Смяна стоповете на VW Vento

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vwvortex777
Автомобил:
Двигател:

Смяна стоповете на VW Vento

Мнениеот vwvortex777 » Пон 20 фев 2012 11:36

Здравейте Колеги,
Ситуацията е следната. Взех си оригинални стопове, с тъмни секции на мигачите и светлината за придвижване назад. Страничните ги смених лесно. Но трябва ли да поставям силикон (уплътненията са в добро състояние) и колко трябва да са стегнати? Мисълта ми е ако са прекалено стегнати, ще се повреди ли уплътнението?

Сега на по сложната част. Средната секция която е на задния капак - за да се сменят светлините там трябва да се изкарат трите елемента тъй като от вътрешната страна са фиксирани с болтове. До тук добре има 3 болта до осветлението на задния номер и по 3 болта зад всеки елемент. Проблема идва от това че когато колата е регистрирана, преди да се пломбира номера са завили 2 яки болта в тенекията на капака - от пластмасата където е номера, не са го завили за средната пластмасова секция а направо за капака.... Номера трябва да се свали за да развия болтовете. Мога да изрежа болтовте от вътрешната страна и да ги разпробия с дрелката, но искам това да е краен вариант. Пломбата на номера не е стигнала до капака и не го е пробила.
Поклон пред българската инжинерна мисъл.... :bowdown facepalm

Имате ли идеи как се вади това нещо? Мерси предварително.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна стоповете на VW Vento

Мнениеот emo-gar » Пон 20 фев 2012 19:21

Колега,без да сваля основата на номера не става,поне при мен-причината е яки рапидки в ламарината.Като се разпробие внимателно в центъра на пломбата-тя ще падне,после с поп-нитачката възстановяваш.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Пон 20 фев 2012 23:10

vwvortex777 написа: Пломбата на номера не е стигнала до капака и не го е пробила.

Там е истината, с нещо като подкривена отверка тип кози крак се натиска между пластмасата на номера и на колата и пломбата се очаква да изплюе. От там на татък положението е ясно :wink:

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Вто 21 фев 2012 6:14

Аз съм сменял стопове на Венто на един приятел преди години, БЕЗ да се сваля номера от колата.
Пломбата (нитът) пробива и захваща само пластмасата между стоповете, не и ламарината на капака.
Та ние внимателно изкарахме номерът от всички зъбчета на пластмасовата рамка, което го държи и го завъртяхме леко около нита. После се развиват винтовете, държащи рамката на номера към колаа и се маха.
След което се развиват всички гайки на стоповете и те излизат, заедно с пластмасата между тях. Тя е захваната към стоповете с едни малки пластмасови пинчета отвътре. Махат се, слагате новите стопове, пластмасата към тях с пинчетата. Стоповете и пластмасата едновременно към колата, гайките, завивате рамката на номера към колата и си намествате номера внимателно по обратния ред да влезе във всички зъбчета на рамката му. Нитът НЕ ПРЕЧИ изобщо. На други коли пък съм го свалял (заради боядисване примерно) и после съм го монтирал или с лепене (лепило за метал към номера), или с повторно нитоване - и това не е сложно.
185945000.JPG

vwvortex777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwvortex777 » Вто 21 фев 2012 13:46

Мерси много колеги. Ще пробвам да разкача номера от рамката и да го пораздвижа леко да пробвам как ще се получи. Поне това ме спасява че има голямо разстояние между номера и ламарината на задния капак. А инче не искам да разпробивам пломбата. Ако ще правя такова нещо първо бих отишъл в кат да ги питам как стоят нещата, че съм чувал че глобата била около 120 лева за разпробита пломба.

Дано да се получи. Ще го помъча уикенда и ще пиша какво е станало.

Благодаря отново за помоща.

TURBO_TERLIK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TURBO_TERLIK » Съб 25 фев 2012 13:18

Здравейте Колеги,
Успях да сваля номера. Тъй като въпросните болтове с които беше завит за тенекията бяха по тънки в края отколкото в средната си част, хванах едни клещи и ги развих малко. Извадих номера, позавъртях го малко и ми се откриха главите на болтовете, от там нататък стана лесно.
Благодаря отново за помоща.

Определено има разлика с по тъмните стопове.
Изображение
след
Изображение

П.с. и двата акаунта са мои, но пиша от различни компютри

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”