VAG-COM G201 brake pressure sensor

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Silvestar4o_cat
Автомобил:
Двигател:

VAG-COM G201 brake pressure sensor

Мнениеот Silvestar4o_cat » Съб 18 фев 2012 18:55

С VAG-COM работя силно казано,но го ползвам от скоро чистя грешки и проверявам за такива интересното се случи днес светна ми лампата тази която е жълт триъгълник с кръгообразна стрелка в него,а най-тъпото е че светна след като пуснах [Output test]-а в [03-ABS Brakes] не ме питайте защо го пуснах новобранска любопитност :banghead: Реших че съм разбутал нещо настройките исках да върна заводските след това пояснение как става:
Brake Pressure Sensor 1 (G201)
Prerequisites:

System voltage at least 12.0 V.

[Select]
[03 - Brake Electronics]
[Coding-II - 11]
Enter 40168, to enable the basic setting.
[Do it!]
[Basic Settings - 04]
Group 066
[Go!]
Activate the Basic Setting.
[ON/OFF/Next]
After a successful basic setting, field 2 should say "OK".
[Done, Go Back]
To make sure the basic setting was succesful, check the sensor again.
[Measuring Blocks - 08]
Group 005
[Go!]
Check field 1, the value has to be between -7.0 and +7.0 bar.
[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06]
На Group 066 ми вади ERROR и не мога да продължа .......Не ме упреквайте че щом не разбирам да не барам това го знам искам съвет какво може да се е случило дали е дефектирала стоп машинката незнайно как за мен.... Колата е Bora 2.3 v5 AGZ 99та :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: VAG-COM G201 brake pressure sensor

Мнениеот zfa159 » Нед 19 фев 2012 0:28

Silvestar4o_cat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Silvestar4o_cat » Нед 19 фев 2012 13:04

Днес смених стоп машинката,но ефект нулев отново вади същата грешка G201 brake pressure sensor,а и забелязах нещо обезпокоително на:
Group 005
[Go!]
Check field 1, the value has to be between -7.0 and +7.0 bar.
на мен ми вади -21,02 и -1,90 което варира от -1,90 до -1,70 bar. :banghead: :banghead: :banghead:
Помагайте колеги,че вече ми е много лошо ко ми доди на главата.......

Silvestar4o_cat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Silvestar4o_cat » Нед 19 фев 2012 22:08

помогнете бе хора............за 2ри път питам нещо в този форум няма ли кой да ми удари едно рамо да го ева!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 19 фев 2012 22:20

Ами аз лично нямам идея и затова си мълча,делят ни едни 400+ км,за да мога да видя колата какви ги върши и какво се случва.Можеш да попиташ vaskoto1,той евентуално може да ти бъде по-полезен от мен.
Според описанието на Рос-тех,ако датчика ти дава грешни стойности,както е при теб,трябва да се смени модула,на който е датчика (електронния блок на АБС-а).Предвид цената на електрониката като нова,по-добре смени целия блок с 2-ра ръка,ако се окаже,че е непоправимо.
Пробвай да и откачиш акумулатора за известно време (час-два),защото може да си омазал нещо по процесора и така да се оправи (слабо вероятно ама поне няма да навреди).

Silvestar4o_cat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Silvestar4o_cat » Нед 19 фев 2012 23:26

Благодаря за съвета ще опитам то нали знаеш удавника и за сламка се хваща .......километрите са нищо пред съвет на нуждаещ се :bowdown

Потребителски аватар
hardener
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hardener » Вто 13 май 2025 14:03

Да не би да иска да направиш няколко упражнения с педал . Преди време бях пуснал базови настройки на есп и ми светна лампата оказа се че трябваше да направя няколко натискане на педала каране в кръгово за да се завърши базовата настройка. Да няма подобно нещо и при теб напиши в нета базови настройки на еди кво си и виж какво пишат по темите след това и за проблема.

Бреийк пресуре сензор е датчик който седи на маркуча за сервото до него може да има и вакум пропускател не е стоп машинка. Колегата zfa 159 ти е дсл насоки по вики рос според мен не си завършил адаптацията на базови настройки или датчика ти е вън до сервото и клапан може да има до него който пропуска само в една посока или датчика до машинката на айбиеса онова моторче дето влизат спирачни маркучи с метални тръби. Отстрани може да има датчик.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”