въпрос за включването на перката на вентилатора на vw голф
- ivan dimitrov76
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за включването на перката на вентилатора на vw голф
Здравеите на всички от година и половина съм регистриран във форума но се га ще контоктувам с вас за първи път направих така да се каже основен ремонт на фолксвагена(4 99 год. акл . мотор)интересуваме на колко градуса се включва перката за охлаждането на радиатора много съм се ровил но конкретен отговор несъм открил поточно ме интересува как да разбера на какви градуси се включва перката (като загре колата стрелката не помръдва от 90 градуса)има ли начин градусите да се видят по точно например на диагностика и от какво се контролира включването на въпросната перка от нчкои темперетурен датчик ли колата е 1600 куб.( смених сигмети лагери и гумички това включва ремонта)
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: въпрос за включването на перката на вентилатора на vw голф
Да ,на диагностика се вижда температурата!Перката се включва от темп.датчик с би-метални пластини ,завинтен на големия радиатор(ако си срещу двигателя в дясно)!
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при мен 1.8 АБС двигателя гледах с ваг-кома температурата... на 97гр. се включваше перката и на 92гр спираше... дано ти помогне тази информация
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
хах и аз карам 1.8 ABS
перката се включва на 87/90
да се включва чак на 97 според мен не е нормално
перката се включва на 87/90
да се включва чак на 97 според мен не е нормално
- ivan dimitrov76
- Автомобил:
- Двигател:
благодаряви ще я закарам на диагностика и ще проверя на колко включва 
-
kachakov
- Автомобил:
- Двигател:
колега какъв ти е проблема всъщност или просто си любопитен казваш ,че стрелката не помръдва от 90 гр това е знак ,че нямаш никъкъв проблем с охлаждането
- ivan dimitrov76
- Автомобил:
- Двигател:
точно това незнам дали е нормално стрелката да кове 90 градуса (не ли нормално стрелката малко да подминава 90 градуса и тогава да се включва перката)
Аз също имам АКЛ и моята стрелка кове 90 гр. 

ivan dimitrov76 написа:точно това незнам дали е нормално стрелката да кове 90 градуса (не ли нормално стрелката малко да подминава 90 градуса и тогава да се включва перката)
Стрелката май не е толкова точна +,- ,няколко градуса си показва 90.
Започне ли да "мърда",значи се бъзика датчик или термостат.
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:ivan dimitrov76 написа:точно това незнам дали е нормално стрелката да кове 90 градуса (не ли нормално стрелката малко да подминава 90 градуса и тогава да се включва перката)
Стрелката май не е толкова точна +,- ,няколко градуса си показва 90.
Май за повечето стрелки на уреда е нормално +/- 5-6 градуса отклонение

- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
на колко да ти се включва перката зависи от датчика
При мен съвсем леко подминава 90 /може би около 95/, включва се първа степен и се връща на 90. 1.8 ABS е мотора.
-
deyan.shopov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте голеги моят мотор е 1.8 аам и перката ми се включва около 95 градуса нормално ли е 
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
deyan.shopov написа:Здравейте голеги моят мотор е 1.8 аам и перката ми се включва около 95 градуса нормално ли е

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Отваряте книгата и четете :
за 1.8 моно - термостата започва да отваря на 87 градуса и е напълно отворен на 102 градуса.Температурния датчик на радиатора пуска 1-ва степен на перката на 95 градуса и я спира на 92 градуса.Втора степен тръгва на 105 градуса и спира на 98. На таблата на Голф 3 и Пасат В3/В4 не може да се вярва за показанието на температурата въобще,затова най-точно може да се провери с термометър.Общо взето понеже датчика за температурата е на радиатора,има отклонение от 2-3 градуса като се мери на главата (т.е. перката ще тръгне на 96-7,а не на 95
).
За АКЛ-а - повечето VW след 97-ма са направени така,стрелката да си седи около 90 градуса.Нарочно е направена по-инертна и показва отклонение в температурата след време т.е. ако темп. се задържи трайно над 90 градуса,тогава ще ти го покаже,защото иначе постоянно ще се мести между 85 и 95 според пускането и спирането на перките и движението на термостата.Пускаш си ВАГ-Ком и гледаш температурата в реално време от живите данни на двигателя или си я следиш с термометър.На 95 трябва да тръгне 1-ва степен на перките.
Има и разни други термостати и датчици - термостати,които започват да отварят на 82 градуса съм срещал и датчици за радиатора,които са за 89 или 92 градуса.

за 1.8 моно - термостата започва да отваря на 87 градуса и е напълно отворен на 102 градуса.Температурния датчик на радиатора пуска 1-ва степен на перката на 95 градуса и я спира на 92 градуса.Втора степен тръгва на 105 градуса и спира на 98. На таблата на Голф 3 и Пасат В3/В4 не може да се вярва за показанието на температурата въобще,затова най-точно може да се провери с термометър.Общо взето понеже датчика за температурата е на радиатора,има отклонение от 2-3 градуса като се мери на главата (т.е. перката ще тръгне на 96-7,а не на 95
За АКЛ-а - повечето VW след 97-ма са направени така,стрелката да си седи около 90 градуса.Нарочно е направена по-инертна и показва отклонение в температурата след време т.е. ако темп. се задържи трайно над 90 градуса,тогава ще ти го покаже,защото иначе постоянно ще се мести между 85 и 95 според пускането и спирането на перките и движението на термостата.Пускаш си ВАГ-Ком и гледаш температурата в реално време от живите данни на двигателя или си я следиш с термометър.На 95 трябва да тръгне 1-ва степен на перките.
Има и разни други термостати и датчици - термостати,които започват да отварят на 82 градуса съм срещал и датчици за радиатора,които са за 89 или 92 градуса.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”