Здравейте,
Днес мой приятел си купи Голф 3 GTI 115ps 8V 2000cc, няма газова уредба. При студен двигател подържа ниски обороти, глъхне и притръсва. При потегляне, когато е студен при рязко подаване на газ над 2500 - 3000 оборота заглъхва и гасне като после трудно запалва. Като позагрее се оправя но пак не работи както трябва, все едно не е достатъчно богата сместа и глъхне. Педположихме, че е от дебитомера и сложих от моя Пасат със същия мотор като Голфа (проверено е дебитомера е с индекс 103 накрая на номера, които е идентичен с този на Голфа). Сложихме го без филтъра, защото кутийте за въздушния филтър са различни, но смятам, че това няма някакво отношение, тъй като пасата работи нормално по същия начин с отворена кутия. Промяна в работата на Голфа нямаше. При това положение изключих варянта с дебитомера.
Друго предположение е за бензинова помпа и не достатъчно налягане в нея но това още не е проверено. Ще съм благодараен ако някой разбиращ или имал същия проблем сподели мнение по въпроса, за да може по бързо да оправим Голфчето, и да му се радва новия собственик. Само да вметна, че предишния собственик го е водил на диагностика и не са успяли да открият проблема. Не зная каде е правена диагностиката.
Проблем с Голф 3 GTI - Гаснене и ниски обороти РЕШЕН!
- Kirocco
- Автомобил: VW Scirocco Scala
- Двигател: EX
Проблем с Голф 3 GTI - Гаснене и ниски обороти РЕШЕН!
Последна промяна от Kirocco на Вто 12 мар 2013 12:47, променено общо 3 пъти.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Голф 3 GTI - Гаснене и ниски обороти
Може бензиновия филтър да е запушен смениго ако не се оправи бягаи на диагностика нещо,че предишния собственик е ходил(не се знае кои е бил маистора а може и собственика да е забравил "незначителната" диагноза).Като я форсираш на кво мирише отзад бензин,дим.
- Kirocco
Изгорелите газове излизащи от ауспуха миришат малко остро в сревнение други два нормално работещи автмобила. Няма пушек.
Последна промяна от Kirocco на Сря 19 май 2010 20:14, променено общо 1 път.
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
а катализатор има ли? 

- Kirocco
Мисля, че е без катализатор. Но не съм на 100% сигурен.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Същата кола, имах подобен проблем. Оказа се някакъв замърсен датчикт. За съжаление не разбрах кой, но като правихме диагностика майсторйт го усети. Почисти го и голфът литна.
Приятелят ти да иде да му напряват диагностика приразбирачи. Препоръчвам BOSCH, те ме отърваха тогава.
Приятелят ти да иде да му напряват диагностика приразбирачи. Препоръчвам BOSCH, те ме отърваха тогава.
- Kirocco
И мен сервиз BOSCH ме е отървал от проблеми с два автомобила. Много съм доволен и всеки нов автмобил си го карам там.
Разбират си момчетата. Дал съм му съвет да закара колата там. Малко бавно става със записване, защото имат доста работа, но чакането си заслужава тъй като ти спестяват доста главоблъсканици, излишни ремонти, части и най вече време в излишно обикаляне при "разбирачи".

Разбират си момчетата. Дал съм му съвет да закара колата там. Малко бавно става със записване, защото имат доста работа, но чакането си заслужава тъй като ти спестяват доста главоблъсканици, излишни ремонти, части и най вече време в излишно обикаляне при "разбирачи".

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Не е толкова чакането. До сега съм ходил няколко пъти и за ден всичко е било готово. Верно, не е имало сериозни ремонти, но той ако е сериозен вече ще съм принуден да ида при някой масътор, защото там дерат. До колкото помня на час вземат. Но за откриване на проблем според мен са най-добрите.
Та твоят приятел една сутрин ако стане по-ранко и към 7:30 отиде там предполагам същия ден ще има отговор и, дано, резултат.
Поздрави!
Та твоят приятел една сутрин ако стане по-ранко и към 7:30 отиде там предполагам същия ден ще има отговор и, дано, резултат.
Поздрави!
- Kirocco
Проблема решен след смяна с нов дебитомер и нова бензинова помпа. Пак държи малко ниски обороти. Раздвижвано е стъпковото моторче от сервиза но според мен само то остана да се смени. Няма просто какво друго да е. Само то не е пробвано с друго. От самото начало казах на моя приятел, че е стъпковото моторче защото държи ниски обороти като е студена колата. Ако гаснеше щеше да е дебитомер. Като го сменим ще кажа дали всичко е ок на 100%. 

- Kirocco
Извинявам се, че допълвам толкова късно темата. Но след време, цялата работа се оказа Хол датчика. И ПРОБЛЕМА СЕ РЕШИ.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”