ABS модул - помпата работи непрекъснато

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

ABS модул - помпата работи непрекъснато

Мнениеот icefire » Съб 25 фев 2012 19:58

Става дума за Bora с ABS/ASR модул. Имам два въпроса:

1. Може ли контролерът да се свали "на място", без да се сваля целият модул? Доколкото знам, той е закрепен с 4 болта, но въпросът е дали ще има как да се бръкне, за да се развият. Целта ми е да не свалям целия модул, за да не изтича спирачна течност, да не влиза въздух и да не се налага обезвъздушаване след това.

2. Преди няколко дни ABS помпата започна да бръмчи като ненормална и не иска да се спре. На следващия ден - никакви проблеми. Грешката, която се беше записала, гласи: 01276 - ABS Hydraulic Pump (V64). След доста четене в нета и разговор с неповторимия :bowdown zfa159 :bowdown съм се насочил към дефект в контролера, само че при тия модули най-типичният проблем са студените спойки на буксата на помпата, където тя е запоена за самата платка на контролера. Хубаво де, ама ако там имам студена спойка, тогава защо помпата върти като побъркана? Нали студена спойка = няма контакт, а ако едно от двете кабелчета на помпата не прави контакт - няма да се върти :banghead: Моля някой да ми разясни... :banghead:

Последна промяна от icefire на Нед 26 фев 2012 13:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Re: Два въпроса относно ABS модул

Мнениеот kiko946 » Съб 25 фев 2012 23:36

icefire написа:Става дума за Bora с ABS/ASR модул. Имам два въпроса:

1. Може ли контролерът да се свали "на място", без да се сваля целият модул? Доколкото знам, той е закрепен с 4 болта, но въпросът е дали ще има как да се бръкне, за да се развият. Целта ми е да не свалям целия модул, за да не изтича спирачна течност, да не влиза въздух и да не се налага обезвъздушаване след това.

2. Преди няколко дни ABS помпата започна да бръмчи като ненормална и не иска да се спре. На следващия ден - никакви проблеми. Грешката, която се беше записала, гласи: 01276 - ABS Hydraulic Pump (V64). След доста четене в нета и разговор с неповторимия :bowdown zfa159 :bowdown съм се насочил към дефект в контролера, само че при тия модули най-типичният проблем са студените спойки на буксата на помпата, където тя е запоена за самата платка на контролера. Хубаво де, ама ако там имам студена спойка, тогава защо помпата върти като побъркана? Нали студена спойка = няма контакт, а ако едно от двете кабелчета на помпата не прави контакт - няма да се върти :banghead: Моля някой да ми разясни... :banghead:

Използвам и аз темата. моя АБС ту работешее ту нне, докато от 4 месеца напъло спря Колата ми е GOLF 3 proизведена: 1992 g

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 25 фев 2012 23:42

Ами то и аз това ти казах при нашият разговор - че помпата тогава няма да работи,а при теб работеше нон стоп.Грешката,която дава обаче,е за самата помпа т.е. в даден момент от време тя не е работела,когато се е опитвал да я пусне (което може да е от спойките).За това,дето върти постоянно - явно някакъв временен дефект в управлението или влага или никой не знае какво,защото след това от самосебе си се е оправило.
За свалянето - по принцип може,разиват се въпросните ботчета и се сваля електрониката.Само че аз мисля,че бяха 6 тези болтчета (имам една електроника,се мотае из сервиза ама не си я спомням много добре).Проблемът при теб е,че си и с EDS и целия модул на ABS-a е по-голям и до колкото си спомням,нямаше почти никакво място между рога и самия модул т.е. няма как да завреш инструмент,с който да се развият въпросните болтчета.Иначе се развиват,електрониката се измъква надолу около 3-4см и си излиза свободно,ако има такова място (това вече трябва да се огледа на място,защото по спомени мисля,че нямаше,ама трябва да се види,защото аз нямам навика да помня много правилно mhihi :screwy ).
Лошото е,че и да свалиш контролера,няма да разбереш защо постоянно се е включвала,освен ако вътре не е аквариум разбира се,понеже тогава ще е ясно защо така е правила...
По повод питането на другия колега - там говорим за по-стария тип АБС,известен като Тевес МК4.Трябва диагностика за да се види защо е спирал да работи.Както го обясняваш,почти е сигурно,че има проблем с някой датчик на колелата,но за да се види дали е така и с кой точно датчик,трябва диагностика.
:beer

