Бензинова помпа голф 3 ГТИ
-
niki_gti_pln
- Автомобил:
- Двигател:
Бензинова помпа голф 3 ГТИ
Голф 3 ГТИ 115 коня.Мисля че преди малко ми замина бензиновата помпа.Изкарах я от гаража и се наложи да я угася за малко.Следващия момент нямаще палене и естествено гътнах акумулатор.Сложил сам го да се зарежда и утре ще пробвам да ч запаля,не се заслущах в тъй нареченото жужене като дам на контакт.Та конкретния ми въпрос е няква цена горе доло на бензинова помпа и дали няма да збъркам ако я взема 2ра рака.Благадоря предварително
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Re: Бензинова помпа голф 3 ГТИ
Виж дали е тя първо.Така умират много неща - датчик на хол,помпа,бобина...цък и умира.
Провери дали има искра до свещите,ако има,значи нямаш дерт с датчик на хол или бобина.Следващата фаза е да видиш дали идва напрежение до буксата на помпата отзад,ако го има (мери се в момента на подаване на контакт,защото тогава го има за кратко,после чак като заъвртиш на стартер).Ако има захранване,но помпата не се чува - заминала е.Като я разбуташ може да тръгне временно,но няма да е за дълго,така че по-добре си я смени.
По-добре си купи нова китайска,от колкото 2-ра употреба.Китайчетата на Vega са по 100-тина лв грубо с по 6 месеца гаранция и не са лоши (слагал съм няколко,карат си още).Иначе читава струва поне 200-300лв нова,оригинална към 600-700 на Пиербург,ама според мен няма особен смисъл.
2-ра ръка не е ясно колко ще изкара,може да работи години на ред,може да спре и утре,това никой не може да ти каже...

Провери дали има искра до свещите,ако има,значи нямаш дерт с датчик на хол или бобина.Следващата фаза е да видиш дали идва напрежение до буксата на помпата отзад,ако го има (мери се в момента на подаване на контакт,защото тогава го има за кратко,после чак като заъвртиш на стартер).Ако има захранване,но помпата не се чува - заминала е.Като я разбуташ може да тръгне временно,но няма да е за дълго,така че по-добре си я смени.
По-добре си купи нова китайска,от колкото 2-ра употреба.Китайчетата на Vega са по 100-тина лв грубо с по 6 месеца гаранция и не са лоши (слагал съм няколко,карат си още).Иначе читава струва поне 200-300лв нова,оригинална към 600-700 на Пиербург,ама според мен няма особен смисъл.
2-ра ръка не е ясно колко ще изкара,може да работи години на ред,може да спре и утре,това никой не може да ти каже...

-
niki_gti_pln
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Виж дали е тя първо.Така умират много неща - датчик на хол,помпа,бобина...цък и умира.
като цяло благодаря за информацията но май забравих да спомена че преди да дойде проблема с паленето имах мн малко бензин
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Миналата година сменях бензинова помпа на 2е мотор.
Нова на БОШ - цена 250лв без кошницата / с кошница беше над 300лв /.
Нова на БОШ - цена 250лв без кошницата / с кошница беше над 300лв /.
-
niki_gti_pln
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря.Днес сложих Италянска помпа на 85 лв с 30% отстъпка 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”