стават ли скорости от ауди тт

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
micra_k11_16v
Автомобил:
Двигател:

стават ли скорости от ауди тт

Мнениеот micra_k11_16v » Вто 06 мар 2012 18:52

Колеги, интересува ме дали скоростната кутия от някое ауди ТТ ще паснат на голф 3 GTI ABF.
И дали ще се подобри ускорението по някакъв начин и въобще каква ще е разликата ако стават такива скорости?

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: стават ли скорости от ауди тт

Мнениеот 6669 » Вто 06 мар 2012 18:54

На Голф 3 няма да станат, ще станат на Голф 4 :wink:

Потребителски аватар
micra_k11_16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micra_k11_16v » Сря 07 мар 2012 22:29

6669 написа:На Голф 3 няма да станат, ще станат на Голф 4 :wink:

ок, а за 4-ката, ако скоростите са от quattro?
пак ли пасват и дали може да се насади кардан и заден мост, та голфа да си стане quattro?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 07 мар 2012 22:44

скоростите от тт ще станат на 3-ка. захващането към блока позволява, не е проблем

може и 4х4, във форума има такава тройка- с кутия от тт/с3 и халдекс задвижване

Потребителски аватар
micra_k11_16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micra_k11_16v » Сря 07 мар 2012 23:08

pe6kata написа:скоростите от тт ще станат на 3-ка. захващането към блока позволява, не е проблем

може и 4х4, във форума има такава тройка- с кутия от тт/с3 и халдекс задвижване

Поясни ми моля те какво е халдекс задвижване, нещо към 4х4-то ли е?
А, ако не е 4х4 има ли разлиак в ускорението,? запознат ли си ?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Сря 07 мар 2012 23:14

халдекса е типа 4х4...

Ако е на предно е за предпочитане, щото колата ти ще се спъва от 4х4, слаба е.
Нареди си една кутия и си джиткай, има голяма свобода при 02а кутиите откъм диф-ове и предавки

Потребителски аватар
micra_k11_16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micra_k11_16v » Сря 07 мар 2012 23:17

pe6kata написа:халдекса е типа 4х4...

Нареди си една кутия и си джиткай, има голяма свобода при 02а кутиите откъм диф-ове и предавки

Е, ако ставаше така да си редя кутии:) хехе
Аз сега съм скорости от пасат 2.0 16, 1-ва и 2-ра направо къса тампоните на носачите обаче на 3-та и 4-та нещо не е много много в ускорение, за това искам да сменя евнтуално друга или нещо да направя че да си има хубаво ускорене и на 3 и 4-та!

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Сря 07 мар 2012 23:19

micra_k11_16v написа:

Аз сега съм скорости от пасат 2.0 16, 1-ва и 2-ра направо къса тампоните на носачите обаче на 3-та и 4-та нещо не е много много в ускорение, за това искам да сменя евнтуално друга или нещо да направя че да си има хубаво ускорене и на 3 и 4-та!

Аз също съм с Пасатова кутия, точно на 3та и е силата :roll:

Потребителски аватар
micra_k11_16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micra_k11_16v » Сря 07 мар 2012 23:20

6669 написа:
micra_k11_16v написа:

Аз също съм с Пасатова кутия, точно на 3та и е силата :roll:

Незнам, оригиналната кутия като мушна 3-та и се едно някой ми бие шут отзад, ала сега не е така, получава се нещо като дупка!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 07 мар 2012 23:34

За кутията от ТТ -> директно сложена,няма да стане,защото от към блока пасва,но закачането на кутията към тампоните е различно.При Голф 3 кутията лежи отгоре на тампона и той е отзад,на магарето.При голф 4 обаче тампона е върху самата кутия и отзад на кутията няма заготовки за лапа,за да може да се монтира директно в 3-ковото купе и да си пасне. С две думи може да се направи,но трябва преправяне на захващането на тампона. С жилата също имаше някакви разлики,ама не помня толкова добре вече.
За 4х4-то,че може да се направи,може,ама според мен е безсмислено.Заводски купето излиза съвсем различно,когато колата ще е куатро или синхро.Пода на багажника е по-високо,за да има място за задния мост,тунела по средата е по-различен и гърнетата слизат под кардана,окачването отзад се хваща по-различно към купето и т.н. т.е. ще имаш сериозна заигравка с флекса и ламарина,за да стане като хората. Ако искаш да си правиш бегачка,която да е 4х4,си вземи едно здраво купе,заедно с мостовете от голф 3 синхро или голф 4 4 моушън и си сложи вътре каквито скорости и какъвто двигател ти е кеф,ама да си правиш купето от предно,на 4х4,съм го играл вече преди години и въобще не си е работа...
За това какво е торсен,можеш да прочетеш в Гугъл - двете системи при куатро задвижване при Ауди са Халдекс и торсен.Описано е доста добре кое какво е,какви са им приликите и разликите,кое Ауди в случая,понеже за Ауди е описвано,с кое поколение система е и т.н. и т.н. Също може да прочетеш и за Синхро-то и 4 моушън-а на Фолксваген.

