Здравейте колеги! От известно време ми изчезна клаксона. Чува се релето, че цъка, но нищо повече. Днес на хубавото време реших да проверя какво е положението. Откачих буксата на клаксона и видях че има два кабела които са съединявани с клеми. Единия е кафяво-черно, другия жълто-черно и са се отчупили клемите. Кабелите минават по кукички над радиатора, слизат покрай десния фар и отиват към клаксона, като част от тях отиват някъде под въздушния филтър. Утре на светло ще оправя прекъснатите кабели и се надявам проблема с клаксона да се реши, но ми изникнаха два въпроса.
Единия е къде отиват другите кабели (тези под въздушния филтър) и за какво са, а другия въпрос е че видях нещо, което не знам какво е. От долната страна има отвор за маркуч, но на него няма маркуч!! Прилича на горивния филтър, но е пластмасов и се намира от дясната страна, пред гумата.
Липса на клаксон и още нещо
Re: Липса на клаксон и още нещо
По въпроса за клаксона,кабелите отиват до другата "свирка",за другото някой друг да каже.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Филтър за изпаренията на резервоара
А колкото до липсата на клаксон при мен всяка зима спира защото ми се окислява самия бутон на волана(спортен)
А колкото до липсата на клаксон при мен всяка зима спира защото ми се окислява самия бутон на волана(спортен)
- papi92
- Автомобил: Golf 3 1.6
- Двигател: ABU 1993
Така ли трябва да седи отдолу? Без да има някакъв маркуч или нещо подобно?
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
papi92 написа:Така ли трябва да седи отдолу? Без да има някакъв маркуч или нещо подобно?
ще те излъжа а на всички схеми ми излиза така: или поне нещо от сорта утре като ще я погледна и ще ти кажа как точно е.
http://desmond.imageshack.us/Himg651/scaled.php?server=651&filename=digifantvacuum.png&res=medium
Системата служи за вентилация на резервоара и в същото време изгаря и газовете ако караш на бензин те съветвам да си смениш всички плетени маркучи по тази система защото обикновено са спукани и дърпа въздух.
fuel vapour canister рови из нета за това.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”