Пушек от радиатора
- Pavlikenski_92
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: ABS 1993
Пушек от радиатора
Здравейте.Днес си взех колата след ремонт,който включваше смяна на гарнитурата на главата.Преди ремонта ми прокапваха съединенията,губих антифриз и две от свещите бяха чисто бели(измити).Главата се шлайфа,смениха се гумички,гарнитури,масло с филтър,ремък с ролка и се паснаха клапаните.Всичко точно до тук,но днес след като покарах пробно като прибрах колата в гаража започна да пуши под капака.Отворих го и пушека идваше от радиатора.Покарах колата по стабилно и веднага след това отварям капака и не пушеше.Прибрах отново колата и същата работа пак така започна да пуши вътре.Веднага до майстора и той каза,че е нормално сега малко да пуши понеже преди като е капало от маркучите и е оливало от много места.Чудно ми е защо само като вкарам колата в гаража и тогава започва да пуши.Преди да я вкарам колата работи на място докато отворя вратите и след това правя малко повече маневри докато я вкарам и загрява малко повечко(към 80-90 градуса).Има ли вероятност да е спукан радиатора или нещо друго не знам?Колата е голф 3 1.8 ABS.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Re: Пушек от радиатора
Когато е вътре,няма течение на въздуха и виждаш пушенето.Това е едната причина.Другата е,че при маневрирането,загряваш повече колата,термостата отваря и радиатора се напича повече и започва да изпарява повече от това,което е покапало по него.
Според мен е нормално,покарай я още и то ще се види дали има проблем

Според мен е нормално,покарай я още и то ще се види дали има проблем

- Pavlikenski_92
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: ABS 1993
Успокоих се,колега.Така си го обяснявам и аз.Иначе как от нищото ще се пукне радиатора?Времето ще покаже,дано всичко да е на ред.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
същото мение имам като zfa159 - покарай още малко и това което е покапало би трябвало да се изпари(изгори) след ден два да спре да пуши(е нали зависи по колко караш)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”