Потребителски аватар
micra_k11_16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micra_k11_16v » Сря 07 мар 2012 23:39

zfa159 написа:За кутията от ТТ -> директно сложена,няма да стане,защото от към блока пасва,но закачането на кутията към тампоните е различно.При Голф 3 кутията лежи отгоре на тампона и той е отзад,на магарето.При голф 4 обаче тампона е върху самата кутия и отзад на кутията няма заготовки за лапа,за да може да се монтира директно в 3-ковото купе и да си пасне. С две думи може да се направи,но трябва преправяне на захващането на тампона. С жилата също имаше някакви разлики,ама не помня толкова добре вече.
За 4х4-то,че може да се направи,може,ама според мен е безсмислено.Заводски купето излиза съвсем различно,когато колата ще е куатро или синхро.Пода на багажника е по-високо,за да има място за задния мост,тунела по средата е по-различен и гърнетата слизат под кардана,окачването отзад се хваща по-различно към купето и т.н. т.е. ще имаш сериозна заигравка с флекса и ламарина,за да стане като хората. Ако искаш да си правиш бегачка,която да е 4х4,си вземи едно здраво купе,заедно с мостовете от голф 3 синхро или голф 4 4 моушън и си сложи вътре каквито скорости и какъвто двигател ти е кеф,ама да си правиш купето от предно,на 4х4,съм го играл вече преди години и въобще не си е работа...
За това какво е торсен,можеш да прочетеш в Гугъл - двете системи при куатро задвижване при Ауди са Халдекс и торсен.Описано е доста добре кое какво е,какви са им приликите и разликите,кое Ауди в случая,понеже за Ауди е описвано,с кое поколение система е и т.н. и т.н. Също може да прочетеш и за Синхро-то и 4 моушън-а на Фолксваген.

Да като цяло аз несъм си наумил да си правя количката 4х4, просто питах дали има разлика ако сложа кутия от ТТ само на предното си предаване на голфа:)
А и при 4-ките ли е трудоемко от предно да стане 4motion?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 07 мар 2012 23:42

При Голф 2,3,4 и нагоре вече не знам,все е гадно,защото купето си е направено или за предно или за 4х4 и разликите са значителни по ламарините,по захващането на моста отзад и т.н.,което е безсмислен хамалски труд,като го има готово,направено и вече даже и като цени не са кой знае какво :)
:beer

Потребителски аватар
micra_k11_16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micra_k11_16v » Сря 07 мар 2012 23:45

zfa159 написа:При Голф 2,3,4 и нагоре вече не знам,все е гадно,защото купето си е направено или за предно или за 4х4 и разликите са значителни по ламарините,по захващането на моста отзад и т.н.,което е безсмислен хамалски труд,като го има готово,направено и вече даже и като цени не са кой знае какво :)
:beer

Ок благодаря ти за инфото:)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Чет 08 мар 2012 11:01

zfa159 написа:За кутията от ТТ -> директно сложена,няма да стане,защото от към блока пасва,но закачането на кутията към тампоните е различно..

важното е че пасва на блока,останалото е маловажно- прави се една лапа някоя заварка... има леко нагаждане за да легне на тамона на моста(като и той се премества)
други жила, има филм с полуоски карета.. дето тепърва ще се боря с него... да видим

само че в твоя случай е напъслно безсмилено, + на 02М кутията е здравината и, ако колата е много мощна.
При теб просто иска да се наредят подходящите скорости

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”