Здравейте колеги.
Току що се регистрирах във Вашият и вече мой сайт.
Преди месец си купих Голф кабрио 1,6 бензин- газ 101 коня.
Беше спукал кутията на въздушният филтър и се надявах като я сменя да се оправи вървежа му, но уви. Голфа не ще да се форсира! Като стигне 2500 оборота и почва да глъхне. И на газ е така. Беше на майстор 4 дни, но нищо. Центровка - ок. Свалях гърнетата - да не би да са се запушили, но не са. Всичко работи, има ток, бензин и т.н., но не ще да се форсира и едва кретам с него из града.
Ако някой знае нещо - да помага.
голф 1,6 101 коня не може да се форсира
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 1,6 101 коня не може да се форсира
Дебитомер ?
AEK или AFT
Не е дебитомер.Пробвай първо с горивния филтър 

да,горивен филтър ,но и да смениш свещи ,кабели ,капачка и палец!иначе ще гледаш в лявото огледало как те изпреварват! 
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Според мен няма да е от запалителната с-ма. Някой датчик куца нещо. Аз също бих заложил на дебитомер. Колегата на темата, а до 2500об как се държи? На място как работи? Как 4 дни ще е на майстор и няма да открие проблема!? Кажи какъв е кода на мотора АЕК, AFT, AKS?
- rogi88
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам горе долу сущия проблем паля колата на бензин и ако тръгна колата се мучи след 2000 оборота ... ако изчакам 2 -3 мин да поработи на място нямам този проблем .. само когато е студен мотора го прави и само на бензин ... 1.6 AFT 96г.
-
harlova
- Автомобил:
- Двигател:
като заначало си смени майстора, а от там натам виж как е компютъра на мотора ...
-
metipeti
- Автомобил:
- Двигател:
harlova написа:като заначало си смени майстора, а от там натам виж как е компютъра на мотора ...
майстора уж е the best в Разград.
Ще почвам да сменям горивен филтър и кабели и така.... За двигарела ме мързи сега да слизам до гаража да гледам документите за да видя какъв е двигателя, но утре ще напиша.
Според мен е "бобината".
Да вмъкна - помпата ми вдигала налягане 7бара, а трябвало да вдига 3бара. Дали може това да е някакъв проблем?
на тихи обороти е О'К! Пали от раз.
Майстора първо каза, че е от датчика на Хол, ама после сложи някакво работещо делко и пак така си работи. После мери отвсякъде уж, абе не знам.... мисля, че проблема е електрически нещо. Кабела от "бубината" до капачката на делкото ми се струва доста поопечен.
Къде го пише тоя номер на двигателя? - само в големият талин ли? Защото в другите документи не открих номер на двигател.
къде се намира тоя дебитомер? - колко парици е?
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Ако беше от бубината, мотора нямаше да работи. Дебитомера се намира непосредствено след кутията на възд. ф-р. Точно там където влиза една букса. Не го пипай ако не си сигурен. Извади буксата и запали колата. Ако се държи по същия начин автомобила, както от 1-я ти пост с извадена букса, значи 50% проблема ти е в дебитомера. Кода на двигателя го пише в в големия талон под номера на рамата. AEK, AFT, AKS трябва да ти е.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Каква ти е газовата уредба - обикновена, или ГИ?
Я виж при натиснат докрай педал дали отваря докрай дросела.
Я виж при натиснат докрай педал дали отваря докрай дросела.
Aко се съмняваш в кабелите накарай някой да я форсира на тъмно а ти гледай за искри и сияния от тях и бобината.Аз съм имал проблеми с дебитомера и ти писах че този симптом не е от него.Струва над 400лв и става само на Бош ако е АЕК.Откачи му буксата и покарай малко така.По принцип АЕК и АФТ могат и без него и доста вървят ама и доста горят.Компютъра набива грешка и замества показанията му по резервна карта изсчислявайки стоиноста на постъпилия въздух по показанията на другите датчици.Недостатък е че понякога без дебитомер гасне след рязко отпускане на педала.Има теми за почистване и при мен свърши работа но симптомите не бяха като твоите а липса на мощност.Делкото не го пипаите.Сигнала от него се използва за други неща и няма връзка с това.Освен да си докараш голям разход друго няма да постигнеш с това.АЕК и АФТ имат два датчика на Хол.Проблемния при теб може да се окаже този на коляновия вал.Не се набутвай да купуваш нищо преди да си сигурен.Поздрави 

