След натягане на ръчната почна да прискърцва чат пат отзад

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

След натягане на ръчната почна да прискърцва чат пат отзад

Мнениеот dude » Сря 22 ное 2006 15:56

и интересното е, че при самото спиране няма скърцане, но след това, като сам отпуснал педала се чува няколко кратки скърцания и замлъква докато не натисна пак спирачката и я отпусна
та може ли да е жилото на ръчната да не позволява на челюстите да се отпуснат добре и да задира?
а и с течение на времето няма ли да се отпусне самото жило , да не ходя да го пипам пак

абе заради педалите в КАТ цялата работа стана, че за да не ме върант втори път им викам стегнете я тая ръчна ама по-добре, и те може и да са се улели

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 22 ное 2006 16:05

Моите спирачки си скърцат така или иначе точно като отпускам педала. А ръчната ми дори не държи достатъчно добре. Ама то май на Голф-овете с барабани отзад се получава често тоя ефект.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 22 ное 2006 16:10

на мен не ми скърца при отпускането, а след това
и ми е с дискове отзад
ГТ са така

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: След натягане на ръчната почна да прискърцва чат пат отз

Мнениеот goderzi » Чет 23 ное 2006 12:36

dude написа:и интересното е, че при самото спиране няма скърцане, но след това, като сам отпуснал педала се чува няколко кратки скърцания и замлъква докато не натисна пак спирачката и я отпусна
та може ли да е жилото на ръчната да не позволява на челюстите да се отпуснат добре и да задира?
а и с течение на времето няма ли да се отпусне самото жило , да не ходя да го пипам пак

абе заради педалите в КАТ цялата работа стана, че за да не ме върант втори път им викам стегнете я тая ръчна ама по-добре, и те може и да са се улели
понамажи с гресчица или масалце на всякаде и ще се оправи.... при мен беше вътре в барабаните скърцането :wink: но докато го открия каде е доста ме изнерви...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”