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 26 фев 2012 0:21

:beer :bowdown

Въпросът е, защо започва помпата да се върти нон стоп без прекъсване... Тя направи тази мизерия, след това уж се оправи, само че... мисълта защо така е станало не ми дава покой.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: ABS модул - помпата работи непрекъснато

Мнениеот icefire » Нед 26 фев 2012 13:52

Днес направи същата мизерия - помпата върти непрекъснато, след няколко часа - всичко си е наред. След диагностика се оказва, че се е записала същата грешка: 01276 - ABS Hydraulic Pump (V64). Дефектните спойки на контролера са много често срещан проблем, но досега не съм намерил симптом за него да бъде непрекъснатата работа на помпата...

Дали някой колега може да сподели опит с нещо подобно?

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Нед 26 фев 2012 20:35

На един Г3 му работеше постоянно помпата на ABS след разглобяване на ABS блока се оказа,че само половината платка е стопена/изгоряла заедно с буксата на компа.Според мен го разглоби може да се открие дефекта навреме.
Не разглобявай мързелешката да не артиса ъпдейта- имам бегли спомени,че ел.помпата след развиване на болтчетата се закрепва/фиксира с някаква планка да не мърда (не зная по каква причина) и някакъв "пишлек" стърчи от електрониката към хидро-блока и помпата трябва да се внимава да не се счупи -но това са май за МК60 разрови се преди да започнеш.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 27 фев 2012 13:50

Моят модул е MK20. То аз хубаво ще го разглобя, само дето ако спойките на куплунга на помпата се окажат наред, тогава нямам идея какво да правя.. Затова търся първо инфо от колеги, които са имали подобни проблеми, и чак тогава ще разглобявам...

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Вто 28 фев 2012 20:04

icefire написа:Моят модул е MK20. То аз хубаво ще го разглобя, само дето ако спойките на куплунга на помпата се окажат наред, тогава нямам идея какво да правя.. Затова търся първо инфо от колеги, които са имали подобни проблеми, и чак тогава ще разглобявам...

До колкото помня на абс-а единствено можеш да отделиш електрониката от хидро клапаните. Иначе за да видиш електрониката (платката) трябва да изтърбушиш от долу пластмасата поради простата причина че е направено като една цяла отливка и няма как да отвориш мястото с платката и пак да го затвориш ;)
Минах по този път вече :D

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 28 фев 2012 22:16

Има как да се отвори - пластмасата се чупи там, където е делителната равнина и после се лепи със силикон death Руснаците са го описали: http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... 32783&st=0, само дето след като рових по какви ли не форуми така и не намерих колега с такъв проблем като моя... :banghead:

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Вто 28 фев 2012 22:33

TheExorcist написа:
icefire написа:Моят модул е MK20. То аз хубаво ще го разглобя, само дето ако спойките на куплунга на помпата се окажат наред, тогава нямам идея какво да правя.. Затова търся първо инфо от колеги, които са имали подобни проблеми, и чак тогава ще разглобявам...

До колкото помня на абс-а единствено можеш да отделиш електрониката от хидро клапаните. Иначе за да видиш електрониката (платката) трябва да изтърбушиш от долу пластмасата поради простата причина че е направено като една цяла отливка и няма как да отвориш мястото с платката и пак да го затвориш ;)
Минах по този път вече :D

После играе червения силикон и това е death

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”