Проблем със стартера на Golf 3 Моно инжекция

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
svetlige88
Автомобил:
Двигател:

Проблем със стартера на Golf 3 Моно инжекция

Мнениеот svetlige88 » Съб 25 фев 2012 17:49

Колеги, имам проблем, така че всеки който може да помогне ще съм му благодарен. Развали ми се стартера, взех от един познат нов и го сложих на колата. Завих всички болтове както трябва, свързах си всичко, но при опит да го запаля, при самото завъртане на ключа се чува само едно цъкане и изобщо не завърта да запали. Опитах да го запаля с дърпане, но като ме дръпнат и вкарам на скорост ми блокират предните колела.
Дали е възможно да не пали, защото ''новия'' стартер е от Голф 2 и пръта, който излиза от стартера е по-къс от ''стария''.. но пък иначе всичко друго пасва.
Колко би струвал един нов стартер? Дали проблема не идва от нещо друго?
Благодаря предварително за мненията и помощта Ви! :)

Потребителски аватар
su6an
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със стартера на Golf 3 Моно инжекция

Мнениеот su6an » Съб 25 фев 2012 18:02

На мен ми намирисва на блокирал двигател. Да не си го прегрял нещо? Има ли масло? Пробвай да го завъртиш на ръка!

rado_ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_ev » Съб 25 фев 2012 18:49

Преди време /около месец/ имаше една тема за блокиране на двигателя от повреден стартер, та затова пробвай с търсачката. Сещам се да ти предложа да свалиш стартера и тогава да пробваш да запалиш на бутане и да ли ще са ти блокирали предните колела. При такава проба вземи мерки да изолираш плюсовия кабел който отива от акумулатора до стартера, че да не опре на корпус при пробата. После ремонт на твоя стартер или рециклиран. Това е общо взето.

Потребителски аватар
ivosat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivosat » Съб 25 фев 2012 22:36

Разхлабваш болтовете на стартера, слагаш на пета и почваш да "клатиш" колата напред-назад лекичко. Имах същия случай и се оказа, че бендикса се е заглавил ??? на маховика и блокира коляновия вал. Ако се получи да не забравиш да провериш за поражения по стартера и втулката на кожуха на кутията.

svetlige88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlige88 » Нед 26 фев 2012 9:43

До ivosat: Колега, а как мога да се добера до тая втулка, защото мисля че проблема идва от нея и имам новата, с която да я сменя, защото не ми е ясно maikomila maikomila

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Нед 26 фев 2012 10:29

Извинявам се предварително ако не съм видял.Какъв е кода на двигателя? При АBD,ABU / два модела стартери/стартерът е разположен различно от това при ABS,AAM.

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/402/dsc05242s.jpg/]Изображение[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

Последна промяна от kcars на Нед 26 фев 2012 12:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivosat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivosat » Нед 26 фев 2012 11:05

Зависи какъв ти е двигателя. Ако е с малък мотор (АБУ, АБД) смяната е доста кофти, щото стартера е заврян в .... Ако е 1.8 и нагоре (стартера отпред) е сравнително лесно. И при двата случая втулката се намира в един отвор на кожуха на съединителя (в нея влиза оста на стартера). Потърси във форума сигурен съм че имаше тема за ваденето на тая втулка с метчик.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 26 фев 2012 16:58

Добре де,единия стартер е с по-дълга ос от другия.Това еднозначно показва,че не са съвместими по никакъв начин и просто стартера не става за тази кола.
Причината да е така - предната част на оста лагерува във въпросната втулка.Когато оста е по-къса,стартера няма как да работи изобщо,защото оста на ротора не стига до предната втулка и се крепи само на задната втулка и няма как да завърти никога.Според това как е заклинил,може и на скорост да не може да се запали.
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”