Golf3 1.6mi - След смяна на бензинова помпа пали трудно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf3 1.6mi - След смяна на бензинова помпа пали трудно

Мнениеот alligator » Чет 25 фев 2010 22:50

Здравейте колеги,

Колата е Golf3 1.6mi AEA. Преди 1 седмица ми смениха бензиновата помпа, че беше дала фира и избиваше през друг отвор, а не през маркуча. Не разбирам кой знае колко от коли така че се съгласих с дефекта и купих нова помпа- AC Delco. Старата беше VDO, може би оригиналната. До този момент нямах никакви проблеми с паленето на колата. От 2-ро развъртане на стартера и колата палеше (за 1-2 секунди). Сега обаче усещам, че с новата помпа колата се мъчи на стартер около 4-5 секунди и грубо след около 5-6 развъртания запалва с леко придавяне. На няколко пъти дори се зачудих дали ще запали. Възможно ли е нещо да не е свързано правилно на помпата и заради това да се замисля при паленето? Също така има ли някакъв срок в който помпата започва да работи в оптимален режим или би трябвало с нова помпа да е като пушка? Също да отбележа, че и имобилайзера беше се прецакал и ми смениха едно реле на платката на алармата, но не смятам, че има някаква връзка с проблема.

Благодаря предварително и се извинявам, ако не използвам правилна терминология.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: След смяна на бензинова помпа пали трудно

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 25 фев 2010 22:53

Колега, сам ли си сменя бензиновата помпа? Ако е така, по-добте иди при някой който разбира от тези неща да ти направи настройка на помпата. Би трябвало когато дадеш на контакт помпата да издаде шум като моторче за Ел. Стъкла и да ти качи бензин. Явно при теб не качва бензин и затова палиш трудно.
Извади маркуча за бензина от Моно инжекцията и някой да завърти и виж дали бензин ще изхфърля. Ако ли не помпата не е за тфоята кола!

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Чет 25 фев 2010 22:58

Не съм я сменял аз. Дадох я на сервиз и по каталог и номер на старата помпа поръчаха новата. А това с лекото подкачване ми се струва, че го чувах по отчетливо преди със старата, а сега с новата малко ми се губи. Може би се чува, но е значително по тихо и кратко. Възможно ли е да се направи някаква корекция на помпата колко бензин да подкачва и тя да не е направена при монтажа?

Потребителски аватар
plamingo
Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
Двигател: BAG 2004

Мнениеот plamingo » Чет 25 фев 2010 23:04

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Чет 25 фев 2010 23:20

Мерси колега. Прочетох всички подобни мнения, но ми се струва, че моя проблем е малко по-различен. Колата пали, но трудно.

Чакам други мнения.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 25 фев 2010 23:21

alligator написа:Мерси колега. Прочетох всички подобни мнения, но ми се струва, че моя проблем е малко по-различен. Колата пали, но трудно.

Чакам други мнения.

Колега, ние тука само можем да гадаем каде точно ти е проблема. По-добре отиди в сервиза в който си сменил помпата, да видят от каде идва проблема. Може и от свещи да ида проблема. Нали знаеш, то като почне само не идва.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 26 фев 2010 0:03

Как върви като запали колега?Нали разбираш че ако колата има тяга помпата не ти е проблем.Има друга беля-карай я на сервиз да мерят налягането преди моното,но ме съмнява да е от това.Има вариант да се връща бензина по магистралата обратно и на пръв контакт да пълниш тръбата до половината.

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Пет 26 фев 2010 0:51

Колата се движи нормално, според възможностите си. Също така да допълня, че като я изгася и я запаля пак след 10-15 мин. запалва значително по-лесно, но пак с леко придавяне в първата секунда.

