи, утре се къса.. и продавача няма вина за това, защото до преди 2 минути е работило.. ти сам го каза, резултата е на късмет.. може и с години да изкара. Ама пък 170лв са страшно много пара

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”