странно тресене
- misho777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
странно тресене
Колата ми е голф 2 1.8. Преди седмица започна много странно да вибрира скоростният лост при движение на скорост когато е отпуснат педала на газта .Чуваше се някакво тракане и стържене в предницата на автомобила . При движение по инерция ипри подаване на газ това не се появяваше . Ходих на майстор , гледа колата на канал и установи че е заминал тампона на двигателя който е под скоростната кутия . Купих нов тампон мисля че беше ТОПРАН и го смених в сервиз . Пътувах до Пловдив в началото се усещаше леко стържене отпред при отпускане на педала на газта . На връщане се усили звука и започна пак да вибрира лоста и да стърже , да се чува някакво равномерно тракане при отпускане на газта . Може ли да се е скъсал този същият тампон , да не станало нещо по скоростите . Възможно ли е да е заминало вътрешно каре или какво е. При движение по инерция не се чува нищо .
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Провери си предния тампон също. Виж самата греда на която се държи тампона... При мен се бяха скъсали болтовете които държаха гредата и тя беше провиснала малко и от там ми тресеше цялата кола и ми рипаше скоростния лост
А за стърженето може да идва от другаде. Това стържене и тропане изчезва ли при натискане на съединителя? Леко ли се натиска педала? Как включват скоростите?

- misho777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес закарах колата голф 2 бензин на майстор и като я вдихна се установи ,че има проблем в диферинциала .Като се хванат полуоските с ръка мърдат и се чува едно чукане . Майстора каза че това е може би от диферинциала .Трябвало да се сменя цялата скоростна кутия . Имал ли е някой подобен проблем . Възможен ли е ремонт без сваляне на скоростна кутия .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”