Знам също, че проблема е решим най-лесно като я закарам на майсторите да я видят пак, но са малко заспали, а тука има повече специалисти. :bowdown

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 26 фев 2010 1:11

alligator написа: Като я изгася и я запаля пак след 10-15 мин. запалва значително по-лесно

Разбрах те,търси тоя чарк и го сложи на входа на моното.Внимавай да не объркаш посоката.Буквалния превод е превенция на горивната линия от изпразване.
valve.pdf

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Съб 27 фев 2010 17:37

Пробвай със смяна на горивен филтър макар,че преди явно е нямала проблем

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Нед 28 фев 2010 22:56

Честно казано май проблема се оправи от самосебе си. И на мен не ми е ясно как, но вече пали бързо и след като коментирахме тук се заслушах и помпата подкачва горивото както трябва.

Мерси за съветите все пак.

privelin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот privelin » Сря 22 фев 2012 11:22

Колега аз имам същия голф 1.6ми АЕА мотор.Сменявал съм сам бензинова помпа аз си взех VDO.След смяната
си палеше от раз,преди смяната не защото мойта беше изгоряла.Та проблема както се вижда не ти е от помпата,щом пак ти пали добре.Ако пак почне да ти пали трудно или въобще не иска да запали(ако си сигурен в свещите ,акумулатора,кабелите)най-вероятно да е от повреден датчик за температура на охлаждащата течност.Евтин е лесно се сменя имай го в предвид.Когато той е прецакан компютъра дава сигнал че двигателя е средно загрял(а той всъщност е студен) и нали се сещаш ,че като е -10,-15 градуса може и да не запали.Лично съм го изпитал.Стигнах до този момент когато колата не искаше да запали(свещите ми бяха нови,акумулатора нов,помпа нова,кабелинови дистрибуторна нова,филтри сменени ,антифриз,масло сменени,бълен резервоар с бензин..)остана само да пробвам датчика, смених го и запали.ИМАЙ ГО В ПРЕДВИД

petardan
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf3 1.6mi - След смяна на бензинова помпа пали трудно

Мнениеот petardan » Вто 28 фев 2012 17:36

Аз имам подобен проблем с паленето.колата е Голф 3 , 1.6, бензин, 1994 година.
Лятото нямах проблеми с паленето, от есента започна да пали трудно, стартера върти без проблем, обаче не пали.Сега, след нова година се получи изобщо да не запали, бутнах я малко и запали от раз.Смених свещи, дистрибуторна капачка и палец, пак пали трудно.Интересното е че сутрин пали от раз, след като загрее почва да се инати.А когато се нагрее от слънцето тогава изобщо не иска да пали.Имайте в предвид че живея в южна Испания, кадето температурите не падат под 0, най-студно сутрин е било 3-5 градуса.Пробвах с акумулатора на един приятел 90 А/часа от дизелова кола.Първите 3 пъти запали от раз, после почна пак да се ебава.Въртя по 2-3-4 секунди и пали чак на 3-я, 4-я път.
Някакви идеи от какво може да е??
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Вто 28 фев 2012 19:33

Имах същист проблем на моята кола. Със същият двигател 1.6 mi AEA. Помпата отказа да нагнетява, и изобщо да работи! Изкарах е почистих филтрите на помпата, пробвах е на акумулатора, проработи, свалих резервоара, почистих го и за сега всичко е идеално. Надявам се да не прави пак проблеми. Ако помпата работи, проверете налягането и след бензиновият филтър, и след това след регулатора ;) ако всичко е наред, търсете другате проблема, запушена дюза или лоша връзка някъде ;)

P.s.

Само да добавя, че оригиналната помпа е на VDO и серийният номер и е
1H0 919 051k

petardan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petardan » Вто 28 фев 2012 21:59

Забравих да кажа: на бутане пали от раз, даже на задна.
Вчера запалих като включих задна и въртях ключа, като се помръдна назад, натиснах съединителя и запали.
А иначе няма никакви проблеми с вървенето, нормални обороти, нормални скорости, все едни няма нищо.Просто понякога пали, понякога не, може да запали от първия опит, може и от 3-тия или 4-тия.
Пак ли да проверявам горивната система?
На свещите искра има, малко слаба но има(може на дневна светлина да изглежда слаба)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”