Голф 4 - Оптимален вървеж при какви джанти ?
Голф 4 - Оптимален вървеж при какви джанти ?
Искам да попитам при какъв цол джанти колата ще има оптимален вървеж ?Става въпрос за Голф 4.
-
Христо Стайков
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 - Оптимален вървеж при какви джанти ?
Колега,тази тема е доста раздувана но явно не ти е известно,че различните размери джанти се окомплектоват с различни размери гуми,така,че външния диаметър да бъде почти еднакъв при различните джанти.Може би някакво минимално влияние може да окаже различната широчина на гумите и теглото,но то ще бъде толкова минимално,че няма да се осети и малко разлика в разхода на гориво ще има в ущърб на по широките.
Преди няколко дена вървеше тема точно по този въпрос,потърси с търсачката.
Преди няколко дена вървеше тема точно по този въпрос,потърси с търсачката.Re: Голф 4 - Оптимален вървеж при какви джанти ?
Мерси за отговора ,гледах аз снощи подобни теми но там хората питат ,какви джанти биха стояли по добре на колите им,ако гумите са едиси колко широки дали ще опират и така
Колкото са по-тесни толкова по-бързо ускорение ще имаш...това означава 195 широки....не повече 
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
И оригинални джанти 15 на vw golf 4 (8кг. едната)!
А ако искаш да хвърка,джанти ауди а3 15" оригинални "телефонна шайба" им казват (5,5кг. едната)!
Гуми по твое осмутрение,аз карам с Мишелин енерджи 205/60/15 - 8кг./бр. (за по голяма стабилност от 195/65/15)
А ако искаш да хвърка,джанти ауди а3 15" оригинални "телефонна шайба" им казват (5,5кг. едната)!
Гуми по твое осмутрение,аз карам с Мишелин енерджи 205/60/15 - 8кг./бр. (за по голяма стабилност от 195/65/15)
Оптималното за мен е 205-55-16. Колата има визия, има комфорт, и е здраво стъпила на пътя.
Мерси.И аз съм се спрял на гуми 205 ,но се чудя за джантите 15,16 или 17ки но прочетох че за 17ки трябва да се сменят пружини и най вероятно не повече от 16ки.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Все пак колегата говори за вървеж,за визия нищо не е споменал!
а 45% (процентно съотношение) от ширината на гумата,не е просто височина на гумата в някаква мерна единица!
Ето с тази джанта:
(5,5kg.)
и гуми,възможно най-леки (за мен е важно и да са стабилни на пътя,затова 205/60/15)
а 45% (процентно съотношение) от ширината на гумата,не е просто височина на гумата в някаква мерна единица!
Ето с тази джанта:
(5,5kg.)
и гуми,възможно най-леки (за мен е важно и да са стабилни на пътя,затова 205/60/15)
Такива шайби едва ли ще мога да намеря ,аз съм се ориентирал кум някакви под формата на спици или ббс .В момента съм с целогодищни или поне така знам ,те са 175/80/14 .Ясно ми че няма да има същия комфорт при минаването през дупки както има сега
,но се чудя при 205/??/15-16 дали ще спадне осезаемо мощността ,защото в момента си върви доста добре . 
джантите ми са железни
,но се чудя при 205/??/15-16 дали ще спадне осезаемо мощността ,защото в момента си върви доста добре . джантите ми са железни
- gero
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: AGN
Акакъв е мотора колега?
Двигателя е 1,6 16в 105 .И искам да питам някой има ли представа колко тежат железните 14ски горе доло.
-
foxyto
- Автомобил: Audi A4 B7 TFSI
- Двигател: BGB
Колега не забравяй, че не само джантите са фактор, а и гумите 
Мда в момента съм с 175,80,14 и смятам да мина на 205/55/16 най-вероятно ,реших да не бързам много с джантите че както разбрах повечето били по тежки от ламаринените и ефекта ще е обратен а и с тези 205 ща има доста по голям обратен ефект от този които искам ,или се бъркам ? 
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
morfei1 написа:Оптималното за мен е 205-55-16. Колата има визия, има комфорт, и е здраво стъпила на пътя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”