Golf 3 ADY претриса на празен ход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Вожда
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf 3 ADY претриса на празен ход

Мнениеот Вожда » Пет 30 юли 2010 12:15

Здравейте колеги, купих си колата с този проблем, като си мислех, че е от свещи, но ги смених и проблема си остана. Сменил съм всички филтри, както си му е реда при покупка на кола, но проблема остана... С газов инжекцион съм и струва ми се претриса повече на газ, но го има и на бензин! Всъщност когато я вържа към лаптопа показва, че мени оборотите от 750 до 850! Когато махам последователно кабелите от свещите на последният цилиндър разликата в работата на двигателя е по-малка от колкото на другите 3, но не ми се рискува да купувам хубави кабели и да се окаже, че проблема не е от там (както стана със свещите).

Ако може да ме насочите къде да отида за да ми направят добра диагностика на тоците, защото мисля, че от там ми идва проблема.

:beer

пп: забравих да кажа, че не дава никакви грешки компютъра, както и пробвах дебитомер от колега от форума.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Golf 3 ADY претриса на празен ход

Мнениеот bobocamaro » Пет 30 юли 2010 15:40

Привет колега,ако те съмнява кабел просто го размени със съседния.Казваш претриса и на двете горива,свещи си сменил-свали ги и виж цвета на електродите,на всички свещи еднакъв ли е.А за да ти е мирна главата защо не замериш компресията?Та да видиш какво казва проблемния цилиндър.Там ако е в ред поне белята ще е по-евтина :beer

Потребителски аватар
Вожда
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Вожда » Пет 30 юли 2010 18:19

bobocamaro написа:Привет колега,ако те съмнява кабел просто го размени със съседния.Казваш претриса и на двете горива,свещи си сменил-свали ги и виж цвета на електродите,на всички свещи еднакъв ли е.А за да ти е мирна главата защо не замериш компресията?Та да видиш какво казва проблемния цилиндър.Там ако е в ред поне белята ще е по-евтина :beer

Старите свещи, които смених не бяха зацапани... иначе изчистих и дросела (на който нямаше какво да му се чисти общо взето), тръбата за въздуха изчистих, с друг дебитомер пробвах.

А къде да отида за да ми замерят компресията в София, или да ми направат диагностика на тоците?

А кабелите ще ги разменя и ще видя какво ще се получи.

:beer

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 30 юли 2010 23:52

Колега където си избереш viewforum.php?f=13 интересен е раздела,ще свършиш работа :beer

suselito
Автомобил: Passat TDI
Двигател: AFN 1998

Мнениеот suselito » Чет 27 дек 2012 16:07

здравей колега
гледам че проблема е стар но дали е решен?
имам абс. същия проблем тресе на празен ход и работи като дизел но.. диагностиката нищо не показва
всичко е перфектно и прочие
смених тампони на двигателя и същата работа,така че ако си решил проблема напиши да знам къде да търся белята

към колегата-Вожда
колега,моля те сподели как си реши проблема с тресенето,че ми писна от смяна на ненужни чаркове и догадки на разни майстори
много се уморих това да няма никакъв резултат

toldo1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toldo1 » Вто 08 яну 2013 11:50

колеги, проверете си всички маркучи по които минава въздух (особено тези на картерната вентилация). Когато дърпа от някъде не регламентиран въздух се получава менене на обороти, ниски обороти, въобще доста главоболия може да създаде един такъв маркуч.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”