Проблем с ел.стъкло на голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
CESC
Автомобил: B8 Variant
Двигател: TDI
Контакти:

Проблем с ел.стъкло на голф 2

Мнениеот CESC » Нед 26 фев 2012 14:45

Здравейте колеги,имам следният проблем с стъклото!Значи от както съм си взел колата дясното стъкло ми правише въртели.Сваляше се бързо,а се качваше много бавно.Наскоро стъклото отказа нито нагоре нито надолу и след около един ден само се оправи незнаино защо.И вчера след като се качих в колата забелязах че неще да се сваля просто отказа.Какво направих аз,взех си уредчето и замерих буксата на копчето викам си да не би от там да е проблема да няма напрежение.но уви всичко си е ОК ,копчето работи.Свалих си кората на вратата замерих долу на букасата на машинката и там си имаше напрежение.Та въпросът ми е следният.Машинката ли ми е изгоряла или има нещо друго и ако някой знае какво може да е нека ми помогне :) Тези машинки подлежат ли на ремонт или трябва да си я сменям с др. Благодаря ви много предварително,Колеги !!!

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Re: Проблем с ел.стъкло на голф 2

Мнениеот cheatereye » Пон 27 фев 2012 19:05

И машинката провери, подай и + и - ако не сработи, значи от нея е проблема, или е замери на съпротивление ;)

Потребителски аватар
kokito
Автомобил: WV GOLF 2 1.8 GTI
Двигател: PB 1989

Мнениеот kokito » Пон 27 фев 2012 19:09

Здравей колега,пробвай с почистване на самото копче което е за конкретното стъкло . При внимателно разглобяване на копчето се вижда,че има нагар по пластините вътре.Това изглежда е недостатък защото ,аз моите често ги почиствам за да работят добре .Гледай да не завъртиш пластинките -както вадиш ,така поставяш обратно.Дано да е от това-успех.

Потребителски аватар
CESC
Автомобил: B8 Variant
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот CESC » Пон 27 фев 2012 21:07

колегa aз пробвaх копЧето нa др. стъкло и рaботи добре.Освен др ден кaто поЧивaм ще подaм директно + и - от aкумулaторa дa видим кaкво ще стaне

Потребителски аватар
GAZARA
Автомобил: VW GOLF-2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот GAZARA » Пон 27 фев 2012 23:10

възможно е да се е скъсал кабела от машинката към коп4ето--под маншона на вратата кадето се затваря.

Потребителски аватар
demooo74
Автомобил: vw golf 4 TDI
Двигател: ALH 2000

Мнениеот demooo74 » Вто 28 фев 2012 22:39

Имах почти същият проблем през лятото! Първо да спомена ,че със сигурност си изгорих моторчето-ароматизатора се мушна зад бутона и след около 5-10мин замалко да стане пожар! Последва пренавиване -уж успешно , когато не е натоварено моторчето със стъклото работи перфектно -монтирам го на колата сваля -качва стъклото 1 2 пъти и дотам. Разглобявах го над 10 пъти единия от които пред магазин "Метро" просто ме се разбиха чувствата. Проблема го реших , като смених моторчето. Взех от форума пасатово от В3 стават почти на 100% и няма значение ляво-дясно (затова хващам бас) :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”