Голф2 - Стойка за резервна гума

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vako70
Автомобил:
Двигател:

Голф2 - Стойка за резервна гума

Мнениеот vako70 » Съб 18 фев 2012 21:36

Привет колеги интерисува ме някой дали е наясно прави ли се стойка за резервната гума на Голф 2 като на Голф Кънтри.Поздрави.

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Re: Стойка за резервна гума

Мнениеот Cern Swiss » Съб 18 фев 2012 21:41

Няма нищо невъзможно да се направи (още повече, ако вече е правено), ама трябва да си свалиш и номера долу (а катаджиите как ще ти се зарадват за немонтиран на предвидените места рег. номер...), че иначе ще го закрива. Освен това е неудобно - на всяко отваряне на багажника трябва да я местиш...

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Re: Стойка за резервна гума

Мнениеот Bucket » Съб 18 фев 2012 22:40

Eдна идея:
Доста пъти съм бил в Щатите и там има безрой автоаксесоари от всякакъв калибър от мрежа за куче до 12-метрови каравани.
И какво имам предвид. На повечето SUV, пикапи и дори на коли, теглича е всъщност един квадратен профил стърчащ от купето, самия теглич с "ябълката" може да се донесе и да се сложи, законтри и заключи към купето. Но, някой път не ползват теглич, а на мястото на това със същия профил, слагат багажници за колелете, товарни скари, какво ли не. И идеята ми е да се направи такъв модулен теглич и да се направи стойка за гумата на него с подобна форма:

|^|
|-----
тегл | |_| гума
-----|

Като може да се направи с подвижни съединения във всяка точка, така, че да се откачва и сваля или да се сгъва без гума и реално зад колата да има само два сгънати профила.
Нямам идея законово такова приспособление дали е възможно в БГ, но се продават такъв тип багажици за колелета и съм виждал тук да си карат.
http://guelph.canadianlisted.com/car-pa ... 11540.html Подобно нещо имам предвид. Хем може да е теглич, хем да се закачи и да вози гума, съответно да има механизъм и да може да ляга надолу за използване на багажника.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”