Ел.сисетема на Голф2 1.6 карбуратор 85-та

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
blaopunkt
Автомобил:
Двигател:

Ел.сисетема на Голф2 1.6 карбуратор 85-та

Мнениеот blaopunkt » Чет 16 фев 2012 22:23

Значи колеги,случи се така че една вечер като се прибрах и забелязах че мигачите ми светеха постоянно,отворих капака,погледнах акомулатора и на него както е основния кабел за клемата има един по тънък червен,който после разбрах че ми захранва цялото табло,та от него като го докача и излизат искри,понеже имам аларма слагана отделно,отворих при бушоните,махнах тези на алармата и мигачите се оправиха и искрите и те ги нямаше.. но незнам сега какво точно да направя,да си сложа ли бушоните да не ги ли слагам ???

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Ел.сисетема на Голф2 1.6 карбуратор 85-та

Мнениеот ktamen » Чет 16 фев 2012 22:50

Така както си го описал май се е прецакала алармата и или трябва да я оправиш или да я махнеш. А може и да не е свързана правилно. Ако напишеш буквите, с които започва номера на двигателя ще стане по-ясно с какъв двигател си. Номера го пише в талона и буквите са например EZ или PN или някакви други.
Мигачите светят постоянно или мигат постоянно?

blaopunkt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blaopunkt » Чет 16 фев 2012 23:03

EZ са буквите,мигачите светят постоянно,като фарове,но след като махнах бушоните се оправиха.. е няма аларма но,познати ми казаха че може би има конденз в нея и затова се прецакала.. но не си обяснявам искрите,като е вързана ...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 16 фев 2012 23:39

Последно има или няма аларма голфа :?:
Алармата трябва да е свързана към аварийните за да мигат и те когато се разпищи, ако се прецака тя може да ги включи да светят постоянно. Тока, който я захранва минава по този червен кабел и ако светят мигачите е нормално да искри когато го закачаш и откачаш.
Някой трябва да ти прегледа алармата. Можеш ли да палиш когато е извадено бушончето на алармата? Защото тя би трябвало да прекъсва и захранването на бобината, ако е монтирана както трябва.

blaopunkt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blaopunkt » Чет 16 фев 2012 23:55

Ами по принцип понеже веднъж ми нямаше ключа от нея и отворих с орегиналния,неискаше да запали,но сега като ги няма 2-та бушона,пали нормално :) мисля утре да отворя кутииката на алармата дето ми е под капака и със сешуар да я продухам,белким стане чудо и да пробвам как ще е като и сложа бушоните дали ще имам проблем

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 17 фев 2012 0:01

Повечето аларми се монтират в купето при таблото с бушоните, при двигателя обикновено се слага само пищялката, ако продухаш пищялката едва ли ще има някакъв ефект. Колко кабела влизат в тази кутийка при двигателя?

blaopunkt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blaopunkt » Пет 17 фев 2012 0:35

ам не съм сигурен но 2-3 тънички,иначе тази дето ми е при бушоните ... е там са наистина бая :lol: те са навързани на нещо като букси ..и фактически тея 2 букси със се кабелите влизат в тая кутиика,и на единя от сноповете с тез кабели има някво червено копче което идея нямам за какво е ..

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 17 фев 2012 0:51

Значи това при двигателя ти е пищялката и не вярвам да има някакъв ефект след като я отвориш.
Проблема май трябва де се търси в другата кутийка, но не съм сигурен, че ще се оправиш сам.

rado_ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_ev » Пет 17 фев 2012 14:06

както ти е отговорил колегата, търси проблема в черната кутийка с двете букси със се кабелите дето влизат в нея. Това червено кабелче на плюсовата клема не ти захранва таблото а е захранване на алармата, та като го откачиш спираш тока на алармата и тя като не работи не бърка работата на мигачите. Случва се от големия студ да се поврежда електрониката вътре в кутийката. Потърси на място някой специалист по алармите.

blaopunkt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blaopunkt » Съб 18 фев 2012 15:05

Мерси колеги за мненията,ще оправя проблема и ще напиша как после :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”