Проблем с Голф 3
- rusa_furia
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с Голф 3
Колеги,имам странен(поне за мен
) проблем с колата.Колата е Голф 3 1.8mi,75кс,1996 г.Последно време не я карам много,тъй като няма къде да ходя с нея,но пак през ден-два я разкарвам из селото.Имах доста главоболия с нея последните месеци-потъна съединител,после изгоря бобина,после блокира хидравличната помпа и скъса пистовия ремък,но от месец-два насам няма никакви проблеми.И така до вчера,когато ще тръгвам за близкия град,въртя ключа,колата се замисля за секунда,преди да запали,при което ми нулира малкия километраж и часовника,стрелката на бензина слезе до долу и пак се върна,и колата запали.Никакви странични шумове,двигателя мърка като котка.Приятели ми казаха,че компютъра е натрупал грешки,да махна клемата на акумулатора,да изчакам 10-15 минути и да пробвам пак да запаля.Та днес я махнах,държах я даже час или повече,сложих я,въртя и същата история-замисля се,като че я дави нещо,нулира всичко по таблото и пали.Утре ще ходи на "доктор",че днес не можах да го открия,но все пак искам да имам идея какво се случва.Някой имал ли е такъв проблем или поне идея от какво е?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Проблем с Голф 3
Клеморед на 98%

- rusa_furia
- Автомобил:
- Двигател:
Акумулатора дойде с колата,преди 3 години.Никога съм нямала проблеми с него,и в студено време пали от раз.Е,нищо не е вечно,може и да му е дошъл реда 
-
tish
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Клеморед 99% преди дни го преживях... симптомите ми бяха абсолютно същите, но при мен изобщо не искаше да запали.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
И моята кошница си нулираше километража и борд компютъра като й заминаваше акумулатора късната есен. Само че при мен като почна да застудява започна да го прави и много лесно го диагностицирах проблема 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”