Изтичане на спирачна течност на Голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
valo1
Автомобил:
Двигател:

Изтичане на спирачна течност на Голф2

Мнениеот valo1 » Пет 24 фев 2012 16:58

Здравейте!Докато карах преди малко ми светна индикатора за спирачките.Спрях,погледнах казанчето със спирачната течност и беше малко под минимума.Викам си няма проблем и отидох до най-близката бензиностанция и си купих течност.Сипах си течност и индикатора изгасна.Всичко много добре,оба4е като се наведох да проверя за всеки случай дали няма теч установих че си капе стабилно от задната дясна гума.Забравих да спомена че сам с дискове отзад.И така тия дни ми предстои технически преглед,а и съм зле с парите..Та въпроса ми е някой знае ли дали ще бъде много скъп ремонта и от какво може да бъде причинен проблема?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Изтичане на спирачна течност на Голф2

Мнениеот parno » Пет 24 фев 2012 17:24

спукан маркуч
под или около 10 лв са

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 25 фев 2012 16:43

Или е макруча на апарата или е изгнила тръбичката или самия апарат е прокапал.Последното е най-лошия вариант,защото ремонта е най-скъп и трябва да оправиш и двата,за да си спира равномерно.
Като натискаш педала да спираш,потъва ли? Ако потъва - значи има сериозен теч - маркуч или тръбичка,ако не потъва или потъва съвсем малко - твърде вероятно да е от самия апарат :bishop
Огледай внимателно,то ще се види от къде тече.После кажи какво е,за да ти кажем как да си го оправиш бързо и лесно :)
:beer

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polski-grizach » Нед 26 фев 2012 14:10

Огледай го внимателно,най-добре с някой приятел да ти натисне спирачките а ти гледай от къде пръска.Три варианта са.Скъсана тръбичка,Скъсан маркуч,или апарат за смяна на гумичките.Много е важно да имаш и феродо на задните накладки.Ремонт на апарат е трудно да се направи и искат добри пари за това.Някой от форума може да ти продаде за същите пари такъв.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 26 фев 2012 16:49

Лошото е,че трябва да ремонтира или да смени и 2-та,защото се движат различно трудно (според износването,старостта,ръждата и т.н.) и започва да спира неравномерно,ако ремонтираш или смениш само единия...
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”