-
metipeti
- Автомобил:
- Двигател:
Bioside написа:Aко се съмняваш в кабелите накарай някой да я форсира на тъмно а ти гледай за искри и сияния от тях и бобината.Аз съм имал проблеми с дебитомера и ти писах че този симптом не е от него.Струва над 400лв и става само на Бош ако е АЕК.Откачи му буксата и покарай малко така.По принцип АЕК и АФТ могат и без него и доста вървят ама и доста горят.Компютъра набива грешка и замества показанията му по резервна карта изсчислявайки стоиноста на постъпилия въздух по показанията на другите датчици.Недостатък е че понякога без дебитомер гасне след рязко отпускане на педала.Има теми за почистване и при мен свърши работа но симптомите не бяха като твоите а липса на мощност.Делкото не го пипаите.Сигнала от него се използва за други неща и няма връзка с това.Освен да си докараш голям разход друго няма да постигнеш с това.АЕК и АФТ имат два датчика на Хол.Проблемния при теб може да се окаже този на коляновия вал.Не се набутвай да купуваш нищо преди да си сигурен.Поздрави
Ако кажа само едно - благодаря, направо ще е нищо. ще пробвам, дано се получи!
Това не можах да го разбера колега.Навремето като си купих голфа след смяна на консумативите първото ми нещо което си купих от колега от форума беше кабел за 140лв.Далеч съм бил от мисълта че ще влача пари от него.И до сега работи за всички мои приятели,които имат коли от VAG групата.За мен триене на грешки на цена 25 лв си е пладнешки обир.Не че нямах основата но се постарах да науча всичко за нашите колици.На лични да не спамим темата на колегата 

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
И все пак зависи каква е газоваа,което аз не видях да е описано.Ако е обикновена,не може да е от дебиЛомера,защото той няма нищо общо с вървенето на газ и причината трябва да се дири в предварение,запалване и т.н. Няма как да е от горивен ф-р и да е и на газ,защото за газта ф-ра е друг и шанса да са еднакво задръстени е толкова голям,колкото аз да спечеля 6-цата от тотото (предвид,че не пускам фиш дори
).
Чакаме да чуем каква е газта.Ако е ГИ - може да е от всичко по двигателя,защото ГИ следи бензиновите дюзи и като има проблем на бензин,той се наслагва и на газ.Ако е с просто агу,тогава драмата е или механична (предварение,белези на ангренажа) или по запалване - датчика на хол долу на коляновия вал може да мери глупости (случвал ми се е идентичен проблем точно от него и на п.х. си бачкаше екстра),свещи,кабели,капачка,палец. бобина едва ли,защото тя и на п.х. и на по-високи обороти ще се дъни еднакво.
Не е зле да се види и какво е положението с тези клапички горе,които променят потока на въздуха през колектора (още спя и не помня и АЕК и АФТ ли ги имаха,ама единия от двата ги има 100%).Случи ми се веднъж едно такова 1.6 101 коня да не желае да въври като хората и се оказа,че подухва доста масло през картерната вентилация и горе в колектора беше страшно (налепи,гнус,едни тесни дупчици,дето не знам как въобще минаваше въздух през тях...).

).Чакаме да чуем каква е газта.Ако е ГИ - може да е от всичко по двигателя,защото ГИ следи бензиновите дюзи и като има проблем на бензин,той се наслагва и на газ.Ако е с просто агу,тогава драмата е или механична (предварение,белези на ангренажа) или по запалване - датчика на хол долу на коляновия вал може да мери глупости (случвал ми се е идентичен проблем точно от него и на п.х. си бачкаше екстра),свещи,кабели,капачка,палец. бобина едва ли,защото тя и на п.х. и на по-високи обороти ще се дъни еднакво.
Не е зле да се види и какво е положението с тези клапички горе,които променят потока на въздуха през колектора (още спя и не помня и АЕК и АФТ ли ги имаха,ама единия от двата ги има 100%).Случи ми се веднъж едно такова 1.6 101 коня да не желае да въври като хората и се оказа,че подухва доста масло през картерната вентилация и горе в колектора беше страшно (налепи,гнус,едни тесни дупчици,дето не знам как въобще минаваше въздух през тях